Eredivisie
24/01/20196 reacties

Koploper PSV ontvangt thuis FC Groningen

Koploper PSV ontvangt thuis FC Groningen
Terwijl dit weekend al ogen gericht zullen zijn op de klassieker Feyenoord - Ajax, moet koploper PSV de punten zien thuis te houden als FC Groningen het Philips Stadion betreed. Het team van Mark van Bommel hoopt op eerherstel nadat de Eindhovenaren vorig weekend twee punten hebben laten liggen in en FC Emmen. FC Groningen begon het jaar goed door Heracles Almelo met 3-0 te vernederen. De bookmakers vinden dit een goede reden om de pre-wedstrijdquoteringen voor deze wedstrijd flink op te schroeven!

Mark van Bommel: “Als FC Groningen dit volhoudt, pakken ze punten”

PSV-trainer Mark van Bommel was niet te spreken over de eerste wedstrijd van het jaar. Zijn team liet punten liggen door de 2-2 gelijkspel. “We moeten ons voor de kop slaan”, was de keiharde conclusie van Mark Van Bommel na afloop van de wedstrijd in Emmen. Aanstaande zaterdag speelt PSV opnieuw tegen een club uit één van de noordelijke provincies. FC Groningen komt naar het Phillips stadion en probeert zich samen met streekgenoten PEC Zwolle en FC Emmen uit de gevarenzone te spelen. Door de winst op Heracles Almelo begonnen de Groningers goed aan het tweede deel van het seizoen en dat weet Van Bommel ook. “Het wordt niet gemakkelijk. Dit soort wedstrijden kunnen voor FC Groningen de ommekeer zijn. Als zij dit volhouden dan gaan ze de benodigde punten zeker nog halen”, zegt Van Bommel tegen de NOS.Het is misschien wel terecht dat Van Bommel waakt voor de club uit Groningen. De afgelopen vier wedstrijden tegen deze club werden namelijk niet gewonnen. “Iedere club heeft tegenstanders die hen niet zo goed ligt. Zelf heb ik er altijd wel redelijk goede resultaten gehaald. Met een schitterende 0-0 in 2003”, glimlacht Van Bommel, over zijn tijd dat hij met PSV de kampioenswedstrijd tegen Groningen speelde. PSV had toen aan een punt genoeg en wist die ternauwernood over de streep te trekken.

Luuk de Jong: “Verder uitlopen op Ajax”

Het verschil met eerste achtervolger Ajax is nog steeds twee punten omdat de Ajacieden afgelopen weekend ook een gelijkspel boekten tegen Heerenveen (4-4). Luuk de jong kwam van de schrik vrij en hoopt zaterdag op een thuiszege tegen Groningen. “We waren ongeveer bij Arnhem toen de 4-4 viel in de Arena. Wat je dan denkt? Ja, van alles. Je baalt ook meteen van de kans die je zelf hebt laten liggen. Ik bedoel: achteraf hadden wij ook verder uit kunnen lopen en vier punten op Ajax voor kunnen staan”, zo zegt De Jong in het ED.

Nick Viergever: “Tegen Groningen wel de punten pakken”

Maar bevreesd dat dit zaterdag tegen Groningen zal doorwerken in de spelersgroep,  is Nick Viergever niet. “We weten dat we een mentaal sterke groep hebben, maar we moeten tegen Groningen wel de punten pakken”, aldus de 29-jarige centrumverdediger tegenover de NOS.

Danny Buijs: "In Eindhoven doorgaan op ingeslagen weg"

Het tweede deel van het seizoen startte voor FC Groningen een stuk beter. Bij Heracles thuis wonnen de Groningers met 0-3 en daar is dan ook het nodige vertrouwen voor de uitwedstrijd tegen PSV getankt. Trainer Danny Buijs: “Dat geeft meteen een lekker gevoel, We moeten op deze weg doorgaan”, zo zegt Buijs op de clubwebsite.Buijs heeft een aantal jonge spelers aan zijn selectie toegevoegd en de trainer hoopt ook tegen PSV een beroep op ze te doen. “We hebben nu inderdaad meer ervaring in de selectie en de komende weken moet blijken wat de inbreng van de nieuwelingen is”, zegt trainer Danny Buijs op de clubwebsite. Ook weet de trainer waar PSV zijn ploeg op kan pakken. “De automatismen moeten er nog in groeien en de wedstrijdfitheid moet nog verder worden opgevoerd. Heel veel tijd hebben we daarvoor overigens niet, want zaterdag gaan we naar PSV.”

Statistieken

PSV heeft in de jongste jaren thuis weinig te vertellen gehad tegen FC Groningen. Vorig jaar mei werd er geen enkel doelpunt gemaakt in het onderlinge duel. Ook in 2016 bleef het scorebord op 0-0 staan. Na de zomerstop van 2015 slaagde PSV er wel in om voor eigen publiek te winnen van Groningen. In seizoen 2013/2014 had Groningen een verrassing voor de Eindhovenaren. In de eerste helft van de wedstrijd werd het 2-2, maar na de thee scoorde Tjarron Cherry (speelt nu bij Kayserispor) en werd het 2-3 voor de Groningers.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV Eindhoven – FC Groningen

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers zijn voor deze wedstrijd in Eindhoven torenhoog ingedeeld. Winst van FC Groningen krijgt met x 13.00 (!) keer je inleg de hoogste odd mee. Zet jij op het TOTO-formulier een kruisje bij een gelijkspel? Dan is de pre-wedstrijdquotering met x 7.35 keer de inleg ook lang zo gek nog niet. Zit de Eindhovense club volgens jou weer op het goede spoor en speel je op een overwinning van PSV, dan wordt je inleg hierop x 1.15 keer beloond als PSV wint.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd PSV Eindhoven – FC Groningen wordt gespeeld op zaterdag 26 januari om 19:45 uur in het Phillips stadion te Eindhoven. Poetst PSV zijn slechte start van het jaar weg door Groningen van het veld te schuiven of remt een club uit het Hoge Noorden opnieuw de koploper van de Eredivisie af? Speel nu mee en win bij VoetbalGokken!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers