Eredivisie
02/12/20203 reacties

Zet jij in op Ajax of toch FC Twente in de Eredivisie?

Zet jij in op Ajax of toch FC Twente in de Eredivisie?
Aanstaande zaterdag wordt in de Johan Cruijff Area het duel tussen Ajax en FC Twente gespeeld. De Ajacieden verloren eerder deze week van Liverpool in de Champions League. Kunnen de Ajacieden de week goed afsluiten met een zege op FC Twente? De Tukkers hebben de punten ook hard nodig, dus zullen zich niet zomaar gewonnen geven. Speel mee en voorspel Ajax – FC Twente!

Erik ten Hag: “FC Twente kan het ons moeilijk maken”

Ajax-trainer Erik ten Hag moet zichzelf en zijn team snel herpakken na de verloren uitwedstrijd tegen Liverpool in de Champions League. De komende thuiswedstrijd tegen FC Twente wordt echter geen gemakkelijke, verwacht Ten Hag: “FC Twente kan het ons moeilijk maken” , zo stelt hij in zijn voorbeschouwing op Ajax Showtime.

“Opnieuw top zijn”

Ten Hag vindt dat de wedstrijd tegen Liverpool veel lesmateriaal voor zijn team heeft opgeleverd. En hoewel dat misschien niet heel positief klinkt, ziet Ten Hag dat anders: “We zijn als team gegroeid en als we het voor elkaar krijgen om te groeien van de nederlaag tegen Liverpool, dan moeten we ook tegen FC Twente weer top kunnen zijn”, aldus een gedreven Ten Hag aan het einde van zijn analyse.

Ron Jans: “Hard trainen voor Ajax”

Afgelopen weekend verloor FC Twente thuis van RKC Waalwijk (0-2) en dat geeft weinig vertrouwen voor de komende wedstrijden uit tegen Ajax en AZ. “Dit moesten we even laten bezinken en de boel bij elkaar rapen. Daarna is het gewoon weer hard trainen om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Richting de uitwedstrijd bij  Ajax moet er nog veel gebeuren”, zegt Twente-trainer Ron Jans in zijn perspraatje voor de club uit Enschede.

“Effectief zijn tegen Ajax”

De trainer van de ploeg uit Enschede wet nog niet goed wat zijn team zal aantreffen in de Johan Cruijff Arena. Met name voorin hebben ze volgens de oefenmeester veel opties met Labyad, Traoré Tadic en Huntelaar. Jans kijkt daarom vooral naar zijn eigen elftal en de mogelijke kansen op succes op in Amsterdam: Onze kracht is snelheid, individuele acties en onberekenbaarheid. Dat laatste aspect kan in de betrouwbaarheid bij het uitvoeren van een bepaalde tactiek wat lastig zijn, maar wij beschikken over spelers die juist tegen ploegen als Ajax dodelijk effectief kunnen zijn.”

Statistieken

In de Eredivisie ziet het ernaar uit dat Ajax de overige zeventien clubs van zich af weet te schudden. De ploeg van trainer Ten Hag staat eerste met 27 punten. Vitesse hield de Ajacieden lang bij, maar heeft inmiddels twee punten minder dan de Amsterdamse ploeg. Twente staat vijfde met achttien punten en heeft er net zoveel als SC Heerenveen dat zesde staat. Feyenoord is de nummer vier met 22 punten.

Head 2 Head

Ajax heeft de laatste jaren weinig moeite met de ploeg uit Enschede. Vorig seizoen wonnen de Ajacieden met 2-1 van Twente. Een seizoen eerder werd het zelfs 3-0.Die reeks overwinningen gaan door tot 2011. In dat jaar speelden de Ajacieden met 1-1 gelijk tegen de Tukkers. Begin dat jaar won Twente nog met 1-2. Inmiddels is dat Twentse gejuich in Amsterdam al ruim negen jaar verstomd.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

De Champions League wedstrijd tegen Liverpool heeft de Ajacieden veel energie gekost. Er werd verloren van The Reds met 1-0. De ploeg van trainer Ten Hag werkte hard om die stand weer gelijk te krijgen, maar dat mocht niet zo zijn.In de Eredivisie halen de Amsterdammers de Ă©Ă©n na de andere zege binnen. De uitwedstrijd tegen FC Groningen, begin oktober, is nog altijd de laatste wedstrijd waar Ajax drie punten liet liggen.

Huidige vorm FC Twente

FC Twente wist vorige week thuis niet te winnen van RKC Waalwijk. De Tukkers gingen in de Grolsch Veste onderuit met 0-2. Een week eerder speelden de ploeg van trainer Jans ook al thuis. Toen was PSV Eindhoven de tegenstander. Dit duel werd met 1-1 gelijkgespeeld.Bij ADO Den Haag werden de laatste drie punten mee naar Enschede genomen. FC Twente won met 2-4 van de Haagse betaald voetbalclub.

Lappenmand

Trainer Ten Hag kan zaterdagavond nog niet beschikken over Mohammed Kudus. De middenvelder is nog altijd geblesseerd aan zijn knie.Twente-trainer Jans komt zonder de verdedigers Dario Dumic (spierblessure), Nathan Markelo (knieblessure) naar Amsterdam. Het is nog onzeker of Jayden Oosterwolde (spierblessure) daar ook bij zal zijn. Aanvaller Queensy Menig blijft wel in Enschede achter. Dit vanwege gezondheidsklachten en de bijbehorende quarantaine.

Prognose

Na de verloren wedstrijd bij Liverpool zal Ajax maar wat graag willen winnen om de week enigszins positief af te kunnen sluiten. Wij verwachten ook dat dat de Amsterdammers gaat lukken. Onze wedstrijd is 2-0 voor de Ajacieden. Ben je benieuwd wat de overige quoteringen zijn? Neem onderstaand odd-overzicht alvast door en speel vandaag nog mee door je weddenschap te plaatsen via onze bookmakerpagina!

Quoteringen Ajax Amsterdam – FC Twente

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem voor de thuiswedstrijd van Ajax is uitdagend ingedeeld. Een overwinning van FC Twente levert de hoogste odds van dit duel op. Als de Tukkers winnen wordt jouw inleg x 9.75 keer meer waard.Worden de punten gedeeld in de Johan Cruijff Arena? Dan worden spelers die dit vooraf voorspelde gemiddeld x 6.25 keer de inleg rijker. Winst van Ajax betekent bij TOTO.nl een uitkering van x 1.22 keer je speelbedrag.
De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Twente wordt gespeeld op zaterdag 5 december om 20:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Boeken de Amsterdammers - na de verloren wedstrijd tegen Liverpool – weer drie punten tegen de Tukkers? Maak jouw voorspelling waardevol door de juiste uitslag achter te laten bij Koning TOTO en scoor de beste deals via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers