Eredivisie
13/03/2015

Koploper PSV thuis tegen FC Groningen

Koploper PSV thuis tegen FC Groningen
PSV Eindhoven kan in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen weer een stap dichterbij het kampioenschap komen. Met topscoorders Memphis Depay (16) en Luuk de Jong (15) in de gelederen en al 69 doelpunten voor zit het wel goed met het scorend vermogen bij PSV. Ook tegenstander Groningen heeft een topschutter in het team. Michael de Leeuw trof al 13 keer doel.

PSV ook verdedigend sterk

De meeste aandacht gaat uit naar de voorhoede van PSV, maar ook achterin heeft de ploeg van Phillip Cocu de zaakjes goed voor elkaar. Doelman Zoet houdt regelmatig de ‘nul’ en pakt met zijn fraaie reddingen regelmatig punten voor de Eindhovenaren. De defensie is met 22 tegentreffers bovendien de minst gepasseerde achterhoede van de Eredivisie. Trainer Cocu benadrukte ook na de overwinning op Go Ahead Eagles (afgelopen zaterdag): “We waren gebrand op een resultaat, we wilden een goede reactie geven op de nederlaag tegen Ajax. Dat lieten we in de eerste helft duidelijk zien. We legden goede aanvallen op de mat en achterin gaven we niks weg. Een prima overwinning en een belangrijke zege. De complimenten zijn voor mijn ploeg”, zei Cocu op de persconferentie na de 0-3 gewonnen wedstrijd in Deventer.  

Phillip Cocu: 'Achterin gaven we niks weg'

 

Groningen wisselvallig

FC Groningen wint de laatste weken maar moeilijk (afgelopen weekend werd tegen Dordrecht eindelijk weer gewonnen) en is inmiddels in het ‘rechterrijtje’ beland. De ploeg leed puntverlies tegen respectievelijk: ADO Den Haag, SC Heerenveen, Excelsior, AZ en Heracles Almelo. Sinds de blessure van topscoorder De Leeuw scoort de ploeg lastiger, maar het moet vooral veel tegendoelpunten incasseren. Hiermee is direct de zwakte van de ploeg blootgelegd: de verdediging. Het team van trainer Erwin van der Looi kreeg al 39 doelpunten tegen dit seizoen.

Statistieken redelijk in balans

Ondanks de grote verschillen dit seizoen kunnen de Noorderlingen moed putten uit de laatste ontmoetingen tegen PSV. Vorig seizoen won Groningen met 2-3 in het Philips Stadion en speelde het 1-1 gelijk in eigen stadion. De laatste overwinning van PSV op de Groningers dateert alweer van 27 april 2013; toen wonnen de Eindhovenaren met 5-2. De bookmakers geloven dat deze statistiek na deze wedstrijd doorbroken wordt en geloven unaniem in een overwinning voor de thuisploeg PSV. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd PSV Eindhoven – FC Groningen wordt gespeeld zondag 15 maart 2015 om 14:30 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Cash uw voetbalkennis door deze wedstrijd goed te voorspellen en pak mooie prijzen! [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers