Eredivisie
18/12/20202 reacties

Wedden op Eredivisie: AZ krijgt bezoek van Willem II

Wedden op Eredivisie: AZ krijgt bezoek van Willem II
AZ Alkmaar verwelkomt zondagmiddag in het AFAS-Stadion Willem II uit Tilburg. De Alkmaarders hebben hun vorige wedstrijd gewonnen en willen die lijn graag doortrekken tegen Willem II. De Tilburgse ploeg snakt naar punten en dat zorgt voor torenhoge quoteringen in het 1X2 spelsysteem van de TOTO. Ga jij een mooie deal maken via VoetbalGokken en speel je mee op AZ – Willem II?

Pascal Jansen: “Winnen werkt als doping”

De laatste weken waren zwaar voor AZ. De ploeg moest afscheid nemen van trainer Arne Slot die na de winterstop Feyenoord onder zijn hoede zal hebben en de uitschakeling in de Europa League maakten de stemming er ook niet beter op bij de Alkmaarse ploeg. Afgelopen weekend leek er een lichtpuntje te komen voor AZ. Er werd gewonnen bij FC Twente met 1-3 en dat smaakt volgens interim-trainer Pascal Jansen naar meer. “Winnen werkt als doping”, zei Jansen met het oog op de komende duels.

“Blijven volhouden”

Aanstaande zondag krijgt AZ thuis de kans om opnieuw te winnen. Willem II zal dan de tegenstander zijn. “Wij hopen dat we dit kunnen vol blijven houden en ook van Willem II zullen winnen. Ik kijk er weer naar uit”, zegt de interim-trainer van de Alkmaarse ploeg over de komende wedstrijd van zijn ploeg.

Adrie Koster: “Wij hebben het AZ vaker lastig gemaakt”

Willem II-trainer Adrie Koster heeft met zijn team al eens weten te winnen in het AFAS Stadion en dat zal zondag ook heel goed uitkomen. Willem II staat namelijk ver onderin het rechterrijtje. “Wij hebben het AZ al een aantal keer lastig kunnen maken. Hopelijk kunnen we dat voorzetten”, zegt de trainer van de Tilburgse ploeg in zijn voorbeschouwing in de voetbalpers.

“Wij moeten top zijn”

Het is de coach van Willem II niet ontgaan dat AZ afgelopen week het verrassende FC Twente wist te verslaan. Dat de Alkmaarders nu willen doorpakken beseft Koster maar al te goed. “AZ zal er alles aan doen om het om het eerste deel van het seizoen goed af te sluiten. Om een resultaat te halen moet je top zijn. Het is een cruciaal wedstrijdje. Er zit veel kwaliteit in de ploeg”, stelt Koster vast bij de Brabantse regionale omroep.

Statistieken

AZ Alkmaar staat zevende in het rijtje van achttien van de Eredivisie. Met twintig punten loopt de ploeg uit Alkmaar tien punten achter op koploper Ajax, die 30 punten hebben.Met een totaal van acht punten moet Willen II het met een matige zestiende plek doen. Alleen ADO Den Haag en FC Emmen, staan nog onder de ploeg van trainer Koster.

Head 2 Head

Willem II draaide vorig jaar een topseizoen en wist toen ook in het AFAS Stadion van AZ te winnen: 1-3. Een seizoen eerder wisten de Tilburgers ook al met drie punten terug te keren uit Alkmaar. In 2018 werd het 0-2 voor Willem II. In 2017 won de ploeg uit de Kaasstad met 3-2. In 2015 kwam er geen winnaar van het veld stappen. Het eindigde zoals het begon: 0-0.

Huidige vorm AZ Alkmaar

Het vertrek van trainer Arne Slot bij AZ heeft zijn tol geëist. Aan het Europa League-seizoen kwam een eind en ook in de Eredivisie wilden het even niet vlotten. De ploeg van de interim-trainer Jansen verloor thuis van FC Groningen met 1-2.Afgelopen weekend was er een eerste lichtpuntje na alle commotie. Bij FC Twente werd er met 1-3 gewonnen en dat geeft AZ ongetwijfeld vertrouwen voor de laatste wedstrijden van dit jaar.

Huidige vorm Willem II

Willem II heeft een drukke week achter zich. Er stond midweeks een KNVB beker thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma. Na die pittige opdracht volgt de uitwedstrijd tegen AZ. De laatste drie competitiewedstrijden gingen verloren. Thuis tegen Sparta werd het 1-3 voor de Rotterdamse ploeg, Bij Fortuna Sittard verloor het met 3-2 en bij FC Groningen met 1-0.

Lappenmand

AZ komt zondag tegen Willem II uit zonder Jordy Clasie (gezondheidsklachten), Bruno Martins Indi (operatie jukbeen), Dani de Wit (enkelblessure) en Jeremy Helmer (beenblessure).Trainer Koster en zijn team komen zonder spits Kwasi Okyere Wriedt naar Alkmaar. De aanvaller van Willem II is al sinds afgelopen zomer geblesseerd aan een middenvoetsbeentje. Görkem Saglam moet oppassen geen kaarten te krijgen van de scheids. De middenvelder staat met vier gele kaarten op scherp.

Prognose

Dat Willem II aardig wat te zeggen heeft in het AFAS Stadion is in het verleden wel gebleken. Wij denken dat AZ ook ditmaal niet van de Tilburgers wint. Onze wedtip is een gelijkspel 1-1. Er staat een hoge odd bij de bookmaker tegenover als deze uitslag het zondag ook echt gaat worden. Bekijk hieronder alvast het odds-overzicht van TOTO.

Quoteringen AZ Alkmaar – Willem II

De hoogste odd van deze wedstrijd keert Koning TOTO uit als Willem II zondag wint in Alkmaar. Jouw inleg op een zege van de Tilburgers wordt x 7.75 keer zoveel waard als trainer Koster en zijn mannen de drie punten mee naar Brabant nemen.Een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem op gemiddeld x 5.10 keer je inleg ingedeeld. Een overwinning van AZ staat genoteerd op x 1.32 keer de inleg.
De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – Willem II wordt gespeeld op zondag 20 december om16:45 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Bouwt AZ aan een ongeslagen reeks of wint Willem II voor de derde keer op een rij in Alkmaar? Laat jouw voorspelling achter bij de TOTO en profiteer via VoetbalGokken.nl van de beste deals!

De beste Online Bookmakers