Europa League
25/02/2015

Ajax, Feyenoord en PSV opnieuw in actie!

Ajax, Feyenoord en PSV opnieuw in actie!
Komende donderdag staan de returns in de Europa League op het programma. Na de knappe overwinning van Ajax, thuis tegen Legia gaan de Amsterdammers in Polen proberen de volgende ronde veilig te stellen. Ook Feyenoord maakt daarop nog kans dankzij het knappe gelijke spel in Rome tegen AS Roma: 1-1. In Rotterdam moet de ploeg proberen deze gunstige uitgangspositie te behouden. Voor PSV wordt het lastig door te stoten in de EL, na de 0-1 thuisnederlaag tegen Zenit St. Petersburg.

Ajax worstelt met zijn vorm

Hoewel de overwinning op Legia Warschau prima was en bovendien tot stand kwam dankzij prima veldspel worstelen de Amsterdammers de laatste weken met zichzelf. Na nederlagen tegen Vitesse en AZ werd er moeizaam gewonnen van Go Ahead Eagles en Twente. Afgelopen speelronde verspeelde de ploeg van trainer Frank de Boer opnieuw punten: 1-1 tegen Willem II. Om de Poolse tegenstander van zich af te houden in dit duel zal de ploeg dus uit een ander vaatje moeten tappen, want in de Europa League gelden nou eenmaal andere regels. Bovendien kan het Poolse publiek olie op het vuur gaan gooien door hun ploeg massaal aan te moedigen. De buit is ook voor Ajax nog lang niet binnen.

Feyenoord draagt drama in Romeinse binnenstad met zich mee

Op het veld deed Feyenoord vorige week alles goed. Het speelde een prima tweede helft en hield de Italiaanse topclub keurig op 1-1. Toch keerde de Rotterdammers ontevreden terug in Nederland. Niet vanwege het resultaat, maar door de hevige rellen in de binnenstad van Rome. Enkele Feyenoord-supporters zitten nog altijd vast en de return in de Rotterdamse Kuip beloofd mede hierdoor extra spannend te worden.

PSV lijkt zich vooral te richten op kampioenschap

In Eindhoven is iedereen al druk bezig om het kampioensfeest te organiseren. Supporters vragen zich hardop af wanneer het feest gehouden wordt. Dat PSV de landstitel nog mis kan lopen is eigenlijk niet meer aan de orde. Dit lijkt ook zijn weerslag te hebben op hun spel in Europa. PSV wil kampioen worden en daar moet alles voor wijken, zelfs de Europa League. In Eindhoven kon de ploeg nog aardig meekomen met Zenit St. Petersburg, maar in het uitduel zal de koploper uit de Eredivisie vooral moeten proberen de schade te beperken om zo met vertrouwen terug te keren naar Nederland. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het Europa League programma voor aanstaande donderdag 25 februari, voor de Nederlandse ploegen:Legia – Ajax wordt gespeeld om 19:00 uurFeyenoord - As Roma wordt gespeeld om 21:05 uurZenit St. Petersburg – PSV wordt gespeeld om 18:00 uur[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers