Eredivisie
06/02/20196 reacties

PSV Eindhoven gaat op bezoek bij ‘wanhopig’ FC Utrecht

PSV Eindhoven gaat op bezoek bij ‘wanhopig’ FC Utrecht
In de Eredivisie gaat PSV Eindhoven dit weekend op bezoek bij FC Utrecht, dat wanhopig naar een overwinning verlangt. De Domstedelingen hebben midden december hun laatste overwinning geboekt. Bij PSV is er geen vuiltje aan de lucht, maar blijft dat zo als trainer Mark van Bommel met zijn ploeg zondagavond terugreist naar Eindhoven? Met een overwinning op de koploper zal FC Utrecht het vertrouwen weer terugkrijgen. Hoe verwacht jij dat dit duel in stadion de Galgenwaard gaat aflopen?

Mark van Bommel: “Het wordt geen makkelijke wedstrijd in Utrecht”

PSV Eindhoven gaat met 55 punten nog steeds aan de leiding in de Eredivisie. Ook afgelopen weekend werden de drie punten weer gemakkelijk binnen gehengeld dankzij een 5-0 overwinning op Fortuna Sittard. Komend weekend gaan de Eindhovenaren op bezoek bij FC Utrecht. Het doel is uiteraard om ook weer de drie punten weg te snoepen. PSV-trainer Mark van Bommel is voorzichtig over de winstkansen van zijn ploeg. “Het wordt geen makkelijke wedstrijd in Utrecht, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we zondag wel gewoon gaan winnen”, aldus de trainer tegen de NOS.

Blessurestatus Lozano en Bergwijn

Ondanks de tegenvaller dat Steven Bergwijn geblesseerd het veld moest verlaten in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard is de coach zeer nuchter. “Wij moeten gewoon onze eigen wedstrijd spelen en zien te winnen”, zegt Van Bommel. PSV liet deze week wel weten dat er een kleine kans is dat Bergwijn mee gaat naar Utrecht. De medische staf van de club uit Eindhoven bekijkt van dag tot dag wanneer de vleugelaanvaller weer inzetbaar is. Op social media postte Steven Bergwijn zelf deze week een bericht dat de - vooraf ernstig lijkende - voetblessure meevalt. Ook is het afwachten of sterspeler Hirving Lozano zondag op het veld van Utrecht te zien is. De Mexicaanse aanvaller liep twee weken terug tegen FC Groningen een hersenschudding op.

Luuk de Jong: “Utrecht is een uitdaging”

PSV-aanvoerder Luuk de Jong had afgelopen weekend iets extra’s te vieren. Tegen Fortuna Sittard maakte de spits van PSV zijn honderdste doelpunt. Met dit seizoen achttien treffers op de teller heeft De Jong het erg naar zijn zin bij de Eindhovense club. “We zitten in een heerlijke flow”, zegt de topscoorder van de Eredivisie met een brede lach. Ook nu hij met zijn ploeg naar Utrecht trekt heeft De Jong vertrouwen in zijn team. “We willen alles winnen. Het is een uitdaging om deze reeks verder uit te breiden en ook van Utrecht te winnen, maar dat wordt echt niet zo eenvoudig”, aldus de spits bij Omroep Brabant. “We zullen er keihard voor moeten werken”, besluit hij.

Dick Advocaat: “We moeten winnen van PSV”

Bij FC Utrecht wil het niet best vlotten. Na een geweldige start, haalde de ploeg van trainer Dick Advocaat in de laatste vier wedstrijden geen enkel punt binnen. Ook de 4-3 nederlaag (na een 3-1 voorsprong) tegen PEC Zwolle hakten er hard in. FC Utrecht leek tot aan de 75ste minuut de winnaar te worden, maar daarna sloeg PEC pas echt toe. Het team van Advocaat moet winnen om in de top zeven te kunnen blijven, maar is PSV daar de juiste club voor? Advocaat: “We moeten winnen van PSV, want we hebben een hoop punten in te halen”, aldus de trainer die al zijn ja-woord aan Feyenoord lijkt te hebben gegeven als tijdelijke opvolger van Giovanni van Bronckhorst, die na dit seizoen Feyenoord gaat verlaten.

Schorsingen voor Bazoer en Emanuelsen

Voor de wedstrijd in de Galgenwaard heeft Advocaat nog wat te puzzelen aan zijn selectie. Riechedly Bazoer is door de KNVB geschorst na de wedstrijd tegen PEC en ontbreekt drie wedstrijden waaronder PSV (thuis), De Graafschap (uit) en Excelsior (thuis). Daarnaast kan Advocaat ook niet beschikken over Urby Emanuelson. De middenvelder kreeg tegen Zwolle ook een rode kaart waarvoor de KNVB Emanuelson ook een schorsing oplegde.

Statistieken

Voor FC Utrecht is PSV een zeldzame prooi in de Galgenwaard. Winnen van de Eindhovenaren is ook volgens de statistieken niet eenvoudig. In 2012 lukten dat de Utrechtenaren nog eens: 1-0 winst. In 2008 was de vis wat vetter voor Utrecht. Het werd toen 3-1 in de Domstad.De meest memorabele onderlinge wedstrijd van het afgelopen decennium is die van 24 september 2017. PSV vernederde Utrecht met een 1-7 monsterzege. Trainer Erik ten Hag stond toen nog aan het roer van FC Utrecht. Jurgen Locadia was toen de ‘man of the match’ met zijn vier rake treffers.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Utrecht – PSV Eindhoven

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers maken het de moeite meer dan waard om een voorspelling achter te laten bij VoetbalGokken. Zo levert winst van FC Utrecht met een odd van x 5.00 keer de inleg je de hoogste beloning op. Ook een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem met x 4.30 keer de inleg ruimschoots beloond. Wie wil spelen op winst van PSV kan met de quotering van x 1.54 keer de inleg zeer tevreden zijn.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd FC Utrecht – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 10 februari om 16:45 uur in de Galgenwaard te Utrecht. Pakken de Eindhovenaren ook in Utrecht de winst of gaan de Domstedelingen de vlag uithangen met de eerste zege van het jaar? Maak het extra spannend door je voorspelling achter te laten op VoetbalGokken!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers