Eredivisie
17/12/2018

Slotronde eerste seizoenshelft Eredivisie eindigt met topper: PSV vs. AZ

Slotronde eerste seizoenshelft Eredivisie eindigt met topper: PSV vs. AZ
Komend weekend worden de laatste Eredivisie-duels van het kalenderjaar 2018 afgewerkt. Vele elftallen lopen op hun laatste benen en iedereen snakt naar het kerstreces, maar PSV moet nog een keer flink aan de bak. AZ uit Alkmaar komt namelijk op bezoek en de nummer vijf op de ranglijst is een pittige tegenstander zo vlak voor de feestdagen.

Mark van Bommel: “Met goed gevoel de winterstop in”

PSV heeft in de eerste seizoenshelft een verpletterende indruk achtergelaten in de Eredivisie. Behalve de nederlaag bij Feyenoord werden alle wedstrijden gewonnen. Maar volgens trainer Mark van Bommel kan dat gevoel zomaar verdwijnen als er tegen AZ niet gewonnen wordt: “Een zege in de laatste wedstrijd voor de winterstop is altijd heel belangrijk, dat neem je mee naar het begin van de tweede seizoenshelft. Het is dus enorm belangrijk om van AZ te winnen en met een goed gevoel de winterstop in te gaan”, aldus Van Bommel bij PSV-TV.

Daniel Schwaab: “Standaard situaties zijn ons wapen”

Verdediger Daniel Schwaab is misschien wel één van de revelaties aan de kant van de Eindhovenaren. De Duitser miste enkele duels vanwege familieomstandigheden en de PSV-defensie oogde direct een stuk minder solide. Afgelopen weekend scoorde hij tegen Heracles Almelo en dat was voor hem een heel belangrijk doelpunt. In het Eindhovens Dagblad zegt hij dat de manier waarop hij de goal maakte het resultaat is van keihard trainen op standaard situaties. Tegen AZ zullen die momenten ook weer heel belangrijk zijn: “Dat is echt een wapen van ons. Voor elke wedstrijd trainen we daarop en het is dan ook geen toeval dat ik bij Heracles zo kan scoren. Doordat we precies weten wat iedereen doet, was het voor mij niet moeilijk meer om de bal in het doel te krijgen.”PSV mist met Pablo Rosario wel een belangrijke schakel op het middenveld. De Oranje-internationale is geschorst en kan dus al vroegtijdig aan het kerstdiner.

John van den Brom: “Overmacht PSV en Ajax niet goed voor Nederlands voetbal”

AZ staat alweer keurig in de subtop – vijfde – en doet dat al jarenlang, maar de stap naar de absolute top kan niet worden gezet. Sterker nog: AZ wint bijna nooit van de traditionele Top-3. Van den Brom hoopt uiteraard dat daar zondag verandering in komt en dat zijn elftal PSV kan verslaan. En dat zou zelfs voor de Eindhovenaren een goede zaak zijn, zo stelt de AZ-trainer in VI. “PSV slacht de ene na de andere tegenstander af, Ajax ook. Dat is niet goed voor het Nederlands voetbal. Ze spelen voorspelbare wedstrijden, terwijl de jongens juist weerstand nodig hebben om nog beter te worden.”

“AZ moet antwoord geven op overmacht PSV”

Die weerstand moet AZ komend weekend dus gaan bieden. Van den Brom beseft die verantwoordelijkheid, uiteraard ook richting de eigen supporters. “Wij zullen een antwoord moeten geven op de overmacht van PSV. Dat doen we op onze eigen manier. Vorig seizoen heeft bewezen dat we heel dichtbij kunnen komen, ondanks de financiële verschillen. Dat is ook nu het doel: zondag tonen dat we met de top meekunnen. We willen het vorige seizoen overtreffen en dat kan nog steeds”, concludeert de coach die na dit seizoen bij AZ vertrekt.

Statistieken

John van den Brom heeft gelijk als hij zegt dat AZ vorig seizoen heeft bewezen te kunnen wedijveren met ploegen als PSV, maar de statistieken van de afgelopen jaren tonen aan dat AZ toch steeds net iets tekort komt. Afgelopen seizoen eindigde PSV – AZ in 3-2. Het jaar daarvoor in 1-0. Steeds kleine verschillen, maar wel altijd in het voordeel van de regerende landskampioen.De laatste zege van AZ in Eindhoven dateert van 3 februari 2007. Toen won de ploeg uit Alkmaar met 2-3. In 2010 wist AZ nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar daarna volgden er enkele nederlagen. Zelfs in het AFAS-stadion wist PSV in de laatste vier bezoekjes telkens de volle buit te pakken.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV - AZ

In het 1X2 spelsysteem zien we direct terug dat PSV oppermachtig is in de Eredivisie en tegen AZ. Een thuiszege krijgt een lage odds mee: x 1,39. Maar leiden de Eindhovenaren zo vlak voor winterstop puntverlies in het Philips Stadion, dan lopen de uitkeringen flink op. Een gelijkspel zorgt ervoor dat spelers op die uitslag x 5,10 hun inleg retour ontvangen. De hoogste odd vinden we bij een overwinning van AZ. Als ze zaterdagavond stunten in Eindhoven, juichen spelers op een uitzege extra hard. Zij kunnen dan x 7,10 (!) het ingelegde speelbedrag op de bankrekening verwachten.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd PSV Eindhoven – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zaterdag 22 december om 19:45 uurin het Philips Stadion te Eindhoven. Sluit Van Bommel het jaar positief af of lukt het AZ om de overmacht van PSV eindelijk te doorbreken? Zet nu in en speel mee met PSV – AZ.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers