Europa League
25/02/20203 reacties

AZ Alkmaar wacht zware taak in uitwedstrijd bij LASK Linz

AZ Alkmaar wacht zware taak in uitwedstrijd bij LASK Linz
De 1-1 in Alkmaar werd door AZ gevierd als een overwinning. De realiteit is echter dat het een hels karwei gaat worden om de volgende ronde te halen in het Europa League toernooi. AZ zal in Linz moeten winnen om door te bekeren. De bookmakers verwachten dat dit niet gaat lukken. VoetbalGokken.nl blikt vooruit op deze return en laat beide trainers aan het woord over de kansen van hun ploeg.

Trainer LASK Linz: “Respect voor AZ”

Voor het Oostenrijkse LASK Linz was de 1-1 een goed resultaat, want met de thuiswedstrijd nog voor de boeg lijkt plaatsing voor de volgende ronde binnen handbereik. Trainer Valérien Ismaël: “We hebben vertrouwen getankt”, aldus de trainer. “We hebben respect voor AZ. Maar als we 100% geven, gaan we hier voor eigen publiek een resultaat halen en de goede start een vervolg geven zodat we naar de volgende ronde in de Europa League gaan.”

“We gaan er vol in”

Ismaël vervolgt met een voorspelling: “We spelen een sterk seizoen in Europa en we gaan voor een topprestatie donderdag. Dat is ook nodig, want we treffen een sterke tegenstander. We laten ons niet voor de gek houden door de heenwedstrijd bij AZ. Wij gaan er vol in.”

Arne Slot: “LASK is een heel hecht collectief”

AZ-trainer Arne Slot weet ook dat de 1-1 van vorige week niet genoeg is om met veel zelfvertrouwen af te reizen naar Linz. Maar Slot houdt de moed er wel in en ziet kansen in de komende return: “LASK is een heel hecht collectief. Ze kunnen heel gevaarlijk zijn in de counter en bij standaardsituaties. Door zetten ze veel en fanatiek druk op de tegenstander. Daardoor geven ze wel veel ruimte weg en daar moeten wij van proberen te profiteren om zodoende op voorsprong te komen.”

“Minder risico nemen dan in Alkmaar”

Een uitdoelpunt is heel belangrijk weet ook Slot: “We moeten proberen onder die druk uit te komen en weten ook dat LASK niet heel ervaren is in Europees verband. Er zijn voldoende mogelijkheden om nog door te stoten, maar ze zullen daar wat minder risico nemen in de opbouw dan we in Alkmaar deden. Als we een doelpunt weten te maken daar, dan is er van alles mogelijk.”

Statistieken

AZ bereikte de knock-outfase door als tweede te eindigen in Groep L. Alleen Manchester United deed het beter dan de Alkmaarders die met 9 punten uit zes wedstrijden een overtuigende groepsfase afleverden.Ook LASK Linz kan terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. Mede dankzij een overwinning en gelijkspel tegen PSV werd LASK eerste in Groep D. Na de 1-1 in Alkmaar maakt de ploeg van trainer Ismaël een goede kans op het bereiken van de kwartfinales van de Europa League.

Head 2 Head

De heenwedstrijd in Alkmaar is tot nu toe het enige wapenfeit in de historie tussen beide clubs. LASK kwam in die wedstrijd op 0-1 dankzij een snelle goal Raguz (26e minuut). AZ leek lange tijd af te stevenen op een nederlaag. Een penalty in de 86e minuut maakte de stand echter vanuit Alkmaars perspectief nog een beetje dragelijk. Aanvoerder Teun Koopmeiners verzilverde het buitenkansje: 1-1.

Huidige vorm LASK

Na de wedstrijd tegen AZ speelde LASK in de Oostenrijkse competitie tegen Sankt Pölten. Afgelopen zondag bleek ook die ploeg geen obstakel voor het elftal uit Linz. Er werd voor eigen publiek met 4-1 ruim gewonnen in het Linzer stadion.

Huidige vorm AZ

AZ moest even slikken na de 1-1 in het eigen AFAS Stadion, maar mocht zondag thuis tegen PEC Zwolle aan het zelfvertrouwen werken. Dat lukte qua uitslag prima: 2-0 winst, maar het spel was niet al te best. Er waren zelfs drie strafschoppen nodig om AZ langs laagvlieger PEC Zwolle te loodsen. Een zeldzame misser van de penaltystip door Koopmeiners belette dat er met een ruimere marge werd gewonnen. De overige twee penalty’s schoot Koopmeiners overigens wel gewoon netjes binnen.

Lappenmand

Bij LASK Linz JKU geen blessuregevallen bij basisspelers. Ismaël kan dus op volle oorlogssterke aantreden tegen AZ.Het rijtje geblesseerde bij de bezoekers is onverminderd lang. AZ mist nog altijd vier sterkhouders. Albert Gudmundsson is al sinds september vorig jaar lid van de lappenmand-groep. Hatzidiakos sloot eind november aan bij de IJslandse middenvelder. Meer recent raakten ook Stijn Wuytens (hamstring) en Ron Vlaar (blessure aan de tweekoppige dijbeenspier) geblesseerd. Het viertal zal donderdag als toeschouwer aanwezig zijn als LASK en AZ de return afwerken.

Prognose

Een voorspelling? Wij spelen op een zege van LASK en moeten helaas constateren dat wij weinig vertrouwen hebben in een opstanding van AZ. De wedstrijd tegen PEC Zwolle gaf weinig reden tot vertrouwen, terwijl LASK in de Oostenrijkse competitie juist wel indruk maakte in de 4-1 gewonnen wedstrijd tegen St. Pölten.Wil jij weten welke odds er gemiddeld gehanteerd worden? Check dan onderstaand overzicht. Actuele quoteringen bij TOTO.nl vind je terug op onze bookmakerspagina!

Quoteringen LASK – AZ

De spanning in de Europa League loopt hoog op. Helemaal als je een voorspelling achterlaat bij Koning TOTO. De quotering zijn uitnodigend en de hoogste odd van deze wedstrijd x 3.85 keer de inleg wordt ook nog eens uitgekeerd als AZ wint. Een gelijkspel is niet genoeg om de Alkmaarders in de volgende ronde te krijgen, maar voor jouw staat er met x 3.55 keer het speelbedrag een prima odd gereed. Denk jij dat LASK thuis wint? Vul dan een 1 in op het wedstrijdformulier van de TOTO en ontvang je inleg x 1.86 keer terug als de Oostenrijkse ploeg AZ uit de Europa League knikkert.
De Europa League wedstrijd LASK Linz – AZ Alkmaar wordt gespeeld op donderdag 27 februari om 18:55 uur in het Linzer Stadion te Linz. Kan AZ een vuist maken in Linz of pakt LASK nu pas echt uit?  Zet jouw voorspelling alvast op scherp bij de TOTO en ga voor de hoogste odd en beste deal via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers