Eredivisie
19/12/2014

Winterkampioen PSV krijgt Go Ahead Eagles op bezoek

Winterkampioen PSV krijgt Go Ahead Eagles op bezoek
Dankzij de 4-3 overwinning op Feyenoord is PSV de winterkampioen in de Eredivisie. De mannen van trainer Phillip Cocu wisten in de blessuretijd het duel naar zich toe te trekken. Als toetje ontvangen de Eindhovenaren die weekend Go Ahead Eagles, een niet te onderschatte ploeg.

Hattrick Luuk de Jong

De wedstrijd PSV - Feyenoord had alles in zich. De Rotterdammers kwamen tot 2 keer toe op voorsprong, maar PSV wist dat beide keren om te buigen naar een voorsprong. Spits Luuk de Jong was in die fase verantwoordelijk voor alle doelpunten van de thuisploeg: “Het was een tijd geleden dat ik een hattrick heb gemaakt. Heel lekker dat ik er weer eentje maakt en dan ook nog in zo’n belangrijke wedstrijd”, aldus De jong na afloop. De eerste goal van De jong was weliswaar discutabel, maar na afloop was vooral de 4-3 van Depay onderwerp van gesprek: “Dit kan niet meer stuk! Zo laat in de wedstrijd de winnende treffer maken is geweldig”, aldus de topspits van PSV.

Lastige wedstrijd voor de koploper

Na deze explosie van vreugde wacht dit weekend de laatste horde voor de winterstop: Go Ahead. Vorig seizoen had PSV het tot twee keer toe erg lastig tegen de ploeg uit Deventer. In de thuiswedstrijd werd weliswaar met 3-0 gewonnen (enigszins geflatteerd), maar in de Adelaarshorst kwam Rood-Wit zelfs met 2-0 achter. Uiteindelijk werd de wedstrijd met zeer veel moeite alsnog gewonnen: 2-3 voor PSV.Go Ahead Eagles speelt ook dit seizoen weer zeer leuk en aantrekkelijk voetbal, al staat het momenteel slechts op een 15e positie in de Nederlandse Eredivisie. Die lage klassering is mede te danken aan de gevoelige nederlaag van afgelopen week. In eigen huis werd met 1-2 verloren van Cambuur Leeuwarden.

PSV topfavoriet

Alle statistieken zijn in het voordeel van PSV Eindhoven. Kan de spelersgroep zich - na het spectaculaire duel tegen Feyenoord - nog opladen om het eigen publiek te trakteren op een vroegtijdig kerstcadeautje en gaat het team nog eenmaal vol gas in het eigen Philips Stadion? De verwachting is dat Cocu kiest voor een soort B-ploeg, die ook speelde tegen Dinamo Moskou (Europa League). Dit zou Go Ahead Eagles natuurlijk niet slecht uitkomen want het team van trainer Foeke Booy kan de punten goed gebruiken. PSV is de topfavoriet maar Eagles zal proberen te profiteren van ‘het feestje’ dat in Eindhoven is gevierd vanwege het behalen van het winterkampioenschap. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd PSV - Go Ahead Eagles wordt zaterdag 20 december 2014 om 19:45 uurgespeeld. Gaat PSV opnieuw drie punten pakken of gaat Go Ahead profiteren van de euforie in het Eindhovense kamp? Speel mee en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers