Eredivisie
06/03/2015

Utrecht helpt AZ naar de derde plaats!

Utrecht helpt AZ naar de derde plaats!
FC Utrecht en AZ Alkmaar ontmoeten elkaar dit weekend in stadion De Galgenwaard. AZ wist afgelopen weekend Feyenoord van z’n derde plaats in de Eredivisie te stoten door wederom drie punten te pakken: 2-0 winst op Willem II. Mede doordat FC Utrecht gelijk heeft gespeeld tegen de Rotterdammers neemt AZ plaats in de Top-3. Aanstaande zondag kan FC Utrecht wellicht Feyenoord weer aan handje helpen door ook AZ punten af te nemen. Mocht AZ niet winnen en Feyenoord wel, dan keren de Rotterdammers weer terug in de Top-3.

AZ moet winnen om zijn plaats te houden

AZ speelt (bijna) onopvallend goed in deze competitie. Week na week worden er punten gepakt en na elke speelronde komt de ploeg weer een plekje hoger. Dit weekend kregen ze tijdens die opmars een duwtje in de rug van FC Utrecht, dat Feyenoord dus 2 punten wist af te troggelen. De verschillen zijn echter nog klein, waardoor de Alkmaarders nog lang niet zeker van hun 3e positie .Feyenoord krijgt dit weekend NAC Breda op bezoek (de nummer 17 uit de Eredivisie) en kan daardoor de 2 punten achterstand op AZ waarschijnlijk zonder al te grote problemen inhalen. De club van trainer John van den Brom zal deze wedstrijd dus moeten winnen om de voorsprong op de Rotterdammers te behouden en derde te blijven.

FC Utrecht stoeit met zichzelf maar lijkt op goede weg

Voor de club van trainer Rob Alflen is er nog veel werk te doen. FC Utrecht staat momenteel op de twaalfde plaats maar kan met twee punten achterstand op FC Groningen en Willem II ook zomaar de tiende plaats halen. Ook Cambuur staat niet veilig op de 9e plaats. Met slechts 4 punten achterstand op de ploeg uit Leeuwarden is ook de Friese club voor FC Utrecht binnen handbereik gekomen. Ook voor de ploegen onder FC Utrecht moet de club oppassen. Excelsior staat qua punten gelijk en ook ADO den Haag (met 1 punt minder) zitten FC Utrecht achter de broek. Alflen toonde zich na de wedstrijd tegen Feyenoord tevreden: “Er zit een duidelijk stijgende lijn in ons spel. Het is allemaal wat standvastiger, maar we zijn er nog lang uit.”

Bookmakers

De bookmakers hebben ook gezien dat AZ zich ontpopt als de positieve verrassing van deze competitie. De ploeg begon matig aan dit seizoen, maar is inmiddels een van de toppers van deze jaargang. Voor dit duel zijn de Alkmaarders dan ook de uitgesproken favoriet.  [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd FC Utrecht – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zondag 8 maart 2015 om 16:45 uur in Stadion de Galgenwaard. Voorspel de juiste uitslag van deze wedstrijd en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers