Europa League
30/09/2015

AZ in Europa League tegen Athletic Bilbao

AZ in Europa League tegen Athletic Bilbao
Athletic Bilbao reist af naar AZ Alkmaar voor de tweede wedstrijd in de Europa League. In de eerste ronde verloor AZ uit tegen de Servische club Partizan. AZ had ook nog de pech dat Guus Hupperts in de 78e minuut een rode kaart kreeg. Op dat moment was het 2-2. Partizan maakte er gebruik van dat de Alkmaarders het met tien man verder moest en scoorde in de 89e minuut de winnende treffer. Tegen Athletic Bilbao kan de club uit AZ de nederlaag uit de eerste Europa Leaguewedstrijd wegpoetsen.

AZ trainer: ‘’Ik ben tevreden’’

AZ trainer John van den Brom heeft besloten om in de wedstrijd tegen Athletic Bilbao een beroep te doen op keeper Gino Coutinho. Ook al mocht Sergio Rochet de training met een blessure verlaten, dan nog had Van den Brom besloten dat Coutinho zijn plaats tussen de palen zal overnemen. "Gino heeft het goed gedaan in de beker, al kreeg hij niet heel veel te doen, zegt Van den Brom tegenover RTV Noord-Holland. "Gino deed het prima in combinatie met de verdediging. Dat heeft hij goed opgepakt."Rochet raakte tijdens de training geblesseerd aan zijn ellenboog, maar dat is volgens de trainer niet de reden van zijn beslissing. "Nee, die keuze hadden we al voor de training gemaakt. We weten verder nog niet helemaal wat er aan de hand is."Voor Gino Coutinho wordt het duel met de Spaanse opponent dus extra belangrijk. De wedstrijd tegen Heracles Almelo werd afgelopen zaterdag gewonnen door AZ met 3-1. Dat geeft Coutinho het nodige zelfvertrouwen, want donderdag komen de Basken van Bilbao naar Alkmaar. ‘’Ook tegen hen willen we een goed resultaat neerzetten’’, aldus de trotse keeper. ‘’Het ging aardig en we hebben een belangrijke overwinning geboekt tegen Heracles. Ik ben tevreden en kijk met vertrouwen uit naar de ontmoeting tegen Bilbao’’, vertelde hij aan FOX Sports.

Athletic Bilbao: club met verrassingen

Athletic Bilbao heeft zijn laatste wedstrijd zonder succes gespeeld. De Baskische derby met Real Sociedad eindigde afgelopen weekend zoals die begon: 0-0. De wedstrijd daarvoor werd verloren van Real Madrid met 1-2. Toch weet de club van trainer Ernesto Valverde dat het ook anders kan. Op 14 augustus dit jaar wist Bilbao in eigen stadion om de Spaanse Super Cup een klapper te maken tegen FC Barcelona. De Basken wonnen met 4-0 van de Catalanen. Een uitslag die – in Bilbao, maar ook in Barcelona - niet snel vergeten zal worden.Coutinho maakt zich geen zorgen over de ontmoeting tegen de Spaanse club. ‘’Misschien winnen wij ook met 4-0 van Barcelona…”, grapte hij. “Het blijft voetbal, er gebeuren wel gekkere dingen. Dit soort wedstrijden vormen in ieder geval de kers op de taart’’, aldus Coutinho, die daarmee al even gretig als zijn trainer bleek. “Ik kan niet wachten”, vulde trainer Van den Brom met zijn immer grote glimlach de sluitpost van AZ aan.

Bookmakers

De thuisploeg is in dit geval niet in het voordeel bij de bookies. Zij geloven er niet echt in dat AZ de winnende club zal worden. De quoteringen staan hierdoor lekker hoog: x 3.80. De odd voor een gelijkspel is x 3.40 en mochten de Alkmaarders verliezen dan hoef je niet te treuren, want een inleg op winst voor Bilbao wordt bijna dubbel beloond: x 1.95. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Europa Leaguewedstrijd AZ Alkmaar – Athletic Bilbao wordt gespeeld op donderdag 1 oktober om 19.00 uur in het AFAS stadion in Alkmaar. Speel mee en beloon jezelf deze week met een leuke zakcentje. [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers