Eredivisie
26/04/2018

Titanenstrijd Ajax tegen AZ om tweede plaats Eredivisie

Titanenstrijd Ajax tegen AZ om tweede plaats Eredivisie
In de Eredivisie zijn dit seizoen nog twee wedstrijden te spelen en sommige teams moeten er nog hard voor boksen om hun hoogste doel te behalen. Dat geldt ook voor de nummers twee Ajax en drie AZ. De tweede plaatst geeft het recht op de play-offs voor de Champions League. Een kans waar beide ploegen uit Noord-Holland nog hard voor willen werken. De bookmakers maken deze titanenstrijd nog spannender door er hoge pre-wedstrijdquoteringen tegenaan te gooien.

Van de Beek: “We zullen ons wel op moeten richten”

Na de kampioenswedstrijd van PSV in Eindhoven heeft Ajax alle zeilen moeten bijzetten om de tweede plaats en daarmee een ticket voor de voorrondes van de Champions League veilig te stellen. De thuiswedstrijd tegen VVV Venlo maakte met een 4-1 overwinning al wat goed, maar Donny van de Beek weet dat dat nog niet genoeg is. “We zullen ons wel op moeten richten. Als team hebben we tegen VVV niet thuisgegeven, maar het is al met al een teleurstellend seizoen geworden”, aldus Van de Beek.De voorsprong op nummer drie AZ bedraagt vijf punten en die willen de Amsterdammers niet meer afgeven. Ajax heeft na AZ nog een wedstrijd tegen Excelsior in Rotterdam gepland staan, terwijl de Alkmaarders nog PEC Zwolle op bezoek krijgen. Als de Ajacieden één van hun twee partijen winnen is de tweede plek een feit. Spelen ze gelijk tegen AZ, dan zijn ze ook zeker van voorronde Champions League. Maar verliezen ze, dan wordt alles in de laatste competitieronde beslist.

Joël Veltman zes tot negen maanden out

De meeste zorgen voor trainer Erik ten Hag zijn er momenteel echter om Joël Veltman. De aanvoerder werd afgelopen donderdag in het thuisduel met VVV Venlo per brancard het veld afgedragen. Onderzoek heeft begin deze week uitgewezen dat de verdediger de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft gescheurd en op korte termijn geopereerd wordt. Veltman zal daarna nog zes tot negen maanden moeten herstellen. Niet alleen Veltman is de geblesseerd bij de Amsterdammers. Ook Nick Viergever, Frenkie de Jong, Vaclav Cerny en Carel Eiting moeten het duel tegen AZ aan zich voorbij laten gaan vanwege uiteenlopende blessures.

Ook geen Siem de Jong tegen AZ

Daarnaast kan Ajax-trainer Erik ten Hag de thuiswedstrijd tegen AZ geen beroep doen op Siem de Jong. De middenvelder kreeg in de wedstrijd tegen PSV Eindhoven een directe rode kaart voor een trap op de achillespees van Santiago Arias. De Jong is daardoor twee wedstrijden geschorst. Eén daarvan was afgelopen donderdag tegen VVV, maar ook komende zondag mag de middenvelder dus niet meespelen. Nicolás Tagliafico kreeg tegen PSV ook rood (twee keer geel) en mistte daardoor ook de wedstrijd tegen VVV, maar de Argentijn keert tegen AZ weer terug op het veld.

John van den Brom: “We willen heel graag winnen van Ajax”

De verloren bekerfinale tegen Feyenoord hakte er behoorlijk in bij trainer John van den Brom en zijn mannen. De Alkmaarders hebben een uitstekend seizoen achter de rug, maar konden dat niet bekronen met een prijs. De kans is zelfs groot dat AZ het moet doen met de derde plaats van de Eredivisie en daardoor kwalificeert voor de Europa League. Toch wil Van den Brom de moed niet opgeven nu het Ajax treft. “We weten nu vrijwel zeker dat we als derde eindigen. Maar dat zegt in principe niks. We willen heel graag winnen van Ajax. We willen nog altijd bevestigen hoe goed we zijn”, aldus de coach van de club uit Alkmaar in De Gelderlander.

Ron Vlaar: “We moeten eraan werken om eens te winnen”

Het frustreert aanvoerder Ron Vlaar enorm dat AZ dit seizoen niet één keer van PSV, Feyenoord of Ajax wist te winnen. “Ook in de bekerfinale wisten we opnieuw niet te winnen van een traditionele topclub, we hebben onszelf flink tekortgedaan”, aldus Vlaar. “Dat we opnieuw niet winnen van een topclub zorgt voor vragen bij de buitenwacht. Dat is logisch. We zullen eraan moeten werken om eens een keer te winnen van een club uit de traditionele top drie. Daarvoor krijgen we zondag al de kans”, zo houdt Vlaar de moed erin. Een groot voordeel voor AZ is dat het met een geheel fitte basisselectie naar de Arena toe kan reizen.

Wedstrijdoverzicht

Zoals Ron Vlaar al aangeeft heeft AZ ook dit seizoen nog niet van Ajax gewonnen. Vorig jaar december trof AZ de Amsterdammers voor het laatst in Alkmaar. Toen werd het 1-2 voor de Ajax. In april vorig jaar verloor AZ zelfs met 4-1 van de Godenzonen. De laatste overwinning van de Alkmaarders in Amsterdam was in februari 2015 met 0-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax vs. AZ Alkmaar

De bookmakers verwachten geen puntverlies van Ajax. Dat betekent een hoge uitkering bij een overwinning van AZ Alkmaar met een quotering van maar liefst x 5.10 keer de inleg. Winst van Ajax wordt in het 1X2 spelsysteem met x 1.61 keer de inleg nog altijd goed beloond. Verwacht je een gelijkspel in de Johan Cruijff Arena? Speel dan op een puntendeling en ontvang x 4.60 keer je inleg retour als een draw zondag de uitkomst is.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisietopper Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar met als inzet voorronde Champions League wordt gespeeld opzondag 29 april om 14:30 uurin de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Kan Ajax de moed nog bijeen rapen om van AZ te winnen of is het AZ die met de Amsterdammers toch nog een club uit de traditionele top drie kan verslaan dit seizoen? Wat je ook verwacht. Speel vandaag alvast mee en vind jou bookmaker op VoetbalGokken.nu![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers