Europa League
09/12/20202 reacties

Europa League slotstuk: plaatst AZ Alkmaar zich voor knock-outfase?

Europa League slotstuk: plaatst AZ Alkmaar zich voor knock-outfase?
Aanstaande donderdag krijgt AZ Alkmaar dé kans op een ticket voor de knock-outfase van de UEFA Europa League. In Groep F moeten de Alkmaarders afrekenen met het Kroatische HNK Rijeka. Denk jij dat het na een bizarre week voor AZ toch goed gaat aflopen in de Europa League? Of bezorgde Rijeka de Alkmaarders nog een kater? Drop jouw voorspelling op VoetbalGokken.nl en scoor!

Simon Rozman: “We willen donderdag niet onderdoen”

HNK Rijeka is voor dit seizoen uitgeschakeld in de Europa League, maar trainer Simon Rozman wil de laatste thuiswedstrijd eervol afsluiten. “We zijn weliswaar niet de beste in de poule, toch willen we niet onderdoen voor de andere clubs. Ook AZ hebben we goed geanalyseerd en we hebben een sterk plan. Als wij alles geven, dan denk ik dat we hier kunnen winnen.”

“Veel respect voor AZ”

Rijeka wist in het AFAS-Stadion geen punten te halen, maar trainer Rozman heeft wel goed kunnen opnemen hoe de ploeg in elkaar steekt en dat kan donderdag nog van belang zijn. “We hebben veel respect voor AZ. De club is objectief gezien tien keer meer waard dan Rijeka. Het is een sterk team, met goede aanvallers op de flanken en ze zijn heel dominant. Dat gaan we proberen te doorbreken. We moeten vanaf het begin scherp zijn”, zegt de trainer van de Kroatische ploeg.

Interim-trainer Pascal Jansen: “Beslissingen nemen tegen Rijeka”

Nu Arne Slot is ontslagen als trainer van AZ neemt interim-trainer Pascal Jansen het roer tijdelijk over totdat er een nieuwe trainer gevonden is. Afgelopen weekend ging het echter wel meteen mis. De thuiswedstrijd tegen FC Groningen ging verloren, maar volgens interim-trainer Jansen komt AZ donderdag tegen Rijeka beter voor de dag. “Tegen Groningen oogden we misschien niet heel fit. We spelen ook heel veel wedstrijden, maar dat heeft tot dit duel weinig problemen opgeleverd. Ik ben nu eindverantwoordelijk en moet nu de beslissingen nemen voor de wedstrijd tegen Rijeka”, zegt Jansen.

“Zou bizar zijn als ik ga wijzigen”

AZ moet de wedstrijd tegen Rijeka winnen om ook na de winterstop nog in de Europa League te mogen spelen. De interim-coach zegt met dezelfde spelers en aanpak de laatste groepswedstrijd van de Europa League afwerken. “Maar we hebben het niet onaardig gedaan de laatste anderhalf jaar dus het zou wel bizar zijn als ik veel ga wijzigen nu we naar Rijeka gaan”, zegt Jansen.

Statistieken

In Groep J van de Europa League staat Napoli eerste met tien punten. Real Sociedad staat tweede met acht punten. Ook AZ heeft acht punten, maar door het onderlinge resultaat tegen de Spaanse ploeg staan de Alkmaarders derde.Als de Alkmaarders winnen van de nummer vier Rijeka zijn ze sowieso geplaatst voor de knock-outfase. Bij een gelijkspel tegen Rijeka is men afhankelijk van de uitslag bij Napoli – Sociedad. Alleen bij winst van Napoli is een gelijkspel van AZ ook voldoende voor plaatsing.

Head 2 Head

De wedstrijd die eind oktober in Alkmaar werd afgewerkt was de allereerste ontmoeting tussen AZ en Rijeka. De Alkmaarders wonnen onder leiding van trainer Arne Slot dit thuisduel met 4-1 van de Kroatische ploeg en legde daarmee een stevige basis voor de huidige uitgangspositie.

Huidige vorm HNK Rijeka

HNK Rijeka begon de week met een competitiewedstrijd tegen Hajduk Split. De ploeg van trainer Rozman staat vierde en won van de nummer vijf met 1-2. In de Europa League werd enkele dagen eerder de uitwedstrijd bij Real Sociedad nog gelijkgespeeld met 2-2.

Huidige vorm AZ Alkmaar

Na het ontslag van trainer Arne Slot moest AZ thuis aantreden tegen FC Groningen. Dit duel ging met 1-2 verloren waardoor AZ nu achtste staat in de Eredivisie. In de groepsfase van de Europa League ging het tot nu toe nog niet zo slecht.Het hoogtepunt – tot nu toe - was uiteraard de uitwedstrijd tegen Napoli (0-1), maar thuis tegen de ploeg uit Napels wist AZ een gelijkspel uit het vuur te slepen: 1-1. Dat dit ook de laatste wedstrijd van Slot bij AZ was, had op dat moment niemand verwacht.

Lappenmand

HNK Rijeka mist met Milian Ristovski een centrumspits voor de wedstrijd tegen AZ. De aanvaller va Rijeka heeft een enkelbreuk.AZ komt zonder Jordy Clasie en Jeremy Helmer naar het Kroatische Rijeka. Clasie blijft om gezondheidsredenen thuis en Helmer moet nog altijd herstellen van een beenblessure. Ook de Noorse aanvaller Jonas Svensson speelt door een kuitblessure waarschijnlijk niet mee.

Prognose

We hebben bij de wedstrijd tegen FC Groningen wel gezien dat AZ de weg even kwijt is na het ontslag van Arne Slot. Dat is volgens ons donderdagavond nog niet uit de wereld geholpen. Onze wedtip is dus een gelijkspel in Rijeka. Of dat voldoende is voor plaatsing is de grote vraag! Bekijk de gemiddelde odds in onderstaand overzicht en scoor de winnende deal!

Quoteringen HNK Rijeka – AZ Alkmaar

De bookmakers hebben vertrouwen in AZ want de quoteringen zijn het hoogst ingeschaald voor een zege van Rijeka. Jouw inleg wordt x 7.45 keer meer waard als Rijeka wint.Een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem gemiddeld op x 5.05 keer je inleg en ook die quotering is niet mis. Denk jij dat AZ wint en daarmee kans maakt op overwintering in Europa? Koning TOTO keert x 1.34 keer de inleg uit als AZ donderdagavond inderdaad wint.
De UEFA Europa League wedstrijd HNK Rijeka – AZ Alkmaar wordt gespeeld op donderdag 10 december om 18:55 uur in het HNK Rijeka Stadion. Pakt AZ de ticket voor de knock-outs of maken de Alkmaarders ij Rijeka een eind aan het Europese avontuur? Laat jouw voorspelling veel waard zijn bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers