Europa League
30/11/20202 reacties

Feyenoord treft Dinamo Zagreb in De Kuip voor Europa League

Feyenoord treft Dinamo Zagreb in De Kuip voor Europa League
Aanstaande donderdag speelt Feyenoord in de Rotterdamse Kuip tegen GNK Dinamo Zagreb. In Groep K van de UEFA Europa League staat de Kroatische ploeg eerste en krijgt Feyenoord de kans die plek over te nemen. Denk jij dat de Feyenoorders de ploeg uit Zagreb verslaan? Bij de TOTO staan de hoogste odds alvast voor je ingeschaald.

Dick Advocaat: “Het wordt een moeilijke pot”

Feyenoord-trainer Dick Advocaat kan met een zege op Diamo Zagreb op acht punten in Groep K van de Europa League komen. Welk team dan als eerste eindigt in de poule hangt dan af van de laatste wedstrijd. Mocht Feyenoord verliezen dan wordt het volgende week nog strijden om de tweede plek. Advocaat ziet het nog niet zo somber in. “Na de loting zei iedereen al dat deze ploeg in potentie de beste is. Het wordt donderdag zeker een moeilijke pot”, aldus Advocaat.

“In ieder geval een resultaat boeken”

Trainer Advocaat wil in De Kuip een goed resultaat boeken om nog kans te maken op die eerste plek wat een minder zware loting betekent voor de knock-outs. “We moeten in ieder geval een resultaat boeken. We hebben het bij Dinamo Zagreb (0-0) ook laten zien. Ik ben niet zo negatief en pessimistisch als heel veel mensen”, zegt de trainer van Feyenoord aan het slot van zijn voorbeschouwing.

Zoran Mamic: “Feyenoord speelt in de top van Nederlandse voetbal”

Dinamo Zagreb kreeg het niet voor elkaar om van Feyenoord in Stadion Maksimir te winnen. Ook voor de uitwedstrijd in de Kuip is Zagreb-trainer Zoran Mamic nog niet zo zeker van zijn zaak. De wedstrijd moet immers eerst gespeeld worden beseft de trainer. “We spelen tegen een club met een rijke traditie die in de top van het Nederlandse voetbal spelen. Het wordt niet gemakkelijk voor ons”, zegt Mamic.

“Aanvallend is Feyenoord goed”

Het is de trainer van de Kroatische ploeg in de heenwedstrijd wel opgevallen waar de kwaliteiten van Feyenoord liggen. “Het is een team met veel kwalitatief goede spelers. Ook aanvallend zijn ze goed. Daar moeten wij donderdag rekening mee houden”, vertelt Mamic in gesprek met het Kroatische Gol.

Statistieken

In Groep K van de UEFA Europa League staat Feyenoord op de tweede plek met vijf punten. Koploper van de poule is Dinamo Zagreb dat acht punten bij elkaar heeft gevoetbald. Het Oostenrijkse Wolfsberger staat derde met vier punten en krijgt volgende week nog bezoek van de Rotterdammers. Op de vierde plek staat CSKA Moskou met drie punten.

Head 2 Head

De eerste wedstrijd van de groep speelde Feyenoord uit bij Dinamo Zagreb. Er werd met 0-0 gelijkgespeeld. Steven Berghuis miste in de achtste minuut van de wedstrijd een penalty. Deze wedstrijd tegen Dinamo Zagreb was voor Feyenoord ook de eerste keer sinds mensenheugenis.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord begon de Europa League week met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Die Eredivisie wedstrijd werd niet gewonnen. Wel werden de punten gedeeld met de Domstedelingen 1-1. Een week geleden maakte de ploeg van trainer Advocaat nog een reis naar CSKA Moskou. Ook in die wedstrijd werd er gelijkgespeeld 0-0. In de Europa League heeft de ploeg uit Rotterdam Ă©Ă©n keer verloren en dat was de thuiswedstrijd tegen het Oostenrijkse Wolfsberger AC: 1-4.

Huidige vorm Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb wist afgelopen donderdag de Oostenrijkse ploeg wel te verslaan. In Wolfsberger werd het 0-3 voor de ploeg van trainer Mamic. In Zagreb wist de ploeg van trainer Mamic Wolfsberger ook al over de knie te krijgen met 1-0. In de Kroatische competitie won de ploeg uit Zagreb dan weer niet van koploper Osijek: 2-0. Dinamo Zagreb staat tweede in de 1e HNL.

Lappenmand

Trainer Advocaat heeft nog altijd te maken met een lange blessurelijst. Zo kan doelman Justin Bijlow door een blessure nog niet meespelen. Ook Cristian Conteh (blessure), Robert Bozenik (voetblessure), Leroy Fer (hamstringblessure), Tyrell Malacia (blessure) en Luis Sinisterra (knieblessure) zijn niet van de partij. Nicolai Jørgensen mag niet meespelen door een schorsing. Tegen CSKA Moskou kreeg de Deen twee gele kaarten voorgeschoteld en moet een wedstrijd brommen.Dinamo Zabreb komt zonder aanvaller Mario Gavranovic naar de Kuip. De Zwitserse speler heeft last van een blessure. Petar Stojanovic moet oppassen geen gele kaart te krijgen om de laatste groepswedstrijd tegen CSKA Moskou niet te hoeven missen. De verdediger heeft er al vier achter zijn naam staan.

Quoteringen Feyenoord - GNK Dinamo Zagreb

De hoogste quotering voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Zagreb wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in de Kuip. Jouw inleg wordt x 3.60 keer meer waard als de punten donderdagavond worden gedeeld.Een overwinning van Dinamo Zagreb levert je x 3.20 keer het speelbedrag op. In het 1X2 spelsysteem staat een zege van Feyenoord op gemiddeld x 2.04 keer je inleg ingedeeld. Nog altijd een ruime verdubbeling van je inleg!
De UEFA Europa League wedstrijd Feyenoord - GNK Dinamo Zagreb wordt gespeeld op donderdag 3 december om 18:55 uur in de Kuip te Rotterdam. Krijgen de Rotterdammers de koploper van de poule thuis wel over de knie? Laat jouw voorspelling tijdig achter bij de TOTO en profiteer van de beste deals bij VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers