Europa League
09/12/2015

Bloed, zweet en tranen voor Ajax

Bloed, zweet en tranen voor Ajax
Ajax speelt aanstaande donderdag tegen het Noorse Molde. Het is de laatste wedstrijd in de knock-outronde van de Europa League. De Amsterdammers moeten met bloed, zweet en tranen deze wedstrijd winnen dan mogen ze na de winterstop nog verder in Europa. Ajax moet dus Fenerbahçe van de tweede positie verstoten. De Turkse club heeft met acht punten, twee punten meer dan Ajax. Fenerbahçe speelt thuis tegen het Schotse Celtic die toch al uitgeschakeld is. De Amsterdammers zijn afhankelijk wat het resultaat wordt in die wedstrijd, maar zullen bovenal eerst zelf moeten winnen.

“Ze kunnen een echte teamprestatie leveren”

De club van trainer Frank de Boer heeft het dus niet meer in eigen hand. Het kan maar zo gebeuren dat Ajax na donderdag geen Europees voetbal meer speelt dit seizoen. De Boer zet alles op alles om dit duel tegen de koploper, die korte tijd geleden nog geheel onbekend was, te winnen. "We zullen het spel moeten maken, maar waakzaam blijven voor de gevaarlijke uitvallen van de Noren", besluit De Boer. "Molde heeft bewezen een goede ploeg te hebben. Ze kunnen een echte teamprestatie leveren en dat ook nog eens onder druk.”

“Spelen op kunstgras is competitievervalsing”

Het Noorse Molde FK is al zeker van de volgende ronde en hoeft dus niet te winnen. Dat kan een voordeel zijn voor Ajax. Volgens Jasper Cillessen komt het mede door het kunstgras dat de Noorse club op de eerste plaats staat. “Ik kende Molde natuurlijk ook niet, maar wat ik van ze gezien heb was goed. En ze spelen op kunstgras. Dat speelt ook mee. Dat vind ik competitievervalsing, daar ben ik heel eerlijk in. Dat vind ik in Nederland ook. Wij spelen dan zelf met een Adidas-bal en andere ploegen met een andere bal, zoals FC Twente met een Nike-bal. Dat vind ik ook anders. In de buitenlandse topcompetities spelen ze allemaal met dezelfde bal. Het is een gegeven, maar daar moet je mee omgaan. Alleen als je puur naar de regels kijkt, kun je het wel zien als competitievervalsing,” laat Cillessen weten aan Amsterdam FM. Of de kritiek van Cillessen nou helemaal terecht is, is maar de vraag. Molde veroverde zestig procent van de punten in de Europa League buitenshuis, dus niet op kunstgras. Ajax speelde op één oktober dit jaar gelijk (1-1) tegen Molde.Ricardo van Rhijn zal tegen Molde Kenny Tete vervangen in de verdediging van Ajax. Tete is geschorst doordat hij een gele kaart opliep na een overtreding te hebben begaan in de wedstrijd tegen Celtic. Van Rhijn zal zijn plaats innemen. De verdediger werd afgelopen weekend ook al ingezet in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. “Achter de invalsbeurt zat een gedachte. De rechtsback moet donderdag de plek innemen van de geschorste Kenny Tete en zodoende werd hem een generale competitie gegund”, schrijft De Telegraaf.Het Noorse Molde komt zonder verdediger Knut Olav Rindaroy naar de Amsterdamse Arena. Hij kreeg donderdag in de slotfase van de wedstrijd tegen Fenerbahçe een rode kaart en is daardoor ook geschorst.

Bookmakers

De bookies gaan ervan uit dat Ajax deze match wint. De Amsterdammers zullen alles in de strijd gaan gooien en Molde waarschijnlijk niet. De odd voor winst van Ajax is x 1.38 terwijl de pre-wedstrijd quotering voor winst van Molde met x 8.00 vele malen hoger is. Een gelijkspel levert Ajax niets op, maar jou wel. De quotering voor een gelijkspel staat op x 4.75.

Treble the Winnings met Ajax - Molde FK

Onlangs hebben wij bookmaker 888Sport aan het overzicht van betrouwbare online bookmakers toegevoegd. Bij 888Sport worden nieuwe spelers op spectaculaire wijze beloond middels de welkomtbonus, Treble the Winnings! Hierbij wordt jouw eerste weddenschap bij 888Sport verdrievoudigd. Je weddenschap is dus 3x zoveel waard! Een interessante actie, die wellicht ook goed van pas kan komen tijdens het spannende duel tussen Ajax - Molde FK in de Europa League. Nieuwsgierig geworden? Meld je hier aan op de website van 888Sport! [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Europa Leaguewedstrijd Ajax Amsterdam – Molde FK wordt gespeeld op donderdag 10 december om 19:00 uur in de Amsterdam Arena. Speel mee met deze laatste wedstrijd uit de knock-outronde van de Europa League en zet in via VoetbalGokken.nl![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers