Eredivisie
12/12/2014

Topper in Rotterdamse Kuip: Feyenoord - AZ

Topper in Rotterdamse Kuip: Feyenoord - AZ
De kraker van komend weekend is de confrontatie tussen Feyenoord en AZ. De Rotterdammers draaien tot nu toe een geweldig seizoen en eindelijk wordt er weer hardop gepraat over een mogelijk kampioenschap ‘aan de Coolsingel’. In Alkmaar blaast men iets minder hoog van de toren, maar de ploeg van trainer John van den Brom pakt wekelijks zijn punten en klimt steeds iets hoger op de ranglijst: 4e.

Duel om derde plaats

Beide ploegen hebben momenteel evenveel punten (Feyenoord heeft één wedstrijd minder door het uitstel van de wedstrijd tegen PSV) en de wedstrijd van komende zondag zal dan ook bepalen wie de nummer 3 wordt in de Eredivisie. Feyenoord heeft deze competitie verreweg de minste tegendoelpunten geïncasseerd. Voor het duel tegen Excelsior (2-5) had keeper Vermeer zelfs 8 wedstrijden (!) op rij geen doelpunt om de oren gehad. AZ heeft ook niet direct een ‘killer’ in huis die het de solide verdediging van de Rotterdammers moeilijk kan maken, wel hebben de Alkmaarders veel spelers in de ploeg die regelmatig hun doelpuntje meepikken. Het centrale duo bij Feyenoord Van Beek/Kongolo zal de aandacht goed moeten verdelen en een goed positiespel achterin lijkt in deze wedstrijd – voor beide ploegen – belangrijker dan ooit. Het beloofd hoe dan ook een spannende strijd te worden om de derde plaats, beide ploegen lijken aan elkaar gewaagd.

Inhaalduel werpt schaduw vooruit

De druk lijkt in deze wedstrijd vooral bij Feyenoord te liggen. De ploeg van trainer Fred Rutten is op voorhand favoriet, maar weet in AZ een geduchte taaie tegenstander. Bovendien werpt het duel van volgende week woensdag – tegen PSV in Eindhoven – zijn schaduw vooruit. Feyenoord zal geen onnodig puntverlies willen leiden in de aanloop naar de topper en spelers zullen moeten uitkijken geen schorsing of blessure op te lopen. Dit zal zeker invloed hebben op de wedstrijd tegen AZ. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Beide ploegen zijn gebaat bij winst, al lijkt ook een gelijkspel tot de reële mogelijkheden te behoren. De wedstrijd Feyenoord - AZ wordt zondag 14 december 2014 om 16:45 uurafgetrapt in de Kuip te Rotterdam. Wie gaat er met de punten lopen? Blijft Feyenoord derde of gaat AZ profiteren van het zware programma van de Rotterdammers? Voorspel de uitslag van dit duel en wordt zelf de lachende derde![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers