Eredivisie
14/09/2018

Winnaar AZ-Feyenoord blijft in spoor van PSV en Ajax

Winnaar AZ-Feyenoord blijft in spoor van PSV en Ajax
Aankomende zondag staat er in Alkmaar al een echte ‘zes punten’ wedstrijd op het programma. Voor zowel thuisploeg AZ als voor Feyenoord is het zaak niet verder achterop te raken bij de koplopers in de Eredivisie. Feyenoord staat derde met drie punten achterstand op PSV, AZ is vierde en kijkt al tegen een achterstand van vijf punten aan. Deze topper uit speelronde vijf gaat dus bepalend zijn welk team de komende tijd nog bovenin mee blijft draaien en welk elftal voorlopig afhaakt. De bookmakers schatten de kansen van de Rotterdammers iets hoger in, dan van de thuisploeg maar de odds ontlopen elkaar weinig! Welke uitslag verwacht jij zondag?

Giovanni van Bronckhorst: “ik verwacht een mooi duel met AZ”

In aanloop naar de topper worden er drie openbare trainingen gehouden. Opvallende aanwezige tijdens de eerste training was Ridgeciano Haps. De linksback raakte tijdens de voorbereiding geblesseerd aan zijn been, maar lijkt nu op de weg terug. Het duel tegen AZ komt echter nog te vroeg. Haps traint nog apart van de groep. Ook internationals Vilhena, St. Juste, Bijlow, Malacia en Larsson sloegen de eerste training over. Zij kregen extra rust na de interlandverplichtingen van het afgelopen weekend. Van Bronckhorst verwacht dat de groep op tijd klaar is voor de kraker in Alkmaar: “Ik weet nog niet hoe we zondag gaan spelen, na de training van zaterdag maak ik mijn definitieve keuzes bekend. Ik verwacht een mooi duel met AZ en dat wij de punten pakken”, kijkt de oefenmeester op Feyenoord-TV vooruit naar de kraker in Alkmaar van zondagmiddag.

“Ook in uitwedstrijden resultaten halen”

De wedstrijd van Feyenoord tegen AZ komt na een interlandbreak en is de laatste uitwedstrijd van deze maand voor de Rotterdammers die achtereenvolgend thuis spelen tegen FC Utrecht (23 september) en Vitesse (30 september). Trainer Giovanni van Bronckhorst benadrukte voor de hervatting van de trainingen dat Feyenoord in Alkmaar moet tonen dat ze geleerd hebben van de ‘valse start’ in Doetinchem en in het spoor van PSV en Ajax blijven. “Thuis moet Feyenoord altijd de baas zijn en dat is ook vaak het geval, maar ook in uitwedstrijden zullen er consequent resultaten behaald moeten worden. Zelfs tegen sterke teams als AZ”, zo vertelt hij tijdens zijn wekelijkse perspraatje.

Robin van Persie klaar voor AZ: “Ik zie dat we elke dag stappen maken”

Uiteraard heeft Feyenoord nog goede herinneringen aan AZ, want de Rotterdammers wonnen eind april de KNVB-beker door AZ te verslaan. Robin van Persie was in die wedstrijd de grote man en als het aan hem ligt wordt hij dat zondag weer. Volgens hem is Feyenoord na de nederlagen tegen AS Trencin en De Graafschap gegroeid als team en zijn ze klaar voor de confrontatie tegen de Alkmaarders: “We zijn bezig met een proces. Dan denken de mensen thuis weer: Heb je hem weer, die positivo, maar het is echt zo. Dat kan niet in een week gefikst zijn. Ik zie dat we elke dag stappen maken”, aldus de aanvoerder bij Fox Sports.

AZ-trainer Van den Brom: “Tegen Feyenoord tonen hoe goed we zijn”

AZ kampt al jaren met het zogeheten Top-3 syndroom. Hoe goed de ploeg ook in vorm is: winnen van PSV, Ajax of Feyenoord wil maar niet lukken. Ook richting zondag komen die verhalen weer naar boven en dat steekt behoorlijk in Alkmaar. Trainer John van den Brom hoopt dan ook dat die statistiek eindelijk doorbroken gaat worden: “De grote wedstrijden zijn vaak beslist omdat we zelf niet bij de les waren. Dan roep je dingen over jezelf af. We hebben er veel over gepraat en de beelden gebruikt om dat in de toekomst te voorkomen. We kennen het gevaar. We willen zondag tegen Feyenoord tonen hoe goed we zijn: alle dingen waar we op trainen, zoals duelkracht. Aan de bal zijn we sterk: druk zetten en tempo spelen. Dat hoop ik zondag terug te zien en uitmonden in een zege tegen een grote club”, aldus de hoofdtrainer op de clubwebsite van AZ. 

Teun Koopmeiners: “We zullen vaak de bal niet hebben”

Ook Teun Koopmeiners verwacht veel van het duel van zondag en dat ondanks de nederlaag tegen Heracles, vlak voor de interlandbreak. “We zijn de laatste weken goed in vorm, maar vooral bij balverlies moeten we beter spelen. Als we balbezit hebben, dan is er niks aan de hand. Maar als Feyenoord op bezoek komt, zullen we ook vaak niet de bal hebben. Tegen Heracles heeft ons dat de kop gekost, dat mag ons niet weer overkomen”, aldus Koopmeiners die eind 2017 uitgerekend tegen Feyenoord zijn debuut maakte in de Eredivisie.  

Statistieken

Vorig seizoen kreeg AZ flink klop in het eigen AFAS-stadion. Feyenoord won met maar liefst 0-4. Ook in Rotterdam had de ploeg van trainer John van den Brom niks in te brengen: 2-1. Als we nog verder in de historie duiken komen we ook weinig positiefs tegen voor de AZ-fans. In het seizoen 2016/2017 won Feyenoord in Alkmaar met – opnieuw 0-4 – en in de Kuip kreeg AZ nogmaals een draai om de oren: 5-2. Pas als we terug gaan naar 24 januari 2016 valt er iets te vieren voor de thuisploeg. AZ won die dag met 4-2 van Feyenoord. Jammer maar helaas, dit is ook de enige overwinning in de laatste vijf jaar, inclusief wedstrijden in het bekertoernooi. Of Feyenoord de ideale tegenstander is om het grote club-complex te doorbreken is dan ook maar zeer de vraag.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ tegen Feyenoord

De bookmakers hanteren mooie odds bij winst van zowel AZ als Feyenoord. Voor de statistici onder ons: de bookies lijken als motto te hanteren dat ‘elke statistiek moet een keer doorbroken worden’. Winst van de thuisploeg staat met x 2,60 keer het ingelegde speelbedrag lekker hoog ingeschaald. Winst van Feyenoord levert bijna net zoveel op: x 2,40.De hoogste odds vinden we terug bij een puntendeling: x 3,75 als AZ – Feyenoord zondag geen winnaar kent. De enige die dan juichend het stadion verlaten zijn de mensen die een draw hebben ingevuld bij de bookmakers!18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd AZ – Feyenoord wordt gespeeld opzondag 16 september 12:15 uurin het AFAS-stadion te Alkmaar. Gaat AZ eindelijk winnen van Feyenoord en rekent het daarmee ook af met de eeuwige discussie rondom het niet kunnen winnen van topploegen? Of gaat Feyenoord wederom met de eer strijken en laat het zien dat het de valse seizoenstart definitief achter zich heeft gelaten? Zet nu in op deze Eredivisietopper en ontvang bij een goede voorspelling een mooie uitkering vanuit de wedkantoren die zijn verbonden aan VoetbalGokken![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers