Europa League
22/07/20195 reacties

FC Utrecht treft Zrinjski in voorronde Europa League

FC Utrecht treft Zrinjski in voorronde Europa League
Aanstaande donderdag speelt FC Utrecht de tweede voorronde van de Europa League. In Stadion de Galgenwaard wordt het Bosnische Zrinjski Mosta verwacht. Een tegenstander die niet onderschat moet worden volgens trainer John van den Brom, de nieuwe trainer van de Domstedelingen. Bij TOTO schatten ze de kansen voor Utrecht hoog in. Kan Utrecht thuis een voorsprong boeken en het volgende week afmaken in het Bosnische Mostar?

John van den Brom: “Zrinjski niet onderschatten”

Met John van den Brom aan het roer is FC Utrecht klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Komende donderdag staat er meteen een zeer belangrijke wedstrijd voor de ploeg op de agenda. HŠK Zrinjski Mostar uit Bosnië moet verslagen worden om verder te komen in het Europa Leaguetoernooi. Hoewel wij deze ploeg in Nederland nauwelijks kennen, denkt Van den Brom er niet te licht over. “Het is een tegenstander die we beslist niet moeten onderschatten”, stelt de nieuwe trainer van FC Utrecht in het AD.Van den Brom ligt toe waarom: “Ze hebben een team dat compact kan spelen, maar zeker ook voetballend vermogen heeft. We zullen ze de komende dagen nog eens goed analyseren. Maar wat we nu weten is het een pittige tegenstander die we beslist niet moeten onderschatten”, aldus Van den Brom die AZ deze zomer verruilde voor FC Utrecht.

“We zijn goed bezig met FC Utrecht, hebben een prima selectie”

Met zijn nieuwe ploeg wil Van den Brom de poulefase van de Europa League bereiken en daarom moet er donderdag meteen hard gewerkt worden. “Dat lijkt me logisch natuurlijk. Als je ergens aan meedoet, wil je het hoogste bereiken. We zijn goed bezig met FC Utrecht, hebben een prima selectie. Dus we hebben zeker geloof in onze kansen. We hebben er zin in”, aldus Van den Brom.

Transfers

FC Utrecht heeft het team versterkt met nieuwe spelers. Zo werd De Spaanse aanvaller Adrian Dalmau naar de Domstad gehaald. De 25-jarige Dalmau komt van Heracles Almelo af mag zich aan de selectie van Van den Brom toevoegen. De Belgisch-Nigeriaanse aanvaller van Utrecht is dan weer naar Almelo verkast. Ook bij Ajax is Utrecht aan het shoppen geweest. Met de Tsjechische aanvaller Vaclav Cerny is een deal met de Amsterdammers gemaakt waardoor Cerny naar Utrecht kon verhuizen. Verder nam Van den Brom middenvelder Adam Maher mee van AZ en ook de achttien jarige middenvelder Hicham Acheffay werd binnengehaald. Hij verruilde deze zomer Vitesse voor ‘Utreg’.

Trainer Zrinjski: “Utrecht is geen Ajax of Feyenoord”

HŠK Zrinjski Mostar rekende in de voorgaande voorronde met 3-0 af met het Macedonische FK Akademija. Zowel thuis als uit werd deze score behaald. Dat gaf het nodige vertrouwen voor de ploeg van trainer Hari Vucas om naar Utrecht af te reizen. “Proficiat aan je jongens op een goed spel en score. Akademija is geen slecht team. Nu gaan we naar Utrecht en dat is geen Ajax of Feyenoord, maar het is wel een topteam. Het zal een grote hap voor ons worden. We moeten onszelf voorbereiden en ons best doen om daar een goed resultaat te halen”, aldus een strijdvaardige trainer van de Bosnische club die afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd van Sarajevo met 1-0 verloor.

Zrinjski nog nooit groepsfase van Europa League bereikt

HŠK Zrinjski Mostar werd afgelopen seizoen tweede in de Bosnische competitie met vijf punten achterstand op kampioen Sarajevo. Mostar is de laatste jaren een vaste klant in de voorrondes van de Champions League of Europa League. Echter werd de groepsfase van een van beide toernooien werd nooit bereikt. Real Madrid-speler Luka Modric is een oud-speler van Zrinjski. De ‘Wereldvoetballer van het Jaar’ werd in het seizoen 2003/2004 door Dinamo Zagreb uitgeleend aan de Bosnische club uit de stad Mostar.

H2H

Het is de eerste keer dat FC Utrecht speelt tegen Zrinjski Mostar. John van den Brom kan daarin wel beschikken over een geheel fitte selectie van start gaan. Ook bij de Bosnische tegenstander zijn alle spelers wedstrijdfit voor het duel in de Galgenwaard.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Utrecht - HŠK Zrinjski Mostar

De pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd van FC Utrecht pakken bij de wedkantoren bijzonder hoog uit. De hoogste odd van deze wedstrijd is x 9.00 keer de inleg en wordt uitbetaald als de Bosnische tegenstander wint in de Galgenwaard. Ook een gelijkspel wordt met x 5.50 keer je speelbedrag hoog ingeschaald! TOTO heeft duidelijk vertrouwen in de Utrechtenaren, want winst van de thuis spelende ploeg levert je x 1.25 keer de inleg op.
De Europa League voorronde FC Utrecht - HŠK Zrinjski Mostar wordt gespeeld opdonderdag 25 juli om 18:30 uur in de Galgenwaard te Utrecht. Ben jij klaar voor de start van de Europa League en speel je mee met de eerste officiële wedstrijd van FC Utrecht uit het seizoen 2019 - 2020? Ga dan nu naar de bookmakerspage en ontdek wat jouw beste deal is!

De beste Online Bookmakers