Europa League
17/02/20202 reacties

AZ Alkmaar treft in Europa League PSV-beul LASK Linz

AZ Alkmaar treft in Europa League PSV-beul LASK Linz
AZ Alkmaar mag proberen wat PSV eerder dit seizoen niet lukte: winnen van LASK Linz en zodoende een plaatsje in de volgende ronde van de Europa League afdwingen. LASK Linz staat bekend als een stuntploeg en heeft al vaker de beul van Europa gespeeld. In de eigen competitie wedijvert het met het sterke Red Bull Salzburg en dat zegt eigenlijk al genoeg over de kracht van LASK Linz.

Arne Slot: “LASK in een geduchte tegenstander”

AZ-trainer Arne Slot bevindt zich voor het eerst dit seizoen in zwaar weer. Het is nog net geen storm Ciara die over Alkmaar raast, maar een Dennis-stormpje woedt er wel in het AFAS Stadion. En dan volgt donderdag ook nog de loodzware Europa League wedstrijd tegen het Oostenrijkse LASK Linz: “Het eerste wat je te binnen schiet is dat ze PSV hebben uitgeschakeld en dat ze in een poule met PSV en Sporting Lissabon eerste zijn geworden. Dan spreken we zeker van een geduchte tegenstander”, aldus Slot op de website van zijn club.

Vijf verdedigers

Slot vervolgt: “Wat ik verder van ze weet is dat het een ploeg is die met vijf verdedigers speelt en probeert de tegenstander over het hele veld af te jagen. Dan hebben we twee teams die behoorlijk op elkaar lijken.”

“We zullen goed beslagen ten ijs komen”

De coach van AZ verwacht dat zijn spelers ook wel beseffen dat LASK een zware opponent is. “Ik heb ze nog weinig gesproken, maar ik denk niet dat het een ploeg is waar ze meteen van alles van weten. Ik zou je nu ook niet alle namen kunnen noemen, maar we zullen voldoende van ze weten om goed beslagen ten ijs te komen.”

Valérien Ismaël: “Kansen liggen gelijk”

Bij LASK Linz zijn ze nog maar net bekomen van de overwinningen op PSV en de volgende tegenstander uit de Eredivisie staat alweer te trappelen. Vooraf durven de Oostenrijkers niet te hoog van de toren te blazen. Coach Valérien Ismaël ziet niet direct een huizenhoge favoriet: “Het is een 50:50 situatie. Ik verwacht een zeer open wedstrijd waarin wij alle kansen hebben”, zei Ismael kort nadat de loting bekend werd.

“We zijn lastig te verslaan”

Afgelopen weekend ging de oefenmeester bij Sky Sports Oostenrijk dieper in op de komende confrontatie met AZ: “Als club kijken we uit naar de komende uitdagingen. We weten natuurlijk dat we de underdog zijn tegen deze zeer vermaarde clubs. We staan te trappelen om deze uitdaging tegen AZ aan te gaan en te proberen onze grenzen te verleggen. Als we dat doen, dan zijn we lastig te verslaan door welk team dan ook.”

Statistieken

AZ plaatste zich voor de knock-outfase door achter Manchester United knap als tweede te eindigen in Poule L. De Alkmaarders behaalden acht punten en hielden daarmee Partizan Belgrado en FC Astana uit de knock-outfase.LASK Linz stroomt als groepshoofd de play-offs in. In Poule D wist het tweemaal te winnen van PSV en mede daardoor verzekerden de Oostenrijkers zich van overwintering in Europa. Sporting Portugal werd in de laatste poulewedstrijd nog netjes afgehouden door de ploeg van trainer Ismaël.

Head 2 Head

Er zijn nog geen wedstrijden geweest tussen AZ Alkmaar en LASK Linz, dus er is geen vergelijkingsmateriaal beschikbaar. Maar als we de trainer van LASK moeten geloven hebben we hier te maken met twee elftallen die erg op elkaar lijken. “We hebben een goede ervaring met een Nederlands team en hebben tegen PSV Eindhoven laten zien dat we dat soort ploegen kunnen verslaan. AZ heeft een vergelijkbare stijl van spelen. Het wordt dus een interessante confrontatie.”

Huidige vorm AZ Alkmaar

De vorm van AZ is al een tijdje wankel en afgelopen weekeinde kwam daar weer een deukje in het vertrouwen bij: er werd met 2-0 verloren van FC Twente. De ploeg van Arne Slot verloor daarmee al voor de tweede maal in 2020. De sterke reeks van 2019 lijkt dus niet doorgetrokken te worden in dit nieuwe kalenderjaar.

Huidige vorm LAKS Linz

Tegenstander LASK is pas weer terug in de competitie. Begin deze maand werd er al wel een bekerduel gespeeld. LASK won met 2-0 van Sturm Graz en plaatste zich ook voor de volgende ronde van de Oostenrijkse beker. Afgelopen weekend werd de topper tegen RB Salzburg gewonnen. LASK won in het hol van de leeuw met 2-3 en passeerde daarmee Salzburg op de ranglijst. LASK komt daardoor als koploper van Oostenrijkse Bundesliga naar Alkmaar.

Lappenmand

Arne Slot kan donderdagavond gewoon over zijn vaste elf beschikken. Dat Albert Gudmundsson en Pantelis Hatzidiakos geblesseerd zijn, is inmiddels een vast gegeven voor de Alkmaarders. Afgelopen week zijn daar – vooralsnog – geen extra blessuregevallen bijgekomen.Hetzelfde kan gezegd worden van LASK Linz. De veldslag tegen Salzburg is niet alleen winnend afgesloten, er zijn ook geen fysieke slachtoffers gevallen. LASK komt derhalve op volle oorlogssterkte naar het AFAS stadion.

Prognose

Onze voorspelling bij de bookmakers voor deze heenwedstrijd is: 1-1. Wij verwachten dat AZ moeite gaat hebben om het energiek spelende LASK onder controle te houden. De individuele klasse van de Alkmaarders, waaronder de toptalenten Boadu en Stengs, zullen ervoor zorgen dat ze wel tot scoren komen. Maar winst lijkt ons onwaarschijnlijk. Bovendien worden wij ook wel aangetrokken door de odds die de TOTO.nl hanteert bij een puntendeling. Check hieronder waarom!

Quoteringen AZ – LASK

Koning TOTO heeft hoge odds gereedstaan voor de thuiswedstrijd tegen het Oostenrijkse LASK. De hoogste odd van deze wedstrijd x 3.25 staat genoteerd bij een gelijkspel in het AFAS Stadion. Voor een zege van LASK wordt er met x 3.20 keer je speelbedrag niet veel minder uitbetaald door deze Nederlandse bookmaker. Een overwinning van AZ is met x 2.00 keer de inleg ook zeker de moeite waard om op in te zetten.
De Europa League wedstrijd AZ Alkmaar – LASK wordt gespeeld op donderdag 20 februari om 21:00 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Verwacht jij dat Slot en zijn team de Oostenrijkse club kunnen verslaan? Of is het LASK die een goede basis legt voor de terugwedstrijd? Speel mee via de TOTO en knok mee tijdens de knock-outfase van de Europa League.

De beste Online Bookmakers