Europa League
29/07/2018

AZ moet in eigen stadion achterstand wegpoetsen

AZ moet in eigen stadion achterstand wegpoetsen
Het wordt een zware opgave, maar de bookmakers geloven nog heilig in de kansen van AZ dat vorige week tegen FC Kairat met 2-0 onderuit ging. Met steun van de eigen supporters moet AZ in staat worden geacht om de ban te breken. In de heenwedstrijd liet vooral Fred Friday veel kansen liggen. Het is te hopen dat AZ nu wel weet te scoren, want anders is het Europese avontuur al in augustus voorbij. VoetbalGokken zet de verwachtingen bij de hoofdrolspelers op een rij en koos de beste odds uit voor de EL-wedstrijd: AZ – Kairat!

Van den Brom: “Ik heb er nog steeds vertrouwen in”

AZ-trainer John van den Brom stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken nadat hij zijn elftal een hopeloze 2-0 nederlaag zag leiden. “Dit verlies doet ontzettend pijn”, zei hij direct na afloop. Toch weigert hij de handdoek te gooien en is gebrand op revanche in de thuiswedstrijd van aanstaande donderdag: “Gelukkig leven we nog steeds, ook na deze 2-0 nederlaag”, concludeert Van den Brom op de clubwebsite. “De tegenstander heeft voorin een goed niveau, maar is ook kwetsbaar achterin. We kunnen veel beter dan we hebben laten zien, dus ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we volgende week terug in de wedstrijd komen.”Van den Brom zegt niet van excuses te houden en hoopt in Alkmaar dan ook bij al zijn spelers verbetering te zien: “In balbezit moet het beter en scherper. Daar zal de training zich in de dagen voor de return ook op richten. Er zijn geen excuses donderdag!”

Guus Til: “We moeten er donderdag gewoon bovenop klappen”

Die vechtersmentaliteit vinden we ook terug bij AZ-international Guus Til. Tegenover AZ-TV zegt hij dat in het eigen stadion een ander AZ te zien zal zijn: “We moeten ze donderdag op karakter pakken. Het is nog lang niet klaar. We moeten er donderdag gewoon direct bovenop klappen. Geen tegengoal krijgen en er minimaal twee maken”, is hij helder in zijn analyse.

Trainer FC Kairat Almaty: “Dit mogen we niet meer uit handen geven”

Waar John van den Brom uiterst teleurgesteld was, sprak FC Kairat-trainer Carlos Alos Ferrer na afloop van de heenwedstrijd vol lof over zijn elftal. Logisch, want de 2-0 zege was meer dan men vooraf had durven hopen in Kazachstan. Na de overwinning op FC Astana – in de Battle of the Nomads – is dit de mooiste zege uit de nog jonge clubhistorie, zo vertelt hij in een interview met Prosports: “We zijn heel blij met deze overwinning. Straks in Nederland mogen wij deze voorsprong niet meer uit handen geven. Doorgaan naar de volgende ronde zou een historische prestatie zijn voor deze club.”

Andrej Arshavin: “Er wacht ons een moeilijk duel in Alkmaar”

De bekendste speler bij Kairat is ongetwijfeld de voormalig Russisch international Andrej Arshavin. Hoewel de sluwe en snelle spits Esiola ook indruk maakte in de heenwedstrijd blijft Arshavin het uithangbord van de Kazachse ploeg. Volgens hem is de wedstrijd nog niet gespeeld en is zijn trainer iets te euforisch: “Wij hadden vorige week het voordeel om in eigen stadion te spelen. Wij kregen van Carlos Alos Ferrer de taak mee om de aanvallen van AZ tegen te houden en dan op de counter eruit te komen. De doelpunten vielen op de juiste momenten (12e en 50e minuut, red.). We hadden graag nog een derde doelpunt gescoord om helemaal zeker te zijn van de volgende ronde. Nu wacht ons een moeilijk duel in Alkmaar”, aldus Arshavin op Prosports.kz.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ Alkmaar tegen Kairat Almaty

De bookmakers geloven in een wederopstanding van AZ in het eigen AFAS stadion. De pre-wedstrijdquotering voor winst van de Alkmaarders is met x 1.48 keer de inleg meer dan de moeite waard om op in te leggen. De hoogste odd wordt door de bookies uitgekeerd als FC Kairat Almaty opnieuw aan het langste eind trekt. Met een pre-wedstrijdquotering van x 5.95 keer je speelbedrag levert een Kazachse zege flink wat doekoes op! In het 1X2 spelsysteem staat voor een gelijkspel ook nog een mooi hoge odd genoteerd: deze loopt op tot x 4.30 keer je inleg.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De return in de voorrondes van de UEFA Europa League tussen AZ Alkmaar - Kairat Almaty wordt gespeeld opdonderdag 2 augustus om 20:45 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Durf jij te spelen op winst van AZ? Of verwacht je dat de Alkmaarders volgende week al een eind maken aan het Europese avontuur van dit nieuw voetbalseizoen? Pak de hoogste odd bij jouw voorspelling voor dit voorronde duel en speel met ons mee![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers