Europa League
30/06/2015

Debuut Go Ahead Eagles in Europa League

Debuut Go Ahead Eagles in Europa League
Komende donderdag beleeft Deventer een primeur als Go Ahead Eagles voor het eerst in haar bestaan gaat deelnemen aan het Europa League-toernooi. De Eagles danken dit debuut aan de Fair Play-award. Nederland ontving op basis hiervan een extra Europees-ticket en nadat FC Twente bedankte voor de eer mochten de Deventenaren ‘Europa in’. Uiteraard speelde ‘De Egels’ in een ver verleden vaker Europees, maar het team kwam nooit eerder uit in de Europa League.

Zonder publiek

Het buitenkansje leverde het team een mooie tegenstander op: het Hongaarse Ferencvaros. Een zware loting, maar wel een club met naam. Kortom ideaal om de clubkas te spekken: “Het leek in eerste instantie een droomloting met Budapest als eindbestemming, maar die vreugde duurde slechts twintig minuten", aldus Wouter Rutgers in Deventer Centraal. De medewerker van club doelt daarmee op de straf die Ferencvaros van de UEFA kreeg opgelegd nadat er nazi-spandoeken in hun stadion waren opgehangen: spelen zonder publiek. Door deze straf mogen er geen Go Ahead-supporters mee naar Budapest: “We waren met meerdere partners in gesprek voor onder andere het regelen van de vluchten. Veel fans en sponsoren hadden zich verheugd op een Europese reis, maar dat wordt nu op een botte manier de kop in gedrukt.” Een forse teleurstelling voor iedereen die geel-rood een warm hart toedraagt: “Maar het blijft mooi. Hoe groot de teleurstelling ook is en hoe erg we ook balen, we gaan genieten, want het blijft een prachtig avontuur. Het is immers niet anders. We gaan ons gewoon vol richten op het thuisduel."

Thuiswedstrijd in Emmen

Ook het thuisduel heeft een verhaal. De Adelaarhorst – het stadion van de Eagles – is niet goedgekeurd voor Europese wedstrijden en dus wijkt de club uit naar Emmen. Het stadion van de Drentse voetbalclub mag wel worden gebruikt voor duels in Europees verband en dus zal Deventer massaal richting Emmen trekken. Voor de club een hele uitdaging: “De Europa League is nieuw voor ons, laat staan deze situatie”, zo licht een woordvoerder toe.

Niet topfit

Trainer Dennis Wemmers speelt dit seizoen met zijn ploeg in de Jupiler League, nadat de Eagles vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie. Het eerste oefenduel in de aanloop naar het Europese tweeluik leverde een simpele 8-0 zege voor de ploeg uit Deventer. Dat was echter slechts een regioselectie, Ferencvaros is echt andere koek beseft Wemmers. Desondanks kijkt hij reikhalzend uit naar de twee wedstrijden: “Het kriebelt al wel”, zo gaf hij aan op de clubsite. Hij heeft echter wel twijfels over de fitheid van zijn selectie, die pas een kleine twee weken in training is. “Zo'n korte voorbereiding is moeilijk. Topfit zullen we niet zijn. Op hoeveel procent we zitten? Dat kan ik niet inschatten. We hebben tijd tekort, maar het is niet anders”, besluit de oefenmeester. Zijn collega aan Hongaarse kant waakt voor onderschatting bij zijn spelers: “Het maakt niet uit dat Go Ahead gedegradeerd is, hij blijft een uitstekende ploeg”, aldus Thomas Doll.

Quoteringen

De bookmakers kiezen bij dit duel eieren voor hun geld en zetten niet te hoog in. Ferencvaros is favoriet, maar de thuisploeg uit Deventer maakt volgens de wedkantoren zeker ook kans op het bereiken van de volgende ronde. De heenwedstrijd (in Emmen) levert de volgende quoteringen op: winst GA Eagles x 2,65, gelijkspel x 3,40 en winst Ferencvaros x 2,40. Geen uitzonderlijk hoge noteringen dus, maar ook geen lage. In feite is elke inzet een ruime verdubbeling waard. Een buitenkansje dus ook voor de ervaren gokkers onder ons. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello'] De wedstrijd Go Ahead Eagles – Ferenvaros wordt gespeeld op donderdag 2 juli om 20:00 uur in Emmen. Speel mee en zet in op je favoriete team! Wie wint deze heenwedstrijd in de eerste voorronde van de Europa League? [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers