Eredivisie
26/02/2015

PSV - Ajax: topper zonder echte betekenis

PSV - Ajax: topper zonder echte betekenis
Het is niet de vraag of maar wanneer PSV de landstitel gaat pakken. Afgelopen weekend wonnen de Eindhovenaren met 3-0 van FC Dordrecht, terwijl Ajax (opnieuw) punten liet liggen met het 1-1 gelijke spel tegen Willem II. Komende zondag speelt koploper PSV thuis tegen de Amsterdammers, maar omdat het verschil inmiddels al 14 punten is het duel niet meer zo cruciaal als verwacht.

PSV wint alle thuiswedstrijden

In dit seizoen heeft PSV twaalf competitieduels gespeeld en alle twaalf winnend afgesloten. Laatste ‘slachtoffer’ was FC Dordrecht dat afgelopen zondag met 3-0 verloor. Toch had de ploeg uit Dordt ook kansen op meer, maar de Eindhovenaren hadden een aantal malen het ‘geluk van de kampioen’ aan zijn zijde. Een strafschop (benut door Luuk de Jong) en een treffer van Bruma (3-0) zorgde ervoor dat PSV de 3 punten ook deze keer weer in Eindhoven kon houden.

Ajax morst veel punten

De laatste weken morst Ajax bijzonder veel punten. Ook afgelopen zondag keerde de Amsterdammers met slechts 1 punt huiswaarts uit Tilburg. Willem II liet wederom zien goed partij te kunnen bieden in wedstrijden tegen topclubs, toch vond Frank de Boer na afloop niet dat zijn ploeg het slecht had gedaan: “Misschien was dit qua veldspel wel onze beste wedstrijd van dit seizoen”, was de verrassende quote van de succestrainer bij de NOS. De oefenmeester van Willem II, Jurgen Streppel was vooral trots op zijn ploeg: “We hebben laten zien dat we niet hoeven onder te doen voor topploegen als Ajax.”

Verhoudingen in Europa League compleet anders

Waar PSV de zeges aan elkaar rijgt in de Eredivisie heeft het Europees minder succes. Tegen Zenit St. Petersburg werd 0-1 verloren. Met de uitwedstrijd nog voor de boeg wordt doorstoten in dit toernooi wel erg moeilijk voor de ploeg van Phillip Cocu. Ajax daarentegen pakte een prima overwinning tegen Legia Warschau: 1-0. Uitgerekend de Poolse aanvaller Milik maakte de winnende treffer voor de Amsterdammers.

Bookmakers spreiden hun risico’s

Ondanks het enorme verschil van 14 punten op de ranglijst zijn de bookmakers voorzichtig met het uitspreken van een favoriet voor dit duel. Voor een overwinning van PSV en van Ajax wordt momenteel tussen x2 en de x3 uitgekeerd. De noteringen variëren nog enorm, dus houd de komende dagen de actuele odds in de gaten bijde wedkantoren die bij ons zijn aangesloten. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd PSV Eindhoven - Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 1 maart 2015om 16:45 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Wie wint deze Nederlandse topper? Speel ook mee en verdien geld met de juiste voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers