Europa League
14/09/2016

Feyenoord treft Manchester United, AZ ontmoet Dundalk en Ajax reist af naar Griekenland

Feyenoord treft Manchester United, AZ ontmoet Dundalk en Ajax reist af naar Griekenland
De poulefase van de Europa League gaat deze week van start. Dat betekent voor Ajax, Feyenoord en AZ Alkmaar dat er zware duels op het programma staan. Feyenoord begint gelijk goed met een thuiswedstrijd tegen Manchester United, terwijl AZ het opneemt tegen Dundalk FC en Ajax een uitwedstrijd speelt bij Panathinaikos. De bookmakers verwachten dat de club uit Rotterdam de meeste moeite zal krijgen om te slagen. De pre-wedstrijd quoteringen zijn voor alle drie de partijen zeer aantrekkelijk ingeschaald.

Giovanni van Bronckhorst: “Het zal lastig worden”

Feyenoord heeft met absolute zekerheid de lastigste tegenstander. Manchester United is normaal gesproken de favoriet voor groepswinst in Poule A; waarin ook het Turkse Fenerbahçe en het Oekraïense Zorya zijn opgesteld. “Het zal lastig worden, dat is duidelijk, maar dit is wel het niveau waarmee we ons willen meten. Voor ons als team wordt dit een prachtige ervaring”, zegt Van Bronckhorst op de clubsite. “Manchester United is een van de grootste clubs ter wereld, die de laatste jaren altijd in de Champions League heeft gespeeld. Ze hebben in José Mourinho een nieuwe trainer die flink heeft kunnen investeren en met Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba twee wereldtoppers heeft binnengehaald. Dat zal heel pittig worden”, zegt Van Bronckhorst realistisch.

Jose Mourinho met B-selectie naar Rotterdam

In het Engelse kamp heeft trainer Jose Mourinho vooral ontzettend veel zin in de wedstrijd in Rotterdam. De trainer wil met de B-selectie (waartoe ook Memphis Depay behoort) aantreden in De Kuip. Toch ziet de oefenmeester in Feyenoord een sterke tegenstander. “Er zijn poules in de Champions League die hierop lijken”, zegt Mourinho tijdens een persconferentie. “Een moeilijke groep, maar wel leuk. Het zijn grote wedstrijden om in Rotterdam en Istanbul te spelen, maar dat is goed voor ons. Daar krijgen de fans en de spelers alleen maar meer motivatie door.”

Dirk Kuyt “Wij moeten gewoon de strijd met ze aangaan”

Aanvoerder Dirk Kuyt is hoopvol en ziet zeker kansen om in eigen Kuip tegen de grootmacht uit Engeland te stunten. Dit weekend verloor de club van trainer Jose Mourinho de derby van Manchester City met 1-2. Kuyt verwacht dat voor Feyenoord daar de kansen liggen. “Zij zitten in een fase waarin de druk heel erg hoog ligt, omdat ze de Premier League moeten winnen. Dit weekend hebben ze verloren en dat zal even pittig voor ze zijn. Ik ben benieuwd met welke selectie ze hier naartoe komen. Wij moeten gewoon de strijd met ze aangaan en hopelijk wijzigt hun team ietsje ten opzichte van afgelopen weekend.” De aanvaller is dan ook helemaal klaar voor dit duel, dat voorafgaat aan de topper tegen PSV: “Ik voel me klaar voor Manchester United en PSV. Wij zitten in een prachtige situatie. Vijftien punten uit vijf wedstrijden en nu deze kraker. En vrijwel iedereen fit. Laat het een mooie avond worden”, stelt Kuyt in Goal.nl.

Wedstrijd quoteringen voor Feyenoord - Manchester United

De bookmakers geven Feyenoord ondanks de sterke tegenstander wel degelijk een kans. De prestaties van de Rotterdamse club zullen de bookies overtuigd hebben. Zo wordt winst van Feyenoord met een quotering van x 4.25 hoog beloond, maar staat winst van Manchester United ook nog op een hoge x 1.80 genoteerd. Voor een gelijkspel wordt x 3.60 op je inleg uitbetaald.Wil je helemaal binnenlopen met de Europa League kraker tussen Feyenoord - Man United? Maak dan als nieuwe speler bij 888sport gebruik van verhoogde quoteringen. Lukt het Feyenoord te stunten en uiteindelijk de winst te pakken? Dan wordt jou inleg op deze wedstrijd met Treble the Winnings ver-drie-dubbeld! Dit komt neer op een waanzinnige quotering van totaalx 17.00! Denk jij echter dat de mannen van Man United toch winnen, dan levert dit je via Treble the Winnings ook maar liefstx 8.00je inleg op!

John van den Brom “We gaan nu een mooie periode in”

Ook in Alkmaar wordt het team paraat gemaakt voor de start van de Europa League groepsfase. Trainer John van den Brom kijkt met zijn team uit naar de ontmoeting met Dundalk FC. Alleen heeft de stroeve overwinning (afgelopen weekend 2-0 tegen Willem II) het AZ niet makkelijker gemaakt. “Het ging moeizaam”, zei Van den Brom na afloop op de persconferentie volgens AZ.nl. “We gaan nu een mooie periode in, met donderdag de volgende tegenstander: Dundalk. Dan zullen en moeten we beter voor de dag komen dan tegen Willem II.”

Ron Vlaar ook fit voor Dundalk

Voor het treffen met Dundalk kan Van den Brom weer een beroep doen op aanvoerder Ron Vlaar. De verdediger die met een kuitblessure kampte heeft zijn eerste wedstrijd weer gespeeld tegen Willem II. “Vlaar is fit, zoals we verwachten. We hebben in de maand september veel wedstrijden voor de boeg. We moeten daar weloverwogen mee omgaan, dat kan ook prima met Ron”, aldus Van den Brom over zijn sterkhouder.

Stephen Kenny “Zo'n seizoen als dit hadden we niet verwacht

Voor Dundalk is het meedoen aan de groepsfase van de Europa League één groot feest. De ploeg van Stephen Kenny gaat dan ook vol vertrouwen richting Alkmaar. “Dit is in mijn ogen het grootste voetbalfeest dat Dundalk ooit heeft gezien”, zegt de manager in Voetbal International. “We moeten hier echt van genieten en ervoor zorgen dat we de fans achter ons krijgen. De spelers zullen moe worden van al die wedstrijden, we zullen die positieve energie daarom hard nodig hebben”, blikt de trainer vooruit naar het duel tegen AZ.

Pre-wedstrijd quoteringen voor de wedstrijd van AZ

De bookmakers pakken flink uit bij deze match. Er wordt een zeer hoge quotering van x 10.00 ingezet als Dundalk weet te winnen in het AFAS-stadion. De bookies durven zelfs voor een puntendeling een hoge quotering neer te zetten: x 5.00. Voor een zege van de thuisploeg AZ staat er x 1.30 genoteerd.

Panathinaikos – AFC Ajax

Deze wedstrijd roept vooral herinneringen op de aan de finale van 1971, althans bij de oudere voetbalvolgers. Ook de gedachten van trainer Peter Bosz gaat terug naar die beruchte Europa Cup 1-finale uit 1971, die door Ajax destijds met 2-0 gewonnen werd: “Door die finale is Panathinaikos in mijn herinnering altijd een grote club gebleven. Ook nu nog. Samen met Olympiakos en AEK Athene behoren ze tot de absolute topclubs van Griekenland. Om die reden is Panathinaikos voor ons weer een stap hoger dan PAOK Saloniki.” Bosz noemt deze club tegenover VI.nl omdat PAOK de tegenstander in de derde voorronde van de Champions League was dit seizoen. Een confrontatie die Ajax overigens verloor, waardoor het nu is teruggevallen naar het EL-toernooi. Naast de Griekse ploeg is Ajax ingedeeld bij Standaard Luik en Celta de Vigo. “Bij een loting van de Europa League verwacht je vaak toch wat clubs uit het voormalig Oostblok te treffen. Dergelijke clubs ken je op voorhand vaak niet zo goed. Het tegenovergestelde is nu het geval met tegenstanders uit België, Spanje en een club uit Griekenland”, zegt Bosz op de Ajax-website. Bookmaker 888sport heeft een quotering voor winst van Ajax op x 3.00 voor je klaar staan!TV-Gids: De wedstrijden van Feyenoord en Ajax zijn live te volgen via RTL-7. Die zender komt na de wedstrijd van Ajax ook met een ruime samenvatting van het duel van AZ (dat live te volgen is via Fox Sports). De voorbeschouwingen starten om 18:00uur, eveneens op RTL-7. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Europa League-wedstrijden van Feyenoord – Manchester United en AZAlkmaar – Dundalk FC worden allebei op donderdag 15 september worden gespeeld. Beide duels starten om 19:00 uur. De wedstrijd Panathinaikos – Ajax begint om21:05 uur. Houd Feyenoord zich staande tegen de Engelse grootmacht, kan AZ een voorsprongetje boeken tegen de Ierse club en weet Ajax uit de eerste punten binnen te halen? Zet je voorspelling om in keiharde knaken door in te zetten via onze bookmakers.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers