Eredivisie
06/12/2018

PSV gaat voor eerherstel tegen Excelsior

PSV gaat voor eerherstel tegen Excelsior
Na de blamage tegen Feyenoord in de Kuip, staat voor PSV opnieuw een duel tegen een Rotterdamse club op het programma van dit weekend. Excelsior is de ploeg die aanstaande vrijdag naar het Phillips stadion komt om het de Eindhovenaren opnieuw moeilijk te maken. Is PSV er klaar voor om te winnen voor eigen publiek of blijft de zwarte wolk nog even boven Eindhoven hangen?

Mark van Bommel: “Elke wedstrijd scherp zijn”

De dreun bij PSV kwam hard aan nadat er in de Kuip werd verloren van Feyenoord. Na de verloren thuiswedstrijd in de Champions League tegen FC Barcelona kwam de klap extra hard aan. Vrijdagavond moet het begin worden van een nieuwe zegereeks, maar trainer Mark van Bommel beseft dat Excelsior niet zomaar verslagen zal worden: “Wij hebben het moeilijk gehad in een aantal wedstrijden en moeten zorgen ook tegen Excelsior weer scherp te zijn”, zegt Van Bommel in het Eindhovens Dagblad.

“Ook Excelsior zal weerstand bieden”

De trainer probeert zijn team weer bij elkaar te rapen, want na Excelsior staan er ook nog meer zware wedstrijden op het menu zoals de Champions Leaguewedstrijd tegen Inter Milaan. “Wij proberen gewoon weer zo goed mogelijk te voetballen en zoveel mogelijk goals te maken. Door grote uitslagen lijkt het soms alsof de weerstand niet goed is, maar er zijn zeker wedstrijden waarin wij goede weerstand geboden kregen. We moeten er vanuit gaan dat we dat van Excelsior ook weer krijgen.”

Ihattaren

Van Bommel heeft voor de ontmoeting met Excelsior Mohammed Ihattaren aangesloten bij de eerste selectie van PSV. De pas 16-jarige middenvelder trainde deze week mee in de kern van Van Bommel. Ihattaren wordt gezien als een van de grootste talenten in Eindhoven.

Eredivisiestand

PSV gaat met 39 punten nog aan de leiding in de Eredivisie, maar door de verloren wedstrijd tegen Feyenoord komt Ajax met twee punten minder gevaarlijk dichterbij. Jorrit Hendrikx beseft dat er vrijdagavond wel gewonnen moet worden van de Rotterdamse ploeg om de Ajacieden voor te blijven. “Dat is inderdaad zo. Het verschil in doelsaldo is kleiner geworden”, aldus Hendrikx in het Brabants Dagblad.

Excelsior-trainer Poldervaart: “Alleen richten op PSV”

Bij Excelsior hopen ze net als in Eindhoven op betere tijden. Afgelopen week speelde de nummer twaalf van de Eredivisie met 3-3 thuis tegen FC Utrecht. Excelsior stond 3-0 voor, maar Utrecht liet het er niet bij zitten en maakte nog gelijk.Tegen Ajax verloren de Kralingers met 1-7. Excelsior-trainer Adrie Poldervaart hoopt dat aantal tegen PSV niet te hoeven slikken. “We moeten niet alleen het aantal tegengoals beperken. Er komt op papier een lastige periode aan, maar op dit moment richten we ons alleen op PSV”, zegt Poldervaart op de clubwebsite. Excelsior speelt na de wedstrijd tegen PSV onder andere nog thuis tegen AZ.De Rotterdammers steken niet in blakende vorm, maar er werd wel met 1-2 van FC Emmen gewonnen. Waardoor Poldervaart wel met vertrouwen afreist naar de Brabantse lichtstad. Hij doet dat wel zonder middenvelder Jerdy Schouten en Ryan Koolwijk. Beiden kwamen niet ongeschonden uit de strijd tegen FC Utrecht. Spits Elias Omarson verliet het trainingsveld deze week met wat klachten en is onzeker voor aanstaande vrijdag. Clubtopscorer Ali Messaoud trainde dinsdag door onbekende reden helemaal niet mee. Het is dus afwachten of de goaltjesdief in het Philips Stadion te zien zal zijn. Verrassend genoeg laten de statistieken zien dat we niet heel erg ver terug hoeven te kijken, willen we nog ergens een overwinning van Excelsior in het Phillips Stadion vinden. In het jaar 2000 wonnen de Rotterdammers in de KNVB-beker met 0-1 nog eens een keer.Verder is er deze eeuw nog niet een keer door PSV verloren van de Rotterdamse club. Een gelijkspel is overigens nog niet zo heel lang geleden. In oktober 2015 werd het 1-1 in Eindhoven. Davy Propper scoorde toen voor PSV in de 62ste minuut van de wedstrijd. Excelsior kwam op gelijke hoogte toen Nigel Hasselbaink in de blessuretijd het net achter doelman Jeroen Zoet raakte.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV Eindhoven - Excelsior

De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor deze wedstrijd in Eindhoven hoog opgeschroefd. De winnende machine uit Eindhoven lijkt te stokken, maar daarmee worden de odds voor een nederlaag van PSV niet lager. In het 1X2 spelsysteem wordt winst van Excelsior met x 30.00 (!) keer je inleg wel heel hoog uitgekeerd. Ook de odd voor een gelijkspel wordt met x 10.50 keer het speelbedrag torenhoog aangestipt. Een thuisoverwinning van PSV levert echter maar x 1.08 keer je inleg op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd PSV Eindhoven – Excelsior wordt gespeeld opvrijdag 7 december om 20:45 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Krabbelt het team van Mark van Bommel weer op na de verloren wedstrijden van vorige week? Of profiteert Excelsior nog even van de dip waarin PSV zich bevindt? Laat de bookmakers weten wat jouw voorspelling is en zorg dat jij jezelf de winnaar kan noemen![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers