Eredivisie
26/11/2015

Rotterdamse Derby: Excelsior - Feyenoord

Rotterdamse Derby: Excelsior - Feyenoord
Komende zaterdag staat de enige echte stadsderby uit de Eredivisie op het programma. Excelsior ontvangt op Woudestein 'grote broer' Feyenoord. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst staat tweede, terwijl Excelsior pas terug te vinden is op plek elf.

Meedoen om kampioenschap

Bij Excelsior zijn ze blij met de zestien punten uit dertien duels. De degradatiezone blijft op die manier ver uit zicht. Bij Feyenoord hebben ze echter heel andere doelen. In de Kuip spreekt men hardop over het kampioenschap, want er moet weer eens een feest komen op de Coolsingel: ''Als we echt wat willen, moeten we zaterdagavond winnen op Woudestein. ADO-uit moet echt een incident zijn'', erkent ook doelpuntenmaker Michiel Kramer in het Algemeen Dagblad. ''Het is een mentaal iets als dat niet lukt. Het gaat dan echt om scherp zijn. Al heeft Excelsior best een leuke ploeg.''Kramer beseft dat drie punten halen bij de stadsgenoot niet zomaar gefikst is. Er zal voor geknokt moeten worden, vooral omdat de derby echt enorm leeft in de stad. Excelsior zal extra gemotiveerd zijn om een resultaat neer te zetten. Feyenoorder El Ahmadi waarschuwt dan ook voor onderschatting op Woudestein: "Als wij niet 100 procent zijn of geven, kunnen we van iedereen verliezen. Dat moeten we ons goed realiseren'', zegt de middenvelder. ”Als we ons maximaal inzetten, dan zijn er weinig teams die van ons kunnen winnen.''

Vilhena in de etalage, terugkeer Leroy Fer

Hoewel men bij Feyenoord best tevreden is over de resultaten van dit seizoen, wordt er nog volop geschaafd aan de huidige selectie. Zo zou Vilhena in de winterstop mogen vertrekken en wordt er serieus gekeken naar een terugkeer van Leroy Fer in de Rotterdamse Kuip:"Er is inderdaad oppervlakkige interesse getoond door Feyenoord", aldus zaakwaarnemer Jansen in gesprek met FOX Sports. "Maar het is voor Nederlandse clubs erg lastig om spelers uit Engeland te halen. Ook op huurbasis ja. Die twee financiële werelden liggen enorm ver uit elkaar. Natuurlijk hebben Leroy en ik het gehad over Feyenoord en de interesse, maar we zijn afhankelijk van wat Qeens Park Rangers ook wil. Laten we dat eerst maar eens bekijken."Jansen vervolgt: "Ik vind, maar dat is puur mijn mening, dat het goed voor de ontwikkeling van Leroy zou zijn om in de winterstop verhuurd te worden", vervolgt de belangenbehartiger van de oud-speler van Feyenoord, FC Twente en Norwich City. "Ook met het oog op het Nederlands elftal. Maar zoals ik al eerder zei, is de stap naar Nederland niet makkelijk. Het kán wel, maar het is niet zeer waarschijnlijk."

Sentimenten

Elke stadsderby kent persoonlijke sentimenten. Spelers, bestuurders en supporters hebben vaak dwarsverbanden bij beide clubs. Bij Excelsior en Feyenoord is dat niet anders. Oud-Feyenoorder Luigi Bruins speelt zijn meeste wedstrijden in het tweede team van Excelsior. De laatste wedstrijd wist Bruins te scoren, waardoor Excelsior 2 met 2-1 wist te winnen van reserves van NEC. Bruins hoopt komend weekend tegen zijn oude ploeg te mogen aantreden. In de stadsderby kan hij afrekenen met zijn status van voormalig-sterspeler. ''Ik voetbal voor mezelf, mijn kinderen, de mensen die me liefhebben en Excelsior. Niet voor de supporters van Feyenoord'', aldus Bruins op de website van Excelsior.

Bookmakers

In de pre-wedstrijd quoteringen is het Feyenoord dat de klok slaat. De derby-gevoelens spelen bij de bookmakers nauwelijks een rol. Feyenoord is favoriet, maar desondanks houden de bookies de odds relatief hoog: x 1,60. Een gelijkspel staat op x 3,60. Het is al van 2010 dat Excelsior nog eens won van Feyenoord. In de basis bij Excelsior stonden toen onder andere Jordy Clasie, Guyon Fernandez (beide Ex-Feyenoord) en Miquel Nelom. Die laatste speelt momenteel als verdediger voor Feyenoord. Destijds scoorde hij, als speler van Excelsior, ook al voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Nelom maakte een eigen doelpunt. Omdat Fernandez in de 90e minuut zijn tweede treffer liet aantekenen won Excelsior alsnog: 3-2. De bookmakers rekenen niet op een dergelijk scenario, dus zetten ze de pre-wedstrijd quoteringen voor een thuiszege op x 5,00. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De stadsderby Excelsior Rotterdam - Feyenoord Rotterdam wordt gespeeld op zaterdag 28 november om 19:45 uur op Woudestein. Wie pakt de (tijdelijke) eer van 'beste club uit Rotterdam'? Voorspel de correcte uitkomsten van dit duel en wordt de beste gokker op VoetbalGokken.nl!Speel mee en win.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers