Eredivisie
06/04/20196 reacties

PSV verdedigt koppositie in Eredivisie

PSV verdedigt koppositie in Eredivisie
De Eredivisie nadert zijn ontknoping met nog zes speelrondes te gaan. De strijd bovenin is enorm spannend en elke misstap van PSV en Ajax kan een fatale zijn. PSV verdedigt een voorsprong van twee punten op Ajax. PSV komt zondag in actie in de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse, dat momenteel zesde staat en in de race is voor kwalificatie Europees voetbal door middel van de play-offs. Wat verwachten de bookmakers en welke ploeg maakt volgens jou de meeste kans om te zegevieren?

Vitesse is ‘nooit saai’

Voor Vitesse is het zaak om op het spoor van FC Utrecht te blijven, dat vier punten voor staat op de Arnhemmers. De verschillen met concurrenten Heracles en Willem II zijn miniem en dus is het zaak voor Vitesse om in ieder geval de zesde plek proberen te behouden, om zo verzekerd te zijn van deelname aan de play-offs. Vitesse-trainer Leonid Slutsky is niet gerust op het duel met PSV: “Als je een thriller wilt zien, moet je onze wedstrijden bekijken. We maken fouten, maken comebacks en creëren nieuwe helden. Het is nooit saai,” aldus Slutsky tegen Omroep Gelderland.

Vitesse-aanvoerder Bryan Linssen: “Ik gun PSV het kampioenschap”

Bryan Linssen verwacht dat PSV te kloppen is, maar dat elk foutje fataal zal zijn: “Ik gun Van Bommel zeker het kampioenschap. Hij komt bij mij uit de buurt”, vertelt hij in De Telegraaf. “Maasbracht ligt zo’n kilometer of tien van Neeritter, het dorp waar ik vandaan kom. Als ik hem tegenkom, dan maken we een praatje in het Limburgs. We hebben een leuk contact.

“PSV zal er hard voor moeten werken”

“Alleen wil ik hem dat kampioenschap niet cadeau geven”, vervolgt Linssen. “PSV zal er keihard voor moeten werken. Als ze dan verdiend winnen, kun je ze alleen maar feliciteren. Maar wij gaan er natuurlijk alles aan doen om de volle buit hier te houden.”

PSV in afwachting van Ajax

Terwijl PSV op zondag op bezoek gaat in Arnhem, moet belager Ajax een dag eerder aantreden tegen Willem II in Tilburg. De Eindhovenaren moeten dus afwachten wat het resultaat daar oplevert, al zal men ook zelf gewoon moeten winnen, gezien de kleine voorsprong op de Amsterdammers. PSV heeft alles in eigen hand, maar tegelijk kan elke misstap fataal zijn. De ploeg kan in ieder geval hoop putten uit het feit dat de ploeg in alle 28 competitiewedstrijden het net wist te vinden. Met welke opstelling Van Bommel aantreedt tegen Vitesse, vertelt hij nog niet: “Bij elke wedstrijd kiezen we voor de opstelling waarmee we denken de grootste kans op de overwinning te hebben.”

Verschillende belangen op het spel

Voor Vitesse zal een nederlaag niet direct grote gevolgen hebben, omdat de ploegen die strijden om de play-offs allemaal nog punten zullen laten liggen. Uiteraard zal een overwinning wel enorm helpen en bovendien het vertrouwen in het eigen kunnen een boost geven. Bij koploper PSV telt er echter maar één ding en dat is winnen. De club houdt zo alles in eigen hand.

Blessures

Bij Vitesse ontbreken er waarschijnlijk drie spelers: Charly Musonda Jr, (knie), Arnold Kruiswijk (rug) en Brian Linssen (spierblessure). Bij ontbreken reservekeeper Yannick van Osch en de al langer geblesseerden Maxi Romero en Ryan Thomas (allen knie).

Statistieken

De Gelredome is voor PSV geen onneembare vesting. In tegendeel: Deze eeuw verloor PSV nog nooit in Arnhem. Vitesse wist voor het laatst in 2013 een punt te pakken tegen de Eindhovenaren. Anderzijds is Vitesse bezig met een sterke thuisreeks: Sinds 2 september verloor de club niet meer in eigen huis. Bovendien heeft PSV vooral in uitwedstrijden punten laten liggen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Vitesse - PSV

De pre-wedstrijdquoteringen van de TOTO laten hetzelfde beeld zien, al is men niet 100% overtuigd van een overwinning voor PSV:x 1,72. De odds voor een thuisoverwinning voor Vitesse liggen opx 4,10en dat is bijna evenveel als voor een gelijkspel:x 3,95.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd Vitesse – PSV wordt opzondag 7 april om 16.45 uurgespeeld in het Gelredome in Arnhem. Handhaaft PSV de koppositie of zorgt Vitesse voor puntverlies bij de trotste koploper? Voorspel deze wedstrijd vandaag nog bij de TOTO en doe mee via VoetbalGokken!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers