Europa League
03/11/2015

Europa League Ajax tegen Fenerbahçe

Europa League Ajax tegen Fenerbahçe
In Groep A wordt aanstaande donderdag het duel Ajax tegen Fenerbahçe gespeeld. De Amsterdammers wisten het tegen en bij Fenerbahçe niet te winnen. De club van trainer Frank de Boer verloor door één doelpunt in de slotminuten: 0-1. Fenerbahçe staat momenteel met vier punten op de tweede plaats in de poule. Winst voor de Amsterdammers betekent dus dat ze deze plaatst kunnen heroveren en zich dichter bij de nummer één: Molde kunnen komen. De Noorse club is met zeven punten tot nu toe heer en meester in de groep.

“Dat pakte goed uit”

De ruime overwinning tegen Roda JC kwam Ajax in de aanloop naar het duel tegen Fenerbahçe goed uit. In de Arena wonnen de Amsterdammers dit weekend met 6-0 van de Limburgers. Nadat Feyenoord de club van Frank de Boer uit het bekertoernooi heeft geknikkerd was deze overwinning volgens De Boer een goede basis om mee verder te gaan. Het gemis van de geblesseerde linksback Mitchell Dijks, werd opgevangen door een verrassende 3-4-3 opstelling. "Onze technische staf vond dat we aan drie verdedigers voldoende hadden en dat pakte goed uit. We hadden vaak een middenvelder vrij staan. Daar hebben we goed van geprofiteerd."Viktor Fischer was in deze match één van de belangrijkste spelers. De Deen was twee keer trefzeker voor Ajax. Daarnaast speelde Fischer een belangrijke rol in de drie van de vier overige treffers van de club. ''Het gaat steeds beter, maar Roda JC laat zich niet vergelijken met Fenerbahçe. Donderdag en ook zondag als we weer tegen Feyenoord spelen, dan zal het nog beter moeten", zei Fischer.

“We hebben laten zien dat we het in elk geval goed beheersen”

Ook Jasper Cillessen vindt de 3-4-3 opstelling van Frank de Boer een succes. Cillessen vindt dat deze opstelling ook tegen Europese clubs een uitkomst is. De doelman had weinig te doen in het duel tegen Roda. “Dat had natuurlijk ook met de twee spitsen van Roda te maken, maar ook om een extra man op het middenveld te creëren. Je hebt niets aan vier verdedigers als er maar twee aanvallers staan. Dan verlies je de slag op het middenveld. Als we Europees tegen een tegenstander spelen die net als Fenerbahçe bijvoorbeeld met twee (of minder) aanvallers heeft, dan kunnen we deze tactiek ook hanteren. We hebben laten zien dat we het in elk geval goed beheersen”, aldus Cillessen.

Bazoer terug, Dijks nog geblesseerd

Frank de Boer hoopt tegen de Turkse club weer een beroep te kunnen doen op Riechedly Bazoer. De middenvelder miste wegens een lichte beschadiging aan zijn linkerknie het duel tegen Roda. Bazoer liep deze blessure op in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. "Het is natuurlijk altijd afwachten hoe hij reageert op de training. Maar normaal gesproken is hij er weer bij”, zegt De Boer. Ook Mitchell Dijks liep een liesblessure op in de Kuip. ”Hij is denk ik wel twee weken uitgeschakeld'', zei De Boer. Dat betekent dat de linksback niet alleen ontbreekt tegen Fenerbahçe, maar ook volgende week in de competitiewedstrijd tegen en bij Feyenoord.

Wat denken de bookmakers?

De bookmakers lopen nog niet warm voor het idee dat Ajax deze Europa League wedstrijd gemakkelijk gaat winnen. Dat maakt gokken op deze wedstrijd dus zeer interessant. Wie verwacht dat Ajax dit keer wel gaat winnen van de Turkse club kan rekenen op een ruime verdubbeling van de inleg. De odds voor winst op Ajax staat op x 2.15. Winst voor Fenerbahçe en een gelijkspel hebben dezelfde beloning; namelijk x 3.30. Met deze pre-wedstrijd quoteringen is deze match zeker de moeite waard om een gokje op te wagen. Houd voor het inzetten de actuele odds in de gaten bij onze bookies. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Europa Leaguewedstrijd AFC Ajax Amsterdam - Fenerbahçe SK wordt gespeeld op donderdag 5 november 2015 om 19:00 uur in de Amsterdam Arena. Wint Ajax met de 3-4-3 opstelling nu wel van Fenerbahçe? Wat is jouw voorspelling?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers