Europa League
18/03/2015

Ajax op jacht naar plek bij laatste acht

Ajax op jacht naar plek bij laatste acht
Aanstaande donderdag gaat Ajax Amsterdam proberen de 0-1 nederlaag weg te poetsen. Ook op een zeer slecht bespeelbaar veld (zandbak) in Kiev wist Ajax niet tot scoren te komen. De ploeg van trainer Frank de Boer kan donderdag weer beschikken over een prima grasmat waarop het spel van Ajax het beste tot zijn recht komt.

Milik in bloedvorm

Als het om scoren gaat moeten we de laatste weken vooral kijken naar de Pool Milik. De spits van Ajax is in bloedvorm en scoort aan de lopende band. Afgelopen weekend had Milik met 2 treffers weer een groot aandeel in de 1-4 gewonnen wedstrijd in en tegen Heerenveen. Diezelfde Milik zorgde er in de vorige ronde van de Europa League ook al voor dat Ajax de betere was van Legia Warschau, toevallig ook uit Polen. Daarnaast lijkt de balans op het middenveld weer terug bij de Amsterdammers met Klaassen (die lang geblesseerd was), Bazoer en Sinkgraven (in de winterstop overgenomen van SC Heerenveen).

Ook goede generale voor Dnjepr

Dnjepr Dnjepropetrovsk heeft afgelopen weekend in de eigen competitie – de Oekraïense Premier League – ook gewonnen. In eigen huis versloeg Dnjepr tegenstander M. Zaporozhye met 1-0. De winnende treffer werd gemaakt in de 75e minuut en kwam op naam van Luchkevych. Het heeft er alle schijn van dat Dnjepr enkele belangrijke spelers rust heeft gegeven voor dit Europa Cup duel. In de competitiewedstrijd ontbraken onder andere Zozulja (doelpuntenmaker in de heenwedstrijd) en doelman Boyko. Beide zaten wel op de bank. Uiteraard moest coach Markevych ook rekening houden met de schorsingen van enkele spelers, waaronder zijn aanvoerder Rotan. Hij speelde opmerkelijk genoeg wel gewoon mee in het competitieduel waardoor het vermoeden van rust geven aan de basisspelers die het donderdag moeten gaan doen voor Dnjepr alleen maar wordt versterkt.

Bookies roepen Ajax uit tot favoriet

Was voorafgaand aan het eerste duel bij de bookmakers nog duidelijk een voorkeur voor Dnjepr Dnjepropetrovsk: inmiddels is Ajax de grote favoriet. De kleine nederlaag in Kiev en het thuisvoordeel in dit tweede duel zijn daarbij doorslaggevend voor de wedkantoren. Zo levert winst van Ajax bij bookmakers nog een mooie uitkering op: x 2,05. Een gokje op een gelijkspel brengt de uitkering al naar x 3,30. Voor de echte gokkers onder ons: als Dnjepr met de volle buit uit Amsterdam vertrekt ontvang je x 3,60 je inleg! [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello'] De wedstrijd Ajax – Dnjepr Dnjepropetrovsk wordt gespeeld op donderdag 19 maart 2015 om 21.05 uur in de Amsterdam Arena. Wie gaat er door naar de kwartfinale? Voorspel deze wedstrijd goed en verdubbel minimaal je inzet![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers