Europa League
09/03/20213 reacties

Ajax favoriet in achtste finale Europa League tegen Young Boys

Ajax favoriet in achtste finale Europa League tegen Young Boys
Ajax Amsterdam komt donderdag in actie tegen Young Boys voor de achtste finales van de UEFA Europa League. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelt de heenwedstrijd in eigen Johan Cruijff Arena. Op donderdag 18 maart maken de Ajacieden de trip naar de Zwitserse tegenstander. Voor het heen duel staan er hoge odds voor je klaar bij VoetbalGokken.nl!

Erik ten Hag: “Young Boys is een zeer sterke ploeg”

Ajax had in de achtste finales geloot kunnen worden tegen ploegen als Manchester United, Tottenham Hotspur of AC Milan, maar het werd het Zwitserse Young Boys. Trainer Erik ten Hag ziet kansen, maar onderschat de tegenstander van donderdagavond niet.  “Ze staan soeverein bovenaan in de Zwitserse competitie met een grote voorsprong op de nummer twee, dus dit is een heel sterk team”, analyseert Ten Hag alvast.

“Dit biedt perspectief”

Young Boys schakelde Bayer Leverkusen uit in de vorige ronde en deed dat zonder de geschorste topscorer Jean-Pierre Nsame. De Zwitserse ploeg had de heenwedstrijd al met 4-3 gewonnen. Nsame is tegen Ajax weer speelgerechtigd weet Ten Hag. “Dit biedt perspectief. Maar als ze Bayer Leverkusen uitschakelen zonder hun spits, dan moeten ze een goed team hebben”, aldus de Ajax-trainer in zijn vooruitblik.

Gerardo Seoane: “Ajax is een grote naam”

Ook Young Boys-trainer Gerardo Seoane is zich ervan bewust dat zijn ploeg met Ajax als tegenstander voor een lastige opdracht staat. “Ajax is natuurlijk weer een grote naam voor ons”, zegt de trainer van de Zwitserse ploeg.”

“Ajax speelt aanvallend voetbal”

De Zwitserse trainer heeft Ajax in de laatste wedstrijden bestudeert en weet waar de sterke punten van de Amsterdammers ligt. “Ik weet dat ze met hun trainer voor zeer aanvallend voetbal staan. Erik ten Hag is een goed ontwikkelde trainer en Ajax heeft de laatste tijd weer geweldige spelers voortgebracht”, zo besluit de trainer van Young Boys zijn voorbeschouwing op donderdag.

Miralem Sulejmani

Met Young Boys in de Johan Cruijff Arena komen we ook een oude Eredivisie-bekende tegen Miralem Sulejmani speelt voor de Zwitserse ploeg en kwam in seizoen 2008-2013 uit voor Ajax. Daarvoor speelde de Servische middenvelder nog een seizoen bij SC Heerenveen. Voor de Young Boys komt het niet slecht uit dat Sulejmani weet waar Ajax voor staat. “Hij heeft zeker wat voorkennis dat goed van pas kan komen”, glimlacht trainer Seoane.

Statistieken

Ajax liet in de vorige ronde zien te beschikken over een zeer hoog kwaliteit. De ploeg van trainer Ten Hag schakelde tweemaal OSC Lille, de Franse koploper in de competitie, uit. In Lille werd het al 1-2 voor de Ajacieden die het in Amsterdam met 2-1 afmaakten.Young Boys kreeg in de vorige ronde ook een pittige tegenstander toegewezen. De ploeg van trainer Seoane speelde tweemaal tegen Bayer Leverkusen, de ploeg van oud-Ajax trainer Peter Bosz. De Young Boys wonnen tweemaal met 4-3 en 0-2.

Head 2 Head

Het is voor Ajax de eerste keer sinds mensenheugenis dat de Amsterdamse ploeg tegen Young Boys zal aantreden. Er valt wat dat betreft geen zinnig woord te zeggen over de krachtverhoudingen. Maar gelukkig kan je dat nog wel opmaken uit de huidige vorm statistieken.

Huidige vorm Ajax

Ajax lijkt niet te verslaan. Afgelopen weekend wonnen de Ajacieden met 3-1 van FC Groningen. Ook de KNVB Bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen 0-3 leek een fluitje van een cent te zijn voor de ploeg van trainer Ten Hag. Bij PSV in Eindhoven werd er gelijkgespeeld met 1-1, maar dat was voor de Amsterdammers ook de enige dip in de laatste weken.

Huidige vorm Young Boys

In de Zwitserse Super League staat Young Boys op de eerste plek met 53 punten uit 24 wedstrijden. De ploeg staat ver voor op de nummer twee Servette dat 34 punten heeft. Toch werden de laatste drie competitiewedstrijden niet gewonnen door de ploeg van trainer Seoane. Afgelopen weken werd er gelijkgespeeld thuis tegen Vaduz 1-1, uit bij FC Basel 1-1 en uit bij Luzern 2-2.

Lappenmand

Ajax treedt zonder Noussair Mazraoui (oogblessure) en Daley Blind (lichte blessure) aan tegen Young Boys.De Zwitserse ploeg heeft met Esteban Petignat (gescheurde kruisband), Christopher Martins Pereira (heupproblemen) en David von Ballmoos (hersenschudding) ook een aantal spelers minder ter beschikking voor deze achtste finales van de Europa League.

Prognose

Onze wedtip bij Toto.nl: 2-0 winst voor Ajax. We scoren daar niet de hoogste odd van deze wedstrijd mee als deze voorspelling uitkomt, maar er staat zeker een goede pre-odd tegenover. In onderstaand odd-overzicht vind je een indicatie van de gemiddelde quoteringen voor AFC Ajax – Young Boys.

Quoteringen Ajax Amsterdam – Young Boys

De quoteringen zijn niet aan te slepen voor de wedstrijden van Ajax in de Europa League. Voor dit duel wordt de hoogste odds door de online bookmakers uitgekeerd als Young Boys wint in Amsterdam. Gemiddeld kun je x 4.80 keer je inleg terugverwachten als de Zwitserse ploeg komt winnen.In het populaire 1X2 spelsysteem staat de pre-odd voor een gelijkspel op x 3.90 keer je speelbedrag genoteerd. Dat betekent dat een tientje al bijna veertig euro waard wordt. Een overwinning van Ajax staat op x 1.62 keer het speelbedrag ingedeeld.
De UEFA Europa League wedstrijd Ajax Amsterdam – Young Boys wordt gespeeld op donderdag 11 maart om 18:55 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Denk jij dat Ajax donderdagavond wint en alvast een voorsprong pakt op de Zwitserse ploeg? Laat jouw voorspelling achter en maak kans om mooie winstbonussen door mee te spelen via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers