Eredivisie
07/05/2018

Promotie/Degradatiestrijd in de Eredivisie

Promotie/Degradatiestrijd in de Eredivisie
Terwijl de ploegen, die bovenin eindigden spelen voor de Europa League-tickets, zijn Roda JC en Sparta in een strijd met Jupiler League-ploegen verwikkeld. De ploeg uit Kerkrade speelt de return thuis en start komende donderdag bij Almere City. Sparta start ook met een uitwedstrijd. Zij spelen de streekderby tegen FC Dordrecht. Komende zondag vallen de beslissingen als de returns worden afgewerkt. VoetbalGokken blikt vooruit op de heenwedstrijden en zet de actuele odds voor je op een rij.

Almere City – Roda JC

Roda JC wist vorige week al dat het veroordeeld was tot promotie/degradatievoetbal. Voor trainer Robert Molenaar ligt de focus dan ook al een tijdje op deze komende wedstrijden: “Daarin moeten wij ons ultieme doel: het Eredivisieschap, gaan veiligstellen.” Molenaar heeft zeer veel vertrouwen in een goede afloop: “Inmiddels is duidelijk geworden dat de kracht van onze groep het collectief is. Dit jaar hebben we flinke tikken gehad en grote teleurstellingen moeten incasseren. Toch zijn we altijd vertrouwen blijven houden en hebben we nooit opgegeven. Amper twee maanden geleden waren we, na de thuisnederlaag tegen Sparta, voor de buitenwacht al dood en begraven. Vervolgens zijn we, zoals vaker dit seizoen, dicht bij elkaar gebleven en vanuit een diep dal opgeklommen. Als we dat tegen Almere City nogmaals kunnen opbrengen om schouder aan schouder de strijd aan te gaan, dan heb ik alle vertrouwen in de komende duels.”Trainer Jack de Gier van Almere City FC ziet Roda JC als de favoriet voor de finale. “Wij zitten met een goed gevoel in de play-offs”, vertelt hij aan Omroep Flevoland. “We hebben de eerste ronde overleefd en we zullen er nu alles aan doen om de finale te bereiken. Ik zeg qua kansenverhouding: 60-40 in het voordeel van Roda JC om de eindstrijd te bereiken. Wij zullen echt top moeten zijn om van Roda te kunnen winnen”, zo besluit oefenmeester van de Flevolandse club.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Almere City – Roda JC

De bookmakers schatten de kansen voor beide teams bijna gelijkwaardig in en dat is goed nieuws voor iedereen die wil meespelen bij de bookies. De pre-wedstrijdquoteringen zijn als volgt ingedeeld. Winst van Almere City wordt in het 1X2 spelsysteem x 2.75 keer de inleg beloond. Pakt Roda de eerste drie punten in deze ronde? Zet dan in op winst van de Kerkraders en ontvang je inleg x 2.61 keer terug als de uitploeg daadwerkelijk wint. Voor een gelijkspel staat met x 3.60 keer de inleg de hoogste quotering aangevinkt.   

Dordrecht – Sparta Rotterdam

In Rotterdam moet trainer Dick Advocaat het vege lijf van de Kasteelclub redden tegen stuntploeg Dordrecht. Een oud gezegde luidt: Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt’ en daar hoopt Advocaat komende wedstrijden mee af rekenen. Dordrecht heeft daarentegen een reputatie als reuzendoder en komt vaak verrassend uit de hoek tegen sterke tegenstanders.

Dick Advocaat: “Als we spelen zoals zondag maken we geen kans tegen Dordrecht”

Sparta moet dus stand zien te houden tegen het stuntteam uit het nabijgelegen Dordt. De voortekenen beloven echter niet veel goeds. Sparta verloor zondag met 5-2 bij Heracles. “Ik hoop dat dit een goede les is, anders hebben we helemaal geen kans”, kijkt Advocaat op de persconferentie vooruit naar het dubbele confrontatie met Dordrecht op donderdag en zondag. “Op deze manier redden we het ook niet tegen Dordrecht. Als we denken dat we het op zeventig tot vijfenzeventig procent kunnen, dan red je het niet. We zullen heel goed moeten kijken wie we donderdag de wei in sturen.”Julian Chabot zal daar waarschijnlijk geen deel van uitmaken. De verdediger van Sparta viel tegen Heracles geblesseerd uit met knieklachten en zal waarschijnlijk donderdag niet kunnen meespelen.

Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer: “Sparta staat onder enorme druk”

Lang zag het ernaar uit dat niet Dordrecht maar Cambuur de volgende ronde van de play-offs zou bereiken. De Friese ploeg gaf echter na een 4-1 zege en een 0-1 voorsprong alsnog alles uit handen. Na een zinderende verlenging verloor Cambuur ook nog eens de penaltyserie: “Dat we tegen Sparta mogen gaan spelen is een echt voetbalwonder”, aldus trainer Gérard de Nooijer. Komende donderdag (en zondag) kan er volgens hem zomaar weer zo’n wonder plaatsvinden: “Wij hebben niks te verliezen en alles te winnen. En Sparta staat onder enorme druk. Ik weet dan ook zeker dat we kans maken om weer te kunnen stunten”, aldus De Nooijer tegenover de NOS.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Dordrecht – Sparta Rotterdam

Voor deze wedstrijd schroeven de bookmakers de pre-wedstrijdquoteringen nog iets hoger op. Winst van Dordrecht krijgt met x 4.34 keer het speelbedrag een hoge quotering mee. Voor een gelijkspel noteren de bookies x 4.13 keer het speelbedrag. Een overwinning van Sparta wordt in het 1X2 Spelsysteem met x 1.77 keer de inleg nog steeds goed beloond.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De nacompetitie van Roda JC – Almere City wordt gespeeld op donderdag 10 mei om 20:00 uur en op zondag 13 mei 20:00 uur. Het duel Sparta Rotterdam – Dordrecht spelen donderdag en zondag om 14:45 uur. Welke teams zien we komend seizoen terug in de Eredivisie en welke teams gaan dat seizoen hun wedstrijden afwerken in de Jupiler League? Pak deze kans op een prijs vandaag alvast mee door te spelen op VoetbalGokken.nu![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers