Eredivisie
15/05/2018

Ontknoping promotie- degradatiestrijd Eredivisie

Ontknoping promotie- degradatiestrijd Eredivisie
De promotie- en degradatiestrijd wordt met de dag spannender. Het eerste slachtoffer heeft Roda JC, dat definitief is gedegradeerd door toedoen van Almere City. De Flevolanders spelen in de finale tegen De Graafschap. De andere finale gaat tussen Sparta Rotterdam en FC Emmen. De bookmakers staan paraat met fraaie pre-wedstrijdquoteringen voor iedereen die op deze spannende wedstrijden wil gaan spelen. Vind jou favoriete bookmaker op onze website en speel vandaag nog mee!

Sparta Rotterdam – FC Emmen

Op het nippertje wist Sparta Rotterdam de finale van de promotie- degradatiestrijd te halen. In de thuiswedstrijd tegen Dordrecht wist Sparta al niet te winnen (2-2). In de uitwedstrijd werd met mondjesmaat met 1-2 gewonnen. Het was genoeg om nu tegen FC Emmen aan te mogen treden, maar de ervaren Sparta-trainer Dick Advocaat zat niet rustig op de bank. “Ik kneep hem natuurlijk wel even, maar gelukkig hebben we de finale gehaald.” Daarin is Emmen de tegenstander: “We hebben daar nog niet over gepraat. Het was sowieso stil in de kleedkamer. Ik heb iedereen gewezen op zijn eigen verantwoordelijkheid en ik ga ervanuit dat ze dat tegen Emmen zullen tonen.”

Thomas Verhaar: “Als we ons ding doen, moeten we van Emmen kunnen winnen”

Sparta-speler Thomas Verhaar kijkt alvast uit naar het tweeluik met FC Emmen. “Als we ons ding doen, moeten we van Emmen kunnen winnen”, concludeert Verhaar tegen VI. “Ik heb wel een vrij grote overtuiging dat we volgend jaar in de Eredivisie spelen. We moeten nu laten zien dat we bestand zijn tegen de spanning.”

FC Emmen-trainer Lukkien: “We gaan ervoor”

Net als Sparta kwam ook FC Emmen met de schrik vrij. De Emmenaren verloren de heenwedstrijd met 4-1 van NEC in Nijmegen, maar zette die stand thuis om in 4-0 winst. Volgens Emmen-trainer Dick Lukkien staat zijn team er komende donderdag weer goed voor om het tegen Sparta op te nemen. “Ja, het ziet er goed uit, maar dat moet donderdag natuurlijk blijken. We gaan ervoor”, aldus de coach op het digitale huis van de Drentse club.Terwijl Emmen over een gehele fitte selectie beschikt, heeft trainer Dick Advocaat met doelman Jannick Huth, verdediger Julian Chabot en middenvelder Soufyan Abannach drie spelers geblesseerd.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Sparta Rotterdam vs. FC Emmen

De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor deze wedstrijd al afgevuurd. Een echte favoriet hebben ze echter niet. Hierdoor zijn de odds mooi verdeeld. Winst van Sparta Rotterdam wordt x 2.55 keer je inleg beloond. Voor een thuiszege van FC Emmen staat x 2.80 keer de inleg genoteerd. Een gelijkspel komt in het 1X2 spelsysteem uit op x 3.58 keer de inleg.

Almere City – De Graafschap

Komende donderdag en zondag strijden ook twee Jupiler League-teams voor een plekje in de Eredivisie. Almere City krijgt die kans doordat ze Roda JC uit de competitie wisten te werken. De heenwedstrijd in Almere gaf met 0-0 nog weinig weg van een eventuele favoriet, maar in Kerkrade werd het 1-2 waardoor Roda – toch redelijk onverwachts - afscheid moet nemen van de Eredivisie. De Graafschap schudde Telstar van zich af door twee keer te winnen met 3-2 (uit) en 4-2 (thuis).

Henk de Jong: “Als je in de finale zit, dan moet je spelen om te winnen”

De Graafschap-trainer Henk de Jong genoot van het spektakel na afloop van de wedstrijden en hoopt dat zondag opnieuw te mogen ervaren. “Ik ben trainer van een unieke club, misschien wel in de wereld. Daar ben ik trots op. Dat het hier zo ontploft, dan sta ik daarnaar te kijken en denk ik: Jeetje, niet normaal. Mooi”, zegt De Jong trots over zijn team tegen VI. “Als je in de finale zit, dan moet je spelen om te winnen. Dan moeten we potjandorie allemachtig gas geven. Als groep maak je zulke stappen in de Eredivisie. En stel dat het lukt, zo'n feestje. Daar hou ik wel van. Dan kom ik even een paar dagen niet thuis”, lacht de coach.

“We zijn voor niemand bang”

Dat Almere City Roda heeft verslagen maakt de Superboeren niet bang. Volgens speler Daryl van Mieghem wordt vooral het duel in Doetinchem een knaller. “Op de Vijverberg kunnen we iedereen aan”, zegt Daryl en zijn collega Youssef El Jebli beaamt dat nog extra. “We zijn voor niemand bang.”

Jack de Gier: “Dit worden fantastische wedstrijden”

Almere City trainer Jack de Gier stond er wel even van te kijken toen zijn team het roer overnam in Kerkrade. Met de 1-2 winst is de trainer dan ook dik tevreden, maar richt al snel zijn vizier op de finale tegen De Graafschap. “Een geweldig resultaat dat we uiteindelijk nog winnen, maar we hebben nog niks. We staan in de finale, nu moeten we zorgen dat we ook winnen”, is zijn conclusie.

Spektakelstuk

De Superboeren komen donderdag naar Almere om de finale te spelen De Gier en zijn ploeg zijn er dan ook helemaal klaar voor. “Dit worden fantastische wedstrijden. Ook wordt het in Doetinchem een hete middag, maar onze thuiswedstrijd wordt ook mooi. De wedstrijden gaan garant staan voor spektakel”, belooft de coach in De Telegraaf aan de fans.

Wedstrijdoverzicht

Vorige maand troffen de teams elkaar nog in de Jupiler League. In Doetinchem werd het duel met 4-2 afgefloten in het voordeel van de Superboeren. In december vorig jaar was Almere thuis de baas over de ploeg uit het oosten en won met 2-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Almere City vs. De Graafschap

De pre-wedstrijdquotering en voor dit duel zijn als volgt ingedeeld. Winst van Almere City krijgt met x 3.04 keer de inleg zeer prima odds voor deze finale mee. Een overwinning van De Graafschap is goed voor een beloning van x 2.25 keer het speelbedrag. Voor een gelijkspel hebben de bookies x 3.95 keer de inleg genoteerd.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De promotie- degradatiestrijd tussen FC Emmen – Sparta Rotterdam wordt gespeeld op donderdag 17 mei om 18:30 uur in het Jens Vesting stadion te Emmen. Zondag 20 mei wordt het duel op Het Kasteel te Rotterdam om 14:30 uur gespeeld. Almere City en De Graafschap spelen op diezelfde dagen. Het eerste duel is in het Yanmar stadion te Almere en begint om 20:45 uur. En op zondag om 16:45 uur gaat het tweede duel van start op De Vijverberg in Doetinchem.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers