Eredivisie
03/05/2018

Laatste speelronde Eredivisie zorgt voor mooie hoge odds

Laatste speelronde Eredivisie zorgt voor mooie hoge odds
PSV is de kampioen en FC Twente zal volgend seizoen zijn potjes in de Jupiler League afwerken, maar daarmee is de competitie nog niet op alle vlakken beslist. ADO Den Haag gaat uit bij Roda JC proberen om in een ultieme poging PEC Zwolle uit de Europa League play-offs te houden. De Zwollenaren moeten op hun beurt ‘gewoon’ zorgen dat ze AZ Alkmaar verslaan en zijn dan verzekerd van een play-off ticket. SC Heerenveen zou het kind van de rekening van deze dadendrang kunnen worden, dus zullen de Friezen alles op alles zetten om in eigen stadion bekerwinnaar Feyenoord te verslaan.

AZ Alkmaar – PEC Zwolle

Het eerste duel dat we belichten is AZ – PEC Zwolle. Een tijd lang waren dit de nummer twee en drie in de competitie. Zwolle is echter na de winterstop de weg een beetje kwijt en AZ is het nog altijd niet gelukt om een elftal uit de traditionele Top-3 te verslaan. De Alkmaarders staan daardoor derde en PEC Zwolle achtste. Voor AZ valt er niets meer te verdienen, maar na het verlies in de bekerfinale zal coach John van den Brom er ongetwijfeld op gebrand zijn om de jongens met een goed gevoel de zomermaanden in te sturen.Voor PEC Zwolle coach John van ’t Schip heeft de wedstrijd een veel groter belang. De nederlaag in eigen huis tegen Willem II is hard aangekomen in Zwolle en dus wordt er in deze laatste Eredivisiewedstrijd van het seizoen 2017-2018 volledige inzet verwacht. “We zitten er nog vol in. We weten dat AZ niet meer als tweede kan eindigen, maar wel de laatste wedstrijd voor eigen publiek speelt. Wat op andere velden gebeurt, kunnen wij niet controleren. We moeten er geloof en vertrouwen in hebben en zorgen dat we niet zoals in voorgaande uitwedstrijden slecht beginnen.”

Voorspellingen voor AZ Alkmaar vs. PEC Zwolle

Voor deze wedstrijd in Alkmaar halen de bookmakers alles uit de kast. AZ is favoriet. Een stunt van PEC Zwolle wordt dan ook zwaar beloond. Kan AZ het nog opbrengen om van de Zwollenaren te winnen? Zet dan in op winst van de thuisploeg en ontvang je inleg x 1.48 keer terug als dit gaat gebeuren in het AFAS stadion. Een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem met x 5.20 keer de inleg vele malen hoger beloond. De klapper bewaren de bookies voor als PEC een overwinning boekt namelijk: x 6.00 keer je inleg.

Roda JC – ADO Den Haag

ADO Den Haag zit Zwolle dus op de hielen en treft met Roda JC een club die zich voorbereidt op de nacompetitie. De ploeg uit Kerkrade kan NAC Breda niet meer inhalen en weet dat in de eerste ronde van de play-offs gespeeld moeten worden tegen Almere City of de provinciegenoten van MVV. Of dat betekent dat Roda zondag ‘open huis’ gaat houden valt te bezien, in Den Haag zullen ze daar in ieder geval wel op hopen.Speelronde 33 was voor veel clubs beslissend. Ook voor Roda JC, dat met 1-4 won bij VVV. Omdat ook NAC wist te winnen en tegenstander SC Heerenveen overklaste met 3-0 had de zege in Venlo geen nut meer. Er is nog slechts een kleine – theoretische kans – dat de ploeg uit Kerkrade nacompetitie ontloopt. Maar normaal gesproken mag Roda JC zich gaan voorbereiden op de nacompetitie om zodoende lijfsbehoud te bewerkstelligen. Voor ADO Den Haag was de 33e speelronde er één van net niet. Het zag PEC Zwolle en Heerenveen verliezen en kwam zelf op voorsprong tegen PSV, maar een late treffer van de Eindhovenaren zorgden voor een 3-3 eindstand. Hierdoor passeerde ADO Den Haag nummer acht PEC Zwolle net niet. Het verschil drie tegendoelpunten, qua punten en gescoorde goals staan beide ploegen namelijk helemaal gelijk. Lex Immers - die werd uitgeroepen tot ADO-speler van het jaar- verwacht dat Roda volgende week rekening houdt met de eventuele nacompetitie. “Er staat voor Roda veel geld op het spel”, laat middenvelder aan Omroep West weten. “Die willen volgend jaar in de Eredivisie blijven. Die gaan tegen ons geen risico's nemen.” Om er direct aan toe te voegen: “Wij moeten winnen.”ADO-trainer Alfons Groenendijk deelt die mening: “We moeten het zelf doen. Als je wint bij Roda is het genoeg. Dan krijgen we een week later Utrecht thuis in de play-offs. In een uitverkocht huis.”

Voorspellingen voor Roda JC vs. ADO Den Haag

De bookmakers smullen van deze wedstrijd. De pre-wedstrijdquoteringen zijn dan ook zorgvuldig ingedeeld. De beloning voor winst van thuisploeg Roda JC staat genoteerd op x 2.85 keer de inleg. Snoept ADO Den Haag drie belangrijke punten weg? Zet dan in op winst van de Hagenezen en ontvang je inleg x 2.37 retour. De quotering voor een gelijkspel staat op x 3.80 keer de inleg in het 1X2 spelsysteem.

SC Heerenveen – Feyenoord

De ‘veilige’ zevende plek wordt op dit moment ingenomen door SC Heerenveen. De Friese ploeg liet vorige week een uitstekende kans liggen om zich al definitief te plaatsen voor de play-offs. Het verloor met 3-0 bij NAC Breda en moet nu zondag aan de bak als bekerwinnaar Feyenoord op bezoek komt. Bepaald geen makkie, ook al lijken de Rotterdammers verzadigd na de bekerwinst en de ruime zege in de stadsderby tegen Sparta.Heerenveen-coach Jurgen Streppel was ontgoocheld na de nederlaag bij NAC en zag ook nog Kik Pierie zijn vijfde gele kaart ontvangen. Hierdoor moet de 17-jarige de wedstrijd tegen Feyenoord missen. Al bij al geen prettige week. Pierie verwacht echter dat het tegen Feyenoord allemaal nog wel goed gaat komen. “Natuurlijk baal ik hiervan. Maar ik kan er niet lang wakker van liggen. Ik moet door. We gaan kijken wat er beter moet, en dan proberen thuis tegen Feyenoord de play-offs veilig te stellen”, aldus Pierie bij Omroep Friesland. Tegenover dat medium liet ook Streppel zich uit over de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen: “We staan zevende, dus we hebben het nog in eigen hand. Maar we zullen dan wel anders voor de dag moeten komen dan we tegen NAC hebben gedaan.”Het beste nieuws van deze week komt misschien wel uit Rotterdam. Daar liet Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst weten dat hij in de laatste competitiewedstrijd gaat rouleren en dus niet met de sterkst mogelijke opstelling de wedstrijd in het Abe Lenstra-stadion gaat aanvangen: “Daar is nu de mogelijkheid voor”, geeft Van Bronckhorst de Heerenveen-fans wat meer hoop op een goed resultaat.

Voorspellingen voor SC Heerenveen vs. Feyenoord

De bookmakers maken het voor de laatste wedstrijden van dit Eredivisie-seizoen nog even extra spannend. Winst van Heerenveen wordt in het 1X2 spelsysteem met een hoge quotering van x 3.15 keer de inleg beloond. Voor een gelijkspel graaien de bookies nog dieper in de buidel. De quotering voor een puntenverdeling staat op x 3.80 keer je inleg. Ook voor een uitzege van Feyenoord zijn de bookies bereid om een ruime verdubbeling van je inleg uit te betalen: x 2.20.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De laatste Eredivisie-duels van seizoen 2017/2018 worden gespeeld op zondag 6 mei om 14:30 uur. De wedstrijd AZ Alkmaar – PEC Zwolle trappen af in het AFAS stadion te Alkmaar. Het duel SC Heerenveen – Feyenoord spelen op dat moment in het Abe Lenstra stadion te Heerenveen. En bij Roda JC – ADO Den Haag gaan dan de strijd om de laatste drie punten aan in Parkstad Limburg te Kerkrade. Speel jij deze laatste wedstrijden van dit seizoen met ons mee?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers