Eredivisie
22/05/2021

Pakt Feyenoord of FC Utrecht ticket Conference League?

Pakt Feyenoord of FC Utrecht ticket Conference League?
Zondag wordt in de Rotterdamse De Kuip beslist welke ploeg er komend seizoen mag gaan deelnemen aan het nieuwe Europese voetbaltoernooi: de UEFA Conference League. Feyenoord en FC Utrecht maken als enige nog kans. Op wie zet jij je geld? VoetbalGokken.nl heeft de hoogste odds voor je opgezocht! Speel mee en maak kans op fraaie bonussen!

Dick Advocaat: “FC Utrecht is een lastige ploeg

Feyenoord is nog één stap verwijderd van deelname aan de Conference League voor komend seizoen. Voor de afzwaaiende trainer, Dick Advocaat, rest er nog één taak en dat is met zijn team winnen van FC Utrecht. “De wedstrijd tegen Sparta was moeilijk, maar FC Utrecht is een nog lastigere ploeg”, zegt Advocaat vooruitkijken naar het duel tegen de Domstedelingen. “We zullen er zondag weer moeten staan”, zegt de coach in zijn voorbeschouwing.

“Feyenoord hoort in De Kuip te spelen”

Feyenoord en FC Utrecht beginnen zondag om 12:!5 uur aan de finale. Er zou eerst op zaterdag gespeeld worden, maar dan wordt in de Ahoy de finale van het Songfestival gehouden. Dick Advocaat houdt zich er zo weinig mogelijk mee bezig en drukt zijn spelersgroep ook op het hart om alleen met het voetbal bezig te zijn: “Het is belangrijk dat de spelers fris in het hoofd zijn en met veel plezier voetballen. Als dat ze lukt, dan komt het wel goed.”

René Hake: “We gaan als terechte winnaar naar finale”

FC Utrecht versloeg FC Groningen in de halve finales met 1-0. Utrecht-trainer René Hake. “Het was een zwaar potje tegen FC Groningen. We hadden moeite om er doorheen te komen, maar we gaan denk ik als terechte winnaar naar de finale”, zo zegt de trainer van FC Utrecht.

“De mooiste wedstrijd is tegen Feyenoord”

Hake hoopte Feyenoord al te treffen in de eindstrijd om de ticket voor de Conference League. “De mooiste wedstrijd is om tegen Feyenoord te spelen en dan ook nog in De Kuip. Wij zijn er meer dan klaar voor”, besluit trainer Hake zijn vooruitblik op de play-offs finale.

Statistieken

De Europa Conference League zal volgend seizoen voor het eerst gespeeld gaan worden. Dit bekertoernooi van de UEFA werkt volgens hetzelfde systeem als in de UEFA Champions League en Europa League. De winnaar van dit nieuwe toernooi krijgt een ticket voor het daarop volgende seizoen van de UEFA Europa League. De finale staat nu gepland op 25 mei 2022 in het Air Albania Stadion in Tirana, de hoofdstad van Albanië.

Head 2 Head

Feyenoord speelde op 11 april nog de uitwedstrijd bij FC Utrecht. De Domstedelingen wisten in hun eigen Galgenwaard met 2-1 te winnen van de havestedelingen. In de Rotterdamse Kuip troffen de teams elkaar voor het laatst op 29 november 2020. Dat duel werd toen bij een 1-1 afgefloten.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord speelde in de halve finale tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam. De derby van Rotterdam werd in De Kuip gespeeld. Feyenoorder Steven Berghuis scoorde in de 31ste minuut voor zijn club. Twee minuten later maakte Sparta-verdediger Tom Beugelsdijk een eigendoelpunt, waardoor Feyenoord nog voor de rust met 2-0 voorstond. In de tweede helft kwamen beide teams niet meer tot scoren, waardoor Feyenoord dus met 2-0 won en nu de finale mag spelen.

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht moest in de Galgenwaard zien af te rekenen met FC Groningen. De ploeg van trainer Hake won in de Domstad van de Noordelingen; die speelden met Arjen Robben in de basis. FC Utrecht wist echter wel pas in de 77ste minuut van de wedstrijd te winnen dankzij een treffer van Simon Gustafson.

Lappenmand

Feyenoord kan voor deze laatste wedstrijd van dit seizoen niet beschikken over Bryan Linssen (liesklachten), Lucas Pratto (gebroken voet) en Aliou Balde (operatie aan de knie). Twijfelachtig is het nog of Lutsharel Geertruida (blessure) en Bart Nieuwkoop (hamstringblessure) kunnen aantreden tegen FC Utrecht.Trainer Hake beschikt tot op het moment van schrijven over een fitte basiskern en zal dus op volle oorlogssterkte naar de Kuip afreizen.

Prognose

Wij verwachten dat Feyenoord deze wedstrijd naar zich toe gaat trekken. De ploeg uit Rotterdam neemt afscheid van de afzwaaiende trainer Advocaat en dat zal toch een boost geven aan de ploeg uit Rotterdam. Onze wedtip is 2-1 voor Feyenoord. Verwacht jij een andere uitslag in De Kuip? Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren.

Quoteringen Feyenoord – FC Groningen

Bij de online bookmakers pak je sowieso het dubbele van je inleg als je een correcte voorspelling plaatst. Bij winst van Feyenoord is de bonus maximaal x 2.06. Bij een overwinning van FC Utrecht ontvang je in de pre-fase x 3.38.De hoogste quoteringen staan klaar bij een gelijkspel. Dus wordt dit duel niet in de reguliere speeltijd beslist? Dan ontvangen spelers die op hun wedformulier een gelijkspel hebben gezet x 3.40 van de online sportbookmakers!
De play-offs finale voor deelname aan de Conference League Feyenoord – FC Utrecht wordt gespeeld op zondag 23 mei om 12:15 uur in De Kuip te Rotterdam. Let op dat de finale door het Songfestival toch naar een ander tijdstip wordt verplaats. Zet dus tijdig in bij de Nederlandse bookmakers via VoetbalGokken.nl om het maximale uit je inleg te halen!

De beste Online Bookmakers