Europa League
23/11/20203 reacties

Europa League PSV moet aan de bak tegen PAOK

Europa League PSV moet aan de bak tegen PAOK
In de UEFA Europa League speelt PSV aanstaande donderdag in het Philips Stadion tegen PAOK Saloniki. De ploeg van trainer Roger Schmidt moet nog veel werk verzetten wil het kunnen overwinteren in de Europa League. Bijten de PSV’ers van zich af door thuis te winnen van de Griekse ploeg? Laat via VoetbalGokken weten wat jouw voorspelling is en win bij TOTO.nl!

Roger Schmidt: “PAOK heeft een sterk team”

Met de derde plek in Groep E van de Europa League is PSV nog lang niet zeker dat het ook volgend jaar nog in de Europa League speelt. Ook PSV-trainer Roger Schmidt is zich daarvan bewust. Er moet in Eindhoven gewonnen worden van PAOK wil PSV nog iets te vertellen hebben in de groep. “We kunnen bij winst een grote stap zetten om de poulefase door te komen, maar PAOK heeft een sterk team”, zegt Schmidt voorafgaand aan de thuiswedstrijd in het Philips Stadion.

“We gaan er weer alles aan doen”

Enkele weken geleden speelden PSV nog uit tegen PAOK in Saloniki en die wedstrijd werd met 4-1 verloren. Schmidt hoopt dat dit resultaat donderdag geen kopie wordt van de eerste ontmoeting. “Wedstrijd drie en vier speel je altijd tegen dezelfde tegenstander en de eerste van die twee hebben wij niet gewonnen. Dit duel wordt nu dus extra belangrijk. We gaan er weer alles aan doen”, zegt Schmidt vol goede moed.

Pablo Garcia: “Hard werken tegen PSV”

PAOK Saloniki komt naar Eindhoven om de gewonnen thuiswedstrijd te bekronen met een zege in het Philips Stadion. Trainer Pablo Garcia weet dat de Eindhovenaren niet zomaar zullen toegeven. “Er zijn nog negen punten te halen. We doen veel dingen goed, maar dat is tegen PSV niet genoeg. We moeten er hard voor blijven werken en onszelf verbeteren om ook daar te winnen”, aldus de trainer van PAOK.

“We moeten achterin een solide team zijn”

Garcia weet dat PSV in eigen huis sterker kan zijn dan enkele weken geleden in Saloniki. “We moeten achterin een solide team zijn, maar het belangrijkste is dat het team wil groeien en ambitie om te willen groeien in Groep E”, besluit de trainer van PAOK zijn voorbeschouwing op een bescheiden manier.

Statistieken

PSV Eindhoven is de nummer drie van Groep E in de Europa League. De Eindhovenaren hebben drie punten en kunnen bij een zege op PAOK de Griekse ploeg van de tweede plek krijgen. PAOK heeft vijf punten. De koploper van de groep is Granada dat zeven punten uit drie duels wist te halen. Omonia staat vierde met Ă©Ă©n punt.

Head 2 Head

Begin deze maand verloor PSV de uitwedstrijd bij PAOK in Saloniki. De ploeg van trainer Schmidt werd met 4-1 behoorlijk weggespeeld.Tijdens de Europa League ontmoeting van 2001 kwam PAOK voor het laatst naar het Philips Stadion. PSV won toen met 4-1 van PAOK. Ook een jaar eerder troffen de teams elkaar in de Europa League en was PSV met 3-0 opnieuw veel te sterk voor de Griekse ploeg.

Huidige vorm PSV Eindhoven

De Europa League week begon voor PSV met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Het team uit Eindhoven wist niet te winnen van de Tukkers. De punten werden gedeeld in de Grolsch Veste met een 1-1 als eindresultaat. Dat was niet de start van deze week waar de Eindhovenaren op gehoopt hadden. In de vorige speelronde van de Eredivisie werd Willem II immers nog met 3-0 verslagen.

Huidige vorm PAOK Saloniki

PAOK Saloniki begon de week wel met een overwinning in de Griekse Superliga. De ploeg van trainer Garcia staat daarin derde en versloeg de nummer acht Giannina met 2-1.De laatste verloren wedstrijd was voor PAOK de laatste kwalificatie wedstrijd voor deelname aan de groepsfase van de Champions League. Eind september versloeg Krasnodar de Grieken met 1-2 waardoor het team uit Saloniki nu in de groepsfase van de Europa League uitkomt.

Lappenmand

De lappenmand van PSV wil nog niet best krimpen. Mario Götze kreeg afgelopen zaterdag met een spierprobleem te maken en kan donderdag niet aantreden tegen PAOK. Datzelfde geldt ook voor Ryan Thomas (blessure), Maximiliano Romero (geopereerd aan zijn knie), Armando Obispo (blessure), Erik Gutierrez (knieblessure) en Marco van Ginkel (knieblessure).Bij PAOK is de lappenmand wat beter te overzien. De linkervleugelverdediger Dimitrios Giannoulis blijft achter in Saloniki wegens een gescheurde spiervezel in de adductoren.

Prognose

Het is voor ons wel duidelijk dat PAOK een maatje te groot is voor de ploeg van trainer Schmidt. Wij verwachten niet dat de Eindhovenaren thuis wel winnen. Onze voorspelling is 0-1 voor de Groekse ploeg. De meeste bookmakers zien het anders en schalen juist een overwinning van PAOK torenhoog in. Onderstaand odd-overzicht van Toto.nl geeft je alvast een beeld van de gemiddelde quoteringen.

Quoteringen PSV Eindhoven – PAOK Saloniki

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn als volgt voor je ingedeeld. Een overwinning van PAOK levert je het meeste op. De odd voor een zege van de Griekse ploeg staat op x 4.30 keer je inleg ingedeeld. Een gelijkspel is bij Koning TOTO goed voor een beloning van x 3.85 keer de inleg. Mocht PSV wel winnen, dan staat er een beloning van x 1.70 keer je inleg te wachten bij de bookies.
De UEFA Europa League wedstrijd PSV Eindhoven – PAOK Saloniki wordt gespeeld op donderdag 26 november om 21:00 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Denk jij dat PSV wint en daarmee nog kans maakt op de eerste twee plekken van de groep? Laat jouw voorspelling waardevol zijn bij Koning TOTO en speel mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers