Eredivisie
11/12/2020

PSV treft FC Utrecht in speelronde twaalf Eredivisie

PSV treft FC Utrecht in speelronde twaalf Eredivisie
Aanstaande zondag neemt PSV Eindhoven het op tegen FC Utrecht. De Eindhovenaren zijn in de winning mood. FC Utrecht heeft een zege nodig na een aantal belabberde weken. Alles is mogelijk in deze Eredivisietopper. Drop je voorspelling bij Koning TOTO en speel via VoetbalGokken.nl voor de hoogste odds bij PSV Eindhoven – FC Utrecht!

Roger Schmidt: “Spelers gespaard voor FC Utrecht”

PSV speelde eerder deze week nog de Europa League slotwedstrijd tegen Omonia en moet zich snel gereedmaken voor het thuisduel tegen FC Utrecht. “Met de wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht spelen wij vijf wedstrijden in twaalf dagen. Het is een vermoeiende periode voor de spelers, maar we hebben afgelopen donderdag tegen Omonia een aantal spelers wat energie kunnen besparen”, zegt PSV-trainer Roger Schmidt na de 4-0 winst op de Cyprioten in de Europa League.

“Iedereen is inzetbaar”

Om de drukke agenda goed af te kunnen werken, doet trainer Schmidt regelmatig een beroep op de wisselspelers van PSV en dat zou zondag tegen FC Utrecht ook een optie kunnen zijn. “Als de basisspelers op zijn, zijn ze niet beter dan onze wisselspelers. Er is weinig verschil. Iedereen is zondag inzetbaar tegen FC Utrecht”, aldus Schmidt.

René Hake: “We mogen niet in het mes lopen”

Met René Hake als hoofdtrainer heeft FC Utrecht nog geen wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. Hake denkt dat een zege in Eindhoven ook niet gemakkelijk zal worden. “We moeten zorgvuldig zijn in de opbouw, zonder dat het resulteert in eindeloos gebrei. PSV zal wachten op onze fouten, maar ook de momenten pakken om ons onder druk te zetten”, zegt de trainer van FC Utrecht.

“Je wilt wedstrijden winnen”

Dat er nog geen wedstrijden gewonnen zijn, wil volgens de trainer niets zeggen over het vertrouwen binnen de spelersploeg. Je wilt wedstrijden winnen. Dat is niet gelukt, dus dat is een teleurstelling. We moeten elkaar naar een nog hoger niveau tillen. De jongens krijgen iedere week de kans om te laten zien wat ze kunnen en het is aan ons om dat te beoordelen en daarnaast kunnen we ook kijken tegen welke tegenstander welke speler de beste optie is”, zo besluit Hake zijn voorbeschouwing.

Statistieken

Met 24 punten en de derde plek loopt PSV in de voetsporen van koploper Ajax die 27 punten heeft. Vitesse is de huidige nummer twee met 25 punten.FC Utrecht staat pas tiende met twaalf punten, maar heeft nog een speelronde tegen AZ in te halen. Eind deze maand zal dat duel in de Galgenwaard alsnog plaats gaan vinden.

Head 2 Head

Het is lang geleden dat FC Utrecht in de Eredivisie nog eens kwam winnen in Eindhoven. De laatste keer dat het een gelijkspel werd is ook al heel wat jaartjes terug. In maart 1996 werd er met 0-0 gelijkgespeeld in het Philips Stadion.In de kwartfinales van de KNFB Beker van 2016 wonnen de Domstedelingen nog wel (1-3). Vorig seizoen won PSV met 4-0 van Utrecht in de competitie en een seizoen eerder met 3-0.

Huidige vorm PSV Eindhoven

De ploeg van trainer Schmidt speelde afgelopen week uit bij SC Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd een gelijkspel 2-2 uit het vuur gesleept. Een Eredivisieduel eerder was Sparta Rotterdam te gast in Eindhoven. De Rotterdammers keerden met lege handen terug doordat PSV met Ă©Ă©n doelpunt won (1-0).

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht heeft al weken niet meer gewonnen. Sinds dat trainer John van den Brom is opgestapt naar het Belgische Racing Genk weten de Domstedelingen maar moeizaam punten te innen. Vorige week werd het thuis 1-1 tegen ADO Den Haag. Dat resultaat werd ook behaald bij Feyenoord in De Kuip en bij PEC Zwolle. Begin november ging de thuiswedstrijd tegen Ajax verloren met 0-3.

Lappenmand

De lappenmand van PSV is nog lang niet leeg. Ryan Thomas is nog niet terug van een blessure. Maximiliano Romero herstelt nog van een knieoperatie. Ook Armando Obispo en Erik Gutierrez zijn er door blessureleed niet bij. Pablo Rosario heeft al vier gele kaarten verzameld en moet zondag oppassen voor nog een prent.FC Utrecht heeft met Fabian de Keijzer een doelman minder ter beschikking. De 20-jarige keeper van Utrecht heeft een handblessure, maar De Keijzer heeft dit seizoen ook nog maar weinig speelminuten gemaakt voor Utrecht en zal niet direct gemist worden.

Prognose

Wij voorspellen een overwinning van PSV in het Philips Stadion. Onze wedtip is 2-0 voor de Eindhovenaren. Denk jij dat ook of heb je een andere voetbal voorspelling in gedachten? Gebruik je eigen voetbalkennis en maak een mooie deal bij TOTO!

Quoteringen PSV Eindhoven – FC Utrecht

De hoogste odd in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers voor dit duel staat genoteerd bij een overwinning van FC Utrecht. Mocht de ploeg van trainer Haké winnen aan de Mathildelaan, dan wordt jouw inleg x 5.00 keer het speelbedrag waard.Een gelijkspel wordt ook goed beloond. Gemiddeld levert een puntendeling in Eindhoven x 4.30 keer het speelbedrag op. Een zege van PSV staat op x 1.55 keer je inleg.
De Eredivisie wedstrijd PSV Eindhoven – FC Utrecht wordt gespeeld op zondag 13 december om 16:45 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Voorspel deze wedstrijd in de twaalfde speelronde van de Nederlandse competitie en maak een goede deal dankzij de top bookmakersdeals van VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers