Eredivisie
20/02/20202 reacties

PSV in Eredivisie naar Vitesse in Arnhem

PSV in Eredivisie naar Vitesse in Arnhem
Voor PSV Eindhoven staat er zondag een lastige uitwedstrijd op het programma van de Eredivisie. De ploeg van trainer Ernest Faber gaat bij Vitesse in Arnhem langs. Koning TOTO gelooft in de kansen van de Eindhovenaren, maar sluit een thuisoverwinning van Vitesse ook niet uit. De odds zijn zeer verleidelijk voor deze subtopper! Lees de wedstrijdstatistieken, huidige vorm en de verwachtingen van beide trainers en sluit een mooie deal via VoetbalGokken.nl!  

Ernest Faber: “Zondag moeten we het laten zien”

In Eindhoven wordt de hele week al volop carnaval gevierd, maar PSV moet de bruisende lichtstad zondag even achter zich laten. De praalwagen van PSV vertrekt zondag namelijk voor de uitwedstrijd tegen Vitesse in Arnhem. Na twee overwinningen op rij kijkt de ploeg van trainer Ernest Faber met opgeheven hoofd uit naar dit duel. “Iedereen is nu wel wat positiever”, zag trainer Ernest Faber na de twee zeges van de afgelopen weken. “Het was een rustige week waarin we konden toeleven naar een uitwedstrijd tegen Vitesse die ook gewonnen moet worden. Als je wint, is er minder druk. Zondag moeten we het weer laten zien”, aldus Faber.

Denzel Dumfries: “Vitesse wordt mooie wedstrijd”

Ook Denzel Dumfries gaat met wat meer zelfvertrouwen de bus in op weg naar de Gelredome. “We moeten gewoon vol gas vooruit richting Arnhem, want natuurlijk, de wedstrijd tegen Vitesse wordt heel belangrijk. De trainer hoeft er niet op te hameren, we weten allemaal wat ons te doen staat zondag”, zegt Dumfries die met zijn ploeg langzaam aan weer overeind lijkt te komen in de Eredivisie. “Zeker nu staat alles in het teken van winnen. Hoe maakt niet uit. Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt.”

Edward Sturing: “PSV zware wedstrijd”

Onder leiding van trainer Edward Sturing heeft Vitesse afgelopen weekend eindelijk weer eens gewonnen. Vitesse staat zesde, maar Sturing durft nog niet verder omhoog te kijken. Het doel van de trainer is dan ook niet om rechtstreeks Europees voetbal te bereiken. “Nee, zo ver kijk ik niet”, zegt de trainer nuchter.

Realisme troef

Sturing weet dat PSV met wat meer zelfvertrouwen naar Arnhem komt dan een aantal weken geleden het geval was. “We moeten niet na één overwinning zeggen dat we de wereld gaan bestormen, want zo is het ook weer niet. Zeker niet nu we zondag een zware wedstrijd tegen PSV moeten spelen”, aldus Sturing.

Bryan Linssen: “Ik ben geen spits”

Bryan Linssen is met Cyriel Dessers van Heracles Almelo in de race voor de topscorerstitel in de Eredivisie. Linssen en Dessers staan beiden op veertien goals. Linssen zegt niet bezig te zijn met de topscorerstitel. “Ik ben een linksbuiten, geen spits. Ik móet aan het einde van het seizoen niet bovenaan staan op de topscorerslijst. Al is dat uiteraard wel mooi. Ik probeer gewoon mijn goals mee te pikken en van waarde te zijn voor het team. Nee, ik plaats hier geen opruiende teksten. Ik ben niet met Dessers bezig. We moeten proberen te winnen van PSV en wie er scoort doet er niet toe”, vertelt Linssen op de clubwebsite van Vitesse.

Statistieken

De wedstrijd in de Gelredome gaat zondag om de nummer vier en vijf van de Eredivisie. De Eindhovenaren staan vierde en hebben 42 punten. Dat is er een minder dan de nummer drie Feyenoord. Vitesse staat zesde en is zit 38 punten op de hielen van PSV. FC Utrecht volgt de Arnhemmers op de zevende plek.

Head 2 Head

Vitesse kan in eigen stadion ijzersterk zijn, maar van PSV wordt er al zeer lange tijd niet meer gewonnen in Arnhem. Sterker nog, in deze eeuw hebben de Eindhovenaren nog niet verloren in de Gelredome. Wel wordt het vaak een gelijkspel als de Arnhemse en Eindhovense ploegen elkaar bekampen.Ook vorig jaar was dat het geval. Beide teams wisten flink te scoren, maar moesten het uiteindelijk met een punt doen. Het werd 3-3 in de Gelredome. De laatste overwinning van PSV in Arnhem was in oktober 2017. Toen werd Vitesse – PSV 2-4.

Huidige vorm Vitesse

Na vier wedstrijden niet te hebben gewonnen, lukte het Vitesse afgelopen zondag wel om te overwinnen in de eigen Gelredome. SC Heerenveen was de klos en verloor met 4-2 van de elf die trainer Edward Sturing in de wei had gestuurd. Die overwinning was hard nodig om de pijn te verzachten nadat Ajax vorige week donderdag Vitesse uit het KNVB bekertoernooi knikkerde. De Amsterdammers hadden in Arnhem geen kind aan Vitesse en sloeg met drie doelpunten toe in de Gelredome (0-3).

Huidige vorm PSV Eindhoven

PSV lijkt weer op het goede pad te zitten. De afgelopen twee wedstrijden werden gewonnen en ook het scorend vermogen lijkt wat op te krikken. Zowel ADO Den Haag (0-3) als Willem II (3-0) werden door de troepen van Faber overmeesterd. Dit zijn dan ook gelijk de eerste en enige twee wedstrijden die dit kalenderjaar gewonnen werden door PSV.

Lappenmand

Bij Vitesse bevolken Charly Musonda Jr. en Hilary Gong de lappenmand al vanaf augustus vorig jaar. Beiden hebben een operatie aan de knie ondergaan en is het nog niet bekend wanneer de spelers weer inzetbaar zullen zijn. Oussama Tannane is de speler met vier gele kaarten die moet oppassen niet geschorst te worden.Bij PSV nog altijd geen Donyell Malen. Het is nog niet bekend wanneer de spits van de Eindhovense ploeg weer kan aansluiten bij de groep. Cody Gakpo en Nick Viergever staan met beiden vier gele kaarten achter hun namen op scherp en worden bij een boeking in Arnhem geschorst.

Prognose

Onze voorspelling is dat PSV ook dit keer niet gaat verliezen in de Gelredome. We vullen ook geen twee in op het wedstrijdformulier van de TOTO. Wel gaan we voor de hoogste quotering van dit duel en voorspellen dus een gelijkspel 2-2 in Arnhem. Wat ga jij invullen bij Koning TOTO? Check de gemiddelde odds bij de bookmakers hieronder!

Quoteringen Vitesse – PSV Eindhoven

Dat de quoteringen van Koning TOTO er voor dit duel mogen zijn, wordt in dit overzicht wel duidelijk. Er staat met x 3.25 keer je inleg een hoge quotering voor je klaar als Vitesse thuis wint.Wordt het carnavalsweekend in Eindhoven nog beter door een uitzege van PSV? Dan is jouw inleg op PSV met x 2.03 keer het speelbedrag de moeite wel waard om mee te feesten met de Eindhovenaren.Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem met x 3.55 keer de inleg de hoogste odd van deze wedstrijd mee van de TOTO.
De Eredivisie wedstrijd Vitesse – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 23 februari om 14:30 uur in de Gelredome te Arnhem. Wordt dit carnavalsweekend jouw feestje door de juiste voorspelling bij Koning TOTO achter te laten? Zet in via VoetbalGokken.nl en win!

De beste Online Bookmakers