Eredivisie
30/11/2018

Koploper PSV naar De Kuip voor kraker tegen Feyenoord

Koploper PSV naar De Kuip voor kraker tegen Feyenoord
Na een bewogen week met veel Europees voetbal gaat de focus nu weer volledig op de Eredivisie. Dat geldt zeker voor PSV, dat afgelopen woensdag werd uitgeschakeld voor Europese overwintering. Maar ook tegenstander Feyenoord richt zijn vizier volledig op de competitie. De Rotterdammers zijn bezig aan een goede reeks en een overwinning op de Eindhovenaren kan wellicht het tij definitief keren. De bookmakers verwachten dat het een nek aan nek-race wordt. Wat denk jij? Voorspel de uitslag van Feyenoord – PSV bij VoetbalGokken!

Mark van Bommel: “Doorgaan waar we mee bezig zijn”

De Europese uitschakeling heeft bij PSV-trainer Mark van Bommel niet voor paniek gezorgd. In tegendeel zelfs: “De wedstrijden in de Champions League hebben aangetoond dat we mee kunnen met de grote clubs in Europa. We moeten alleen dat laatste stapje nog zetten om ze te verslaan. Voor mij is de hele Champions Leaguecampagne een bevestiging dat we moeten doorgaan waar we mee bezig zijn.”

“Niet ineens anders spelen tegen Feyenoord”

Dat betekent dat de coach ook in de wedstrijd tegen Feyenoord waarschijnlijk weinig zal gaan aanpassen aan zijn elftal: “We gaan uit van vaste afspraken en daarbinnen variëren per wedstrijd. Tegen Barcelona hebben we een nieuwe tactiek uitgeprobeerd met Luuk (De Jong, red.) achter de spitsen. Dat werkte op zich goed, maar dat wil niet zeggen dat we dat zondag tegen Feyenoord weer zo gaan spelen. Voor ieder duel hebben we een apart tactisch plan.”

Luuk de Jong: “We moeten gewoon van Feyenoord kunnen winnen”

Ook Luuk de Jong zelf weet dat de wedstrijd van zondag weer op zichzelf zal staan. Ook weet de PSV’er maar al te goed wat de statistieken zijn: “We hebben daar wisselende resultaten gehaald de afgelopen jaren”, blikt De Jong bij Voetbalprimeur vooruit op het bezoek aan De Kuip. “Maar in onze vorm en met onze kwaliteiten moeten we gewoon van Feyenoord kunnen winnen”, klinkt het overtuigend bij de PSV-aanvoerder.

Nick Viergever: “Feyenoord-uit wordt weer een mooie wedstrijd”

Verdediger Nick Viergever heeft de teleurstelling van de 1-2 nederlaag tegen Barca ook al snel van zich af weten te zetten: “Feyenoord-uit wordt ook weer een mooie en belangrijke wedstrijd. We gaan ervoor zorgen dat we weer fris en fruitig zijn. Donderdag zal in het teken van herstel staan en daarna gaan we ons richten op de wedstrijd tegen Feyenoord”, vertelt hij aan Nu.nl.

Pablo Rosario is niet blij met ‘extra rustmomenten’

Voor Pablo Rosario was het miljoenenbal een unieke ervaring. De jongeling kan zich nu – net als zijn teamgenoten – volledig richten op de Eredivisie. Maar de nieuwbakken Oranje-international ziet dat in de aanloop naar Feyenoord niet direct als een voordeel voor de titelkansen van de Eindhovense ploeg: “Ik weet niet of dat een voordeel op gaat leveren. Nu overheerst nog de teleurstelling van het verlies tegen Barcelona. We gaan gewoon voor het hoogst haalbare, ook in Europa”, zei PSV-middenvelder Pablo Rosario woensdagavond. “Het liefst was ik in Europa actief gebleven. Dat je dan een dubbel programma hebt met twee wedstrijden in de week, daar moet je niet over zeuren.”

Giovanni van Bronckhorst: “Winnen van PSV zou geen stunt zijn”

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft er alle vertrouwen in dat het Feyenoord-legioen komende zondag kan gaan juichen, want hoewel PSV nog ongeslagen is in de competitie verwacht de Rotterdamse coach dat zijn elftal de drie punten in de Kuip houdt: “Ik denk dat het geen stunt zou zijn. Ik denk dat we vaker goed hebben gespeeld tegen PSV, ook in de Johan Cruijff Schaal aan het begin van het seizoen”, zegt Van Bronckhorst donderdagochtend op de clubwebsite.

“PSV wordt wel een moeilijke wedstrijd”

Dat wil overigens niet zeggen dat Gio tegenstander PSV onderschat, bijvoorbeeld vanwege de tegenvallende resultaten in Europa: “PSV is wel een team in vorm en heeft de maximale punten gehaald in de Eredivisie, ze staan verdiend bovenaan”, erkent de trainer op het digitale huis van de club. “In dat opzicht weten we wat ons te doen staat. Het wordt een moeilijke wedstrijd, we zullen top moeten zijn en onze tactiek met veel discipline moeten uitvoeren. Maar ik denk dat wij in staat zijn om van PSV te winnen.”Het verschil tussen Feyenoord en PSV voorafgaand aan deze topper is enorm groot. Van Bronckhorst heeft dan ook maar één doel zondag: “Het gat kleiner maken.”

Robin van Persie: “De druk ligt bij PSV”

Spits Robin van Persie is weer terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord en dat scheelt een slok op een borrel. Van Bronckhorst: “Ik ben blij dat hij terug is”, zegt de hoofdcoach in gesprek met Feyenoord TV. “Deze week bekijken we wat Robin allemaal kan doen. Later deze week moet dan duidelijk worden hoe hij ervoor staat en wat er zondag mogelijk is tegen PSV.” De spits zelf denkt dat Feyenoord niet bang hoeft te zijn als de koploper zondag het veld van de Kuip betreedt: “De druk ligt bij PSV en niet bij ons”, zegt hij op de clubwebsite.

Voorspellingen bookmakers kraker Feyenoord – PSV Eindhoven

Voor deze Eredivisie-kraker halen de bookmakers alles uit de kast. De pre-wedstrijdquoteringen zijn hoog ingeschaald. Zo levert winst van de thuisploeg Feyenoord je al snel x 2.95 keer de inleg op. Een uitzege van PSV wordt met x 2.33 keer het speelbedrag niet veel minder beloond. Een gelijkspel in de Kuip komt in het 1X2 spelsysteem uit op x 3.50 keer de inleg. 18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd Feyenoord – PSVEindhoven wordt gespeeld op zondag 2 december om 14:30 uur in de Kuip te Rotterdam. Welke ploeg wint volgens jou deze kraker? Neem een kijkje op onze bookmakers pagina en kies voor de hoogste odd die bij jouw voorspelling past.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers