Europa League
09/04/20195 reacties

Europa League: Benfica tegen verrassend sterk Frankfurt

Europa League: Benfica tegen verrassend sterk Frankfurt
Deze week staan de kwartfinales van de Europa League op het programma. Eén van de vier wedstrijden hierin is Benfica – Eintracht Frankfurt. Een primeur, want de clubs speelden in een Europacup-toernooi nog nooit eerder tegen elkaar. Voor Benfica is het behalen van de kwartfinales eigenlijk geen prestatie meer. Hoewel de ploeg in de Champions League niet veel potten kan breken, zijn de resultaten in de Europa League goed. In 2010 haalde de club de kwartfinale, een jaar later de halve finale en in 2013 en 2014 zelfs de finale, die beide keren verloren ging. Voor Frankfurt is Europees voetbal de laatste jaren een uitzondering. Deze eeuw kwam de ploeg in slechts drie jaargangen uit in Europa en daarin wist men nog niet eerder de kwarfinales te bereiken.

Bruno Lage: “Wij moeten gewoon winnen van Frankfurt”

Benfica was eerder dit seizoen nog de tegenstander van onder andere Ajax in de groepsfase van de Champions League. De club werd daarin derde en mocht daarom zijn weg vervolgen in de Europa League. Daarin werden achtereenvolgens Galatasaray en Dinamo Zagreb uitgeschakeld. Benfica-trainer Bruno Lage over Frankfurt: “Gezien de historie van Benfica moeten wij gewoon winnen, zo simpel is het. En dat wordt ook van ons verwacht.” Ondertussen is de club in een strijd om het kampioenschap verwikkeld met rivaal FC Porto en vorige week werd Benfica door Sporting Portugal uitgeschakeld in de beker. Voor de club is het dus zaak om nu het vizier 100% te richten op Eintracht Frankfurt.

Adi Hütter: “Benfica is een grote naam in het Europese voetbal”

Terwijl Benfica tot vorige week nog op drie fronten actief was, geldt dat niet voor Eintracht Frankfurt. De club staat knap vierde en is in de race voor een Champions League-ticket. Daarvoor moet de club in ieder geval vierde worden. De club zit wel in een goede flow, want sinds 22 december is er niet meer verloren. Bovendien schakelde de ploeg in de vorige ronde verrassend Internazionale uit. De club zal dus ongetwijfeld de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet zien. Coach Adi Hütter heeft er in ieder geval zin in: “Het wordt een geweldige partij. Benfica is een grote naam in het Europese voetbal. Hopelijk gaat onze Europese reis ook na deze ronde nog verder.” Bij Frankfurt spelen twee Nederlanders: Jetro Willems en Jonathan de Guzman.

Blessures

Beide ploegen kennen een aantal twijfelgevallen. Bij Benfica zijn dat Conti (voet), Ebuehi (knie), Gabriel en Jardel (dijbeen). Eduardo Salvio doet in ieder geval niet mee; de Argentijn staat al enkele maanden buitenspel met een dijbeenblessure. Frankfurt kent maar liefst vijf twijfelgevallen: Chandler (knie), Gacinovic (hiel), Haller (buikspier), Rode (knie) en Almamy Touré. Tawatha is sowieso niet inzetbaar vanwege een enkelblessure.

Statistieken

Het is de eerste keer dat beide ploegen tegen elkaar spelen en dat is niet zo vreemd, gezien het feit dat Frankfurt niet vaak Europees voetbal speelt. Benfica is thuis erg moeilijk te verslaan; dat gebeurde dit seizoen pas drie keer (van onder andere Bayern München in de Champions League). Frankfurt verloor sinds december alleen van Bayern München en met de uitschakeling van Benfica vorige week in de beker zal de ploeg wellicht net iets zelfverzekerder voor de dag kunnen komen dan de Portugezen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Benfica – Entracht Frankfurt

De pre-wedstrijdquoteringen bij bookmaker TOTO hebben wat meer vertrouwen in een overwinning voor Benfica: de odds voor de Portugese ploeg staan op x 2,23 keer je inleg terwijl voor een overwinning van Frankfurt x 3,05 staat. De odds voor een gelijkspel liggen iets hoger: x 3,30.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Europa League-wedstrijd Benfica – Eintracht Frankfurt wordt op donderdag 11 april om 21.00 uur gespeeld in Estadio da Luz in Lissabon. Houdt Benfica de punten in eigen huis of weet Frankfurt de eerste stap te zetten richting de halve finales van de Europa League? Voorspel deze wedstrijd vandaag nog bij de TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers