Eredivisie
11/12/2020

Voorspel de winnaar van FC Twente - AZ Alkmaar in Eredivisie

Voorspel de winnaar van FC Twente - AZ Alkmaar in Eredivisie
Na al het Europese voetbal van de afgelopen week wordt dit weekend de Eredivisie gespeeld. FC Twente trapt zondag in de Grolsch Veste af tegen AZ Alkmaar. De ploeg van trainer Ron Jans versloeg vorige week Ajax en zal gedreven zijn ook AZ te grazen te nemen. De Alkmaarders werden donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League en zoek naar de weg omhoog. Speel mee en voorspel de winnaar van Twente – AZ via VoetbalGokken.nl.

Ron Jans: “Op het veld beter zijn dan AZ”

De overwinning op Ajax in de Johan Cruijff Arena (1-2) zal FC Twente niet snel vergeten, maar zondag moet er opnieuw tegen een sterke tegenstander gespeeld worden en dat is AZ. FC Twente staat wel een paar plaatsjes hoger in de ranglijst dan de Alkmaarders en daar haalt Twente-trainer Ron Jans vertrouwen uit. “We moeten laten zien dat we niet alleen op de ranglijst, maar ook op het veld beter zijn dan AZ. De situatie is alleen heel anders dan vorige week. Toen speelden wij uit en zondag spelen we thuis”, aldus Jans op de clubwebsite van de Tukkers.

“Benieuwd hoe drieluik eindigt”

Met drie topduels achter elkaar (PSV 1-1 en Ajax 1-2) hoopt de trainer van FC Twente ook tegen AZ een goed resultaat neer te kunnen gaan zetten aan het slot van dit zware drieluik. “Ik ben benieuwd of we kunnen bevestigen dat we met de complimenten, die we af en toe krijgen, om kunnen gaan. En of we dat drie keer achter elkaar tegen een topploeg kunnen tonen”, aldus de oefenmeester aan het slot van zijn voorbeschouwing op zondag.

Pascal Jansen: “Eén dag rouwen, dan focus op FC Twente”

AZ-trainer Pascal Jansen moest afgelopen donderdag met zijn ploeg winnen van Rijeka (2-1) om volgens seizoen in de Europa League actief te mogen blijven. Dit doel is niet gelukt, maar Jansen wil er niet te lang bij stil blijven staan. Zondag wacht de wedstrijd tegen FC Twente alweer. “Europees zijn we klaar, maar zondag komen we alweer in actie. Dat is ook niet de minste wedstrijd. Ik heb tegen de spelers gezegd dat ze één dag krijgen om te rouwen, dat is tot en met de vlucht naar Nederland. Daarna gaat de focus naar de wedstrijd van zondag tegen Twente”, zegt trainer Jansen die de taak van de ontslagen Arne Slot overnam deze week.

“Vertrouwen in kwaliteiten”

De coach van AZ verwacht dat het tij snel zal keren. “Er is in de afgelopen dagen veel gebeurd, maar ons antwoord ligt op het veld. Wij moeten ons vooral richten op de dingen die we altijd al doen. Dat gaat om wat we er samen hebben ingeslepen, de patronen die we kennen en het vertrouwen in de kwaliteiten van je medespelers. Dat moet houvast geven, ongeacht de tegenstander”, zo besluit Jansen.

Statistieken

In de Eredivisie staat Ajax met 27 punten op de eerste plek. FC Twente heeft zes punten minder da de Amsterdammers en staan op de vijfde plek in het rijtje van achttien.AZ is achtste met zeventien punten, maar dan wel uit tien duels. De Alkmaarders lopen een speelronde achter die dit jaar nog afgehandeld zal worden tegen FC Utrecht.

Head 2 Head

Vorig seizoen verloor AZ toen het op bezoek was bij FC Twente. De Tukkers wisten in eigen huis twee doelpunten te maken dankzij Giorgi Aburjania en Queensy Menig.Een seizoen eerder kwam AZ In Enschede winnen. Met een 0-4 zege voor de Alkmaarders gingen er drie punten mee naar de Kaasstad. In maart 2016 werd het voor het laatst een gelijkspel. Toen eindigde het duel in de Grolsch Veste in 2-2.

Huidige vorm FC Twente

Over de vorm van FC Twente valt niet te twijfelen. De ploeg van trainer Jans versloeg afgelopen weekend Ajax in de Arena met 1-2 en dat zal een enorme boost in het zelfvertrouwen geven.Maar twee weken geleden werden er nog wel punten gemorst tegen RKC Waalwijk. De Tukkers verloren thuis met 0-2 van de Waalwijkse ploeg die nu twaalfde staat. Ook van PSV werd in de Grolsch Veste niet gewonnen 1-1, maar een punt tegen de Eindhovenaren is natuurlijk ook prima voor Twente-begrippen.

Huidige vorm AZ Alkmaar

De Alkmaarders hebben het niet vet. Een onverwachte trainerswisseling en de uitschakeling in het Europa League-seizoen maakten het er niet beter op.Ook in de Eredivisie gaat het niet zo denderend met de Alkmaarse ploeg. Afgelopen weekend wist FC Groningen nog punten weg te snoepen uit het AFAS Stadion. Wel werd er een week eerder nog nipt gewonnen van Heracles in Almelo: 1-2.

Lappenmand

FC Twente-speler Nathan Markelo speelt zondag niet mee tegen AZ. De verdediger van Twente heeft een blessure. Het is door gezondheidsredenen nog niet bekend of Godfried Roemeratoe er wel bij kan zijn.Ook AZ mist een tweetal spelers. Jordy Clasie kan door gezondheidsproblemen niet aantreden tegen de Tukkers. Jeremy Helmer blijft ook aan de kant. De aanvallende middenvelder van AZ heeft last van een beenblessure.

Prognose

Wij voorspellen dat FC Twente thuis gaat winnen van AZ. De Tukkers steken nu eenmaal in een betere vorm. Bij TOTO.nl zal die uitslag een hoge beloning opleveren. Hoe hoog jouw beloning kan worden kun je terugvinden in onderstaand odds-overzicht.

Quoteringen FC Twente – AZ Alkmaar

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn hoog ingeschaald voor het duel in de Grolsch Veste. De hoogste odd met gokken op deze Eredivisiewedstrijd krijg je met een quotering x 3.50 keer je inleg als het een gelijkspel wordt in de Enschede.Winst van Twente staat op x 3.25 keer je speelbedrag ingedeeld. Gaat AZ volgens jou winnen? Speel dan op een zege van de Alkmaarders en ontvang x 2.07 keer je inleg terug als je zondag gelijk krijgt.
De Eredivisie wedstrijd FC Twente – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zondag 13 december om 20:00 uur in de Grolsch Veste te Enschede. Welk team wint volgens jou de twaalfde speelronde van de competitie? Laat jouw voorspelling achter bij de TOTO en win via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers