Europa League
06/08/2018

Feyenoord via het Slowaaks AS Trencin op jacht naar Europees succes

Feyenoord via het Slowaaks AS Trencin op jacht naar Europees succes
Na het winnen van de Johan Cruijff schaal begint Feyenoord deze week aan de derde voorronde van de Europa League. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst gaat hiervoor naar het Slowaakse AS Trencin en hoopt zich via deze wedstrijd te plaatsen voor de Play-off ronde waar Ă©Ă©n toegangsticket voor de groepsfase klaarligt. VoetbalGokken vooruit naar deze Europese uitwedstrijd van de Rotterdammers die volgende week de return in de Kuip spelen.

Giovanni van Bronckhorst: “Wij moeten ons niveau en de volgende ronde halen”

Afgelopen weekend was er groot feest bij Feyenoord nadat het de Johan Cruijff schaal wist mee te nemen uit Eindhoven. Het versloeg PSV na penalty’s, maar het feestvieren is van korte duur, want aanstaande donderdag begint voor Feyenoord al het Europa League-avontuur. In de derde voorronde treffen de Rotterdammers het Slowaakse AS Trencin aan. Van Bronckhorst: “Het is belangrijk met welke houding en mindset wij donderdag op het veld staan. Wij moeten ons normale niveau halen en dan moet de volgende ronde mogelijk zijn”, aldus de coach op de persconferentie.

Mogelijke play-off tegenstanders al bekend

Wanneer Feyenoord de volgende ronde weet te halen kan het Sturm Graz (dat in de Champions League voorronde is uitgeschakeld door Ajax) of AEK Larnaca treffen.

Blessures Jens Toornstra en Robin van Persie

Van Bronckhorst heeft nog wel wat kopzorgen voor het duel in Trencin. Zo is het nog niet zeker of middenvelder Jens Toornstra en aanvoerder Robin van Persie kunnen meedoen. “We bekijken deze week of zij mee kunnen doen”, aldus Van Bronckhorst. Ook weet de coach nog niet of rechtsback Jeremiah St. Juste donderdag inzetbaar is. Het drietal werd zaterdag tegen PSV al voortijdig naar de kant gehaald.

Ook Vilhena blijft thuis

Hiermee is de onzekerheid bij Feyenoord nog niet voorbij. Zo staan linksback Ridgeciano Haps en WK-ganger Renato Tapia voorlopig nog aan de kant. Ook zomeraanwinst Yassin Ayoub en spits Nicolai Jørgensen zullen donderdag nog niet aanschuiven. Bovendien is sterkhouder Tonny Vilhena geschorst door de rode kaart die hij vorig seizoen kreeg in de Champions League tegen Napoli.

Luxeprobleem bij keepers

Bij de keepers heeft Van Bronckhorst dan weer een luxe probleem. Justin Bijlow heeft tegen PSV laten zien dat hij waardevol kan zijn voor Feyenoord. Ook de terugkeer van Kenneth Vermeer komt Van Bronckhorst goed uit. “Vermeer is bijna fit en het is een mogelijkheid dat hij op termijn in de Europa League gaat spelen. Hij traint mee, maar is nog niet 100 procent. Ik denk dan ook aan rouleren met mijn keepers”, zo zegt de Feyenoord-coach.

Jordy Clasie: “Ik heb snel de knop omgezet naar donderdag”

Jordy Clasie speelde tegen PSV zijn eerste volle negentig minuten sinds eind februari van dit jaar. De middenvelder is blij weer terug te zijn bij de Rotterdamse club. “Eind februari is alweer een tijdje geleden. Het was pittig om negentig minuten te spelen, maar het voelde wel ontzettend goed. Ik ben gewoon hartstikke blij dat ik weer op het veld mag staan”, aldus de zeventienvoudige Oranje-interland die er klaar voor is om tegen Trencin er weer vol voor te gaan. “Wij focussen ons op elke wedstrijd die gaat komen. Ik heb dus snel de knop omgezet naar donderdag”, doelt Clasie op de heenwedstrijd in het Europa Leaguetoernooi.

AS Trencin: “Niks te verliezen tegen Feyenoord”

AS Trencin tankte afgelopen zondag veel zelfvertrouwen in aanloop naar het eerste deel van een dubbele confrontatie met Feyenoord. In de Slowaakse competitie werd Sered met 5-1 moeiteloos verslagen. Oud-Feyenoorder Joey Sleegers nam twee goals voor zijn rekening. De 24-jarige middenvelder speelde tot de zomer van 2015 bij Feyenoord en werd toen overgenomen door NEC dat de middenvelder een jaar later bij VVV Venlo liet spelen. Vanaf januari dit jaar komt Sleegers voor Trencin uit en speelde dertien wedstrijden waarin Sleegers in totaal vier keer voor zijn club scoorde.

“We kijken uit naar de wedstrijden tegen Feyenoord”

Aan het roer van de club staat de Nederlandse coach Ricardo Moniz. Trencin heeft in de vorige voorronde het Poolse Gornik Zabrze uitgeschakeld met respectievelijk s0-1 en 4-1. Moniz stelt zijn spelers op in een 4-3-3-systeem en is niet bang voor het team van trainer Giovanni van Bronckhorst. Moniz: “Natuurlijk niet! We hebben in ieder geval niets te verliezen”, zo zegt de trainer in De Telegraaf. “Door onze manier van voetballen gebeuren er soms verrassende dingen. We hebben nogal wat talentvolle jongens die zich voorgenomen hebben niet als eeuwig talent de boeken in te gaan. We kijken in ieder geval naar Feyenoord uit.”

Oranje getint elftal

Naast Sleegers en de Nederlandse trainers herbergt de club nog meer Oranje-tintjes. Ook Imran Oulad Omar staat op de loonlijst. Deze 20-jarige middenvelder speelde van 2014 tot 2016 voor SC Heerenveen. Ashraf El Mahdioui, een 22 jarige Marokkaanse Nederlander die onder andere als middenvelder uitkwam voor ADO Den Haag en Jong Ajax en de laatste landgenoot die we aantreffen bij Trencin is Desley Ubbink. Deze 25-jarige middenvelder werd in januari 2014 overgenomen van RKC Waalwijk. Of deze drie donderdag ook aan de aftrap is nog maar de vraag, het zijn alles behalve vaste krachten in het elftal van trainer Moniz.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AS Trencin – Feyenoord

De bookmakers schalen de pre-wedstrijdquoteringen voor dit Europa Leagueduel opvallend hoog in, want normaal zijn de bookies aan het begin van een seizoen redelijk voorzichtig. Winst van Feyenoord komt al uit op x 1.88 keer je inleg. Een nog hogere quotering staat voor je klaar als Trencin aan het langste eind trek. Met x 3.90 keer je inleg vinden we hier zelfs de hoogste odd van deze wedstrijd. Een gelijkspel is met x 3.55 keer het speelbedrag ook een zeer interessante speeloptie!18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De laatste voorronde van de Europa League AS Trencin – Feyenoord wordt gespeeld opdonderdag 9 augustus om 19:00 uur in stadion MSK Zilina te Zilina. Maakt Feyenoord volgens jou kans om deze uitwedstrijd te overleven? Laat het de bookmakers weten en voorspel de uitslag.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers