Europa League
25/11/2015

Ajax 'erop of eronder' tegen Celtic

Ajax 'erop of eronder' tegen Celtic
Aanstaande donderdag worden de één na laatste rondes gespeeld in de groepsfase van de Europa League. Ajax Amsterdam reist daarvoor af naar het Schotse Celtic. Ajax staat op de derde plaats en moet dus punten gaan pakken. Fenerbahçe staat op de tweede plaats met twee punten meer dan de Amsterdammers. De club van trainer Frank de Boer heeft de touwtjes dus niet meer in eigen handen. De Turkse club moet donderdag verliezen tegen de groepsleider Molde wil Ajax nog kans maken door te stoten naar de knock-outfase.

“Een fantastisch signaal”

Voor de wedstrijd tegen Celtic heeft trainer Frank de Boer toptalent Donny van de Beek aan de selectie toegevoegd. De jonge middenvelder komt van Jong-Ajax en gaat de nog geblesseerde Riechedly Bazoer vervangen. Omdat ook Daley Sinkgraven en Thulani Serero nog met fysieke ongemakken kampen heeft de trainer zijn keuze gemaakt. “Het is allemaal nieuw natuurlijk, maar ik zie wel wat er op me afkomt. Het is een droom en een fantastische tegenstander. Ik hoop dat ik minuten mag maken. Al vind ik het al mooi dat ik er alleen al bij zit”, aldus Van de Beek, die in de Jupiler League voor Jong Ajax al wel veertien keer in actie kwam in de voorbije twee seizoenen.“Een fantastisch signaal”, zegt De Boer op de clubwebsite van Ajax. “Van zulke spelers wil je als Ajax zo lang mogelijk genieten. Ik denk dat hij kan uitgroeien tot een echte Ajax-voetballer. Hij is er nog niet natuurlijk. Donny moet nog de handelingssnelheid van een prof krijgen, maar hij past zich wel heel snel aan ons niveau aan.”

“Ajax creëerde namelijk helemaal niets”

Op 17 september speelde Ajax zijn eerste wedstrijd van de Europa League tegen Celtic. De match werd gespeeld in de Arena en leverde Ajax één punt op. Celtic coach Ronny Deila was trots op de prestaties van zijn team die zorgde voor een 2-2 einstand. “Wij hadden het onder controle. Daar ben ik echt trots op”, zei de Noorse coach. “We houden een punt en een goed gevoel over aan deze wedstrijd, maar het hadden er drie moeten zijn.” Celtic moest het in de 73 minuut met tien man verder doen door twee gele kaarten van Emilio Izaguirre. “Als die rode kaart niet gegeven was, was ons dat ook gelukt. Ajax creëerde namelijk helemaal niets. Maar goed, een punt is een prima resultaat”, aldus Deila.Na het gelijkspel tegen Celtic in eigen stadion moet Ajax zich gaan vermannen om nog mee te kunnen blijven doen in de Europa League. Daarnaast hangt het ook nog van Fenerbahçe af of de ploeg uit Amsterdam door zal stoten. Met nog twee wedstrijden te gaan ziet het er op dit moment voor Ajax niet al te rooskleurig uit. Kunnen de Amsterdammers dat komende donderdag rechtzetten?

Bookmakers

De bookmakers houden zich behoorlijk op de vlakte: de quoteringen zijn voor beide ploegen bijna gelijk. De hoogste odd voor deze wedstrijd is als het onbeslist blijft. Deze odd luidt x 3.50. Voor Ajax zal één punt niet genoeg zijn en gaan bij Celtic volop voor winst. Mocht de club uit Amsterdam dit bereiken en je hebt hierop ingezet, wordt je ingelegde geld x 2.35 meer waard. Winst voor de Schotse club heeft een iets hogere quotering van x 2.80. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Europa Leaguewedstrijd Celtic – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op donderdag 26 november om 21.05 uur in het Celtic Park te Glasgow. Maakt Ajax kans om door te stoten naar de knock-out fase van de Europa League? Speel mee met deze spannende wedstrijd en zet in op jouw favoriet.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers