Eredivisie
15/01/20196 reacties

Eredivisie: FC Emmen – PSV Eindhoven

Eredivisie: FC Emmen – PSV Eindhoven
Vooraf lijkt het een strijd tussen David en Goliath te worden. FC Emmen wordt als verrassende promovendus nog altijd als het klein duimpje van de Eredivisie aangemerkt, terwijl PSV onbedreigd koploper is in de vaderlandse competitie. De herstart na een lange winterstop brengt beide clubs bij elkaar. PSV reist af naar Drenthe om daar thuisploeg Emmen drie punten afhandig te maken. Laten de Drentenaren zich zomaar het kaas van hun brood eten?

Mark van Bommel: “FC Emmen is beter dan menigeen denkt”

PSV-trainer Mark van Bommel kende een prima winterstop met PSV. Tijdens de oefentrip in Qatar werd er goed gewerkt en zijn er geen Drentse spionnen gesignaleerd. Bovendien zijn er vooralsnog  geen belangrijke spelers vertrokken, al wordt er met name aan de Eindhovense-mouw van Hirzing Lozano flink getrokken. Van Bommel beschikt ook over een fitte selectie, waarmee alle lichten op groen staan voor een nieuwe overwinning van PSV in de Eredivisie. Maar de oefenmeester fluit de optimisten zelf terug: “Iedereen zag hen als degradatiekandidaat nummer één, maar ze hebben gewoon al acht punten en staan boven de streep. Emmen doet het gewoon goed. Bovendien: zij zullen dit zien als een uitdaging, zeker voor eigen publiek.”

“Het maakt niet uit of je tegen Emmen of Barcelona speelt”

Moeite om zijn mannen te motiveren de kerst- en nieuwjaarsborrels te vergeten en zaterdag weer te knallen op het voetbalveld van Emmen heeft de trainer niet: “Dat heb ik al honderd keer gezegd. Of je nu tegen UNA, FC Barcelona of FC Emmen speelt, om 20.30 uur of om 12.15 uur, op zaterdag of woensdag, het maakt allemaal niets uit. Motivatie moet je uit jezelf halen.”

Van Bommel: “Eerstvolgende wedstrijd altijd de belangrijkste”

Dromen over een eerste titel als coach doet Van Bommel nog lang niet. De cruciale wedstrijd lijkt die van 31 maart tegen Ajax, maar dat betekent niet dat PSV de wedstrijden daarvoor zweverig doorloopt: “Iedereen is nuchter en relaxed. Zweven? Nee, dat doen die jongens niet. En als ze wel zweven, dan corrigeert de groep hen wel. We zijn er nog lang niet. Het belangrijkste is altijd de eerstvolgende wedstrijd en dat is Emmen uit.”

FC Emmen-trainer Lukkien: “Emmen heeft tegen PSV niks te verliezen”

Ondertussen maken ze zich in Emmen geen illusies: PSV is de favoriet. Trainer Dick Lukkien besefte dat zelfs tijdens de vele kerstborrels en gaat dan ook letterlijk nuchter het duel. “FC Emmen heeft tegen PSV niks te verliezen”, zo stelt hij bij RTV Drenthe. “We kunnen wel lelijk gaan voetballen en met tien man voor de goal gaan liggen, maar dat maakt tegen PSV niets uit.”

“Snel groeien om vuist te kunnen maken tegen PSV”

Lukkien kan daarbij natuurlijk bogen op de ervaringen die zijn team eerder dit jaar heeft opgedaan in Eindhoven. Daar kreeg FC Emmen maar liefst zes goals om de oren. “We zijn niet in staat om op dit niveau te verdedigen. We hebben angstig verdedigd en we liepen te veel achteruit bij zeker vier van de zes goals. Daar moeten we heel snel in groeien willen we dit weekend wél een vuist kunnen maken tegen PSV.”

Statistieken

Saillant detail: FC Emmen – PSV wordt gespeeld op zondagmiddag en de Eindhovenaren spelen over het algemeen niet hun beste wedstrijden op dat tijdstip. Bovendien heeft PSV in het verleden vaak punten verspeeld in de eerste wedstrijd na de winterstop. Onder Phillip Cocu werd dat euvel verholpen, maar Van Bommel heeft hier op het hoogste niveau nog geen ervaring mee.PSV ging in elk geval wél beter de winterstop in dan Emmen. De Drentse formatie eindigde het kalenderjaar 2018 met een thuisnederlaag tegen Willem II: 0-2. De equipe van Mark van Bommel deed het een stuk beter door AZ eenvoudig opzij te zetten. In het Philips Stadion werd het 3-1 voor de huidige koploper in de Eredivisie.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Emmen – PSV Eindhoven

Het zal niemand verbazen dat de bookies de hoogste uitkering hanteren bij een zege van FC Emmen. Winst van thuisploeg kan rekenen op een gemiddelde quotering van x 10,75. Ook een puntendeling gaat de bookmakers geld kosten. In het geval van een gelijkspel moeten ze iedereen die in het 1X2 spelsysteem een X heeft ingevuld x 6,40 keer het ingelegde speelbedrag uitkeren. Een overwinning van PSV lijkt vooraf een zekerheidje en daarom ligt de odd bij deze uitslag niet zo hoog: x 1,20.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De hervatting van de Eredivisie voor FC Emmen - PSV vindt zondagmiddag om 14:30 uur plaats in stadion De Oude Meerdijk te Emmen. Speel jij op PSV of ga je voor een Drentse stunt?Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers