Europa League
02/11/2020

Gaat Feyenoord de eerste zege boeken in de Europa League 2020 – 2021?

Gaat Feyenoord de eerste zege boeken in de Europa League 2020 – 2021?
Komende donderdag ontvangt Feyenoord Rotterdam in de eigen Kuip de Russische topploeg CSKA Moskou. Tot nu toe lukte het Dick Advocaat en zijn mannen nog niet om de volle buit te pakken in dit Europa League seizoen. Gaat ze dat komende donderdag wel lukken? Voorspel de uitslag en win!

Dick Advocaat: “CSKA Moskou heeft hele sterke selectie”

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is nu een jaar trainer bij de Rotterdammers en verloor in de Nederlandse competitie nog geen wedstrijd, maar in Europa gaat het minder vlotjes. Ook de komende wedstrijd tegen CSKA Moskou wordt geen makkie vertelt hij aan De Telegraaf: “CSKA Moskou is voor mij een heel bekende tegenstander. In Rusland zit nog steeds geld om spelers te kopen en hebben dan een hele sterke selectie op de been gebracht.”

“Geld is het grote verschil”

Als ex-bondscoach van Rusland en oud-trainer van Zenit Sint-Petersburg weet hij exact wat het niveau van de Russische competitie is: “In tegenstelling tot Nederlandse ploegen heeft CSKA wél geld. Zij hebben Ejuke erbij gehaald. Daar waren wij een half jaar geleden ook mee bezig, maar toen vroegen ze al te veel en CSKA Moskou legt het zo op tafel neer. Dat is het grote verschil”, aldus Advocaat in zijn voorbeschouwing.

Viktor Goncharenko: “Feyenoord duidelijk favoriet”

CSKA Moskou kruipt graag in de underdog positie, zo bleek tijdens het wekelijkse perspraatje van CSKA Moskou-trainer Viktor Goncharenko. Volgens hem is Feyenoord torenhoog favoriet voor het duel in de Nederlandse havenstad: “We hoeven niet te praten over de favorietenrol, want die is voor Feyenoord”, zei hij.

“Onze huid duur verkopen”

Volgens Goncherenko is Feyenoord één van de beste teams uit Nederland en uit Poule K: “Ze zijn heel sterk, maar de favoriet wint niet altijd. Wij zullen onze huid duur verkopen”, besluit hij zijn korte, maar krachtige vooruitblik op het duel van aanstaande donderdag.

Statistieken

Feyenoord is de nummer laatste van Groep K. De Rotterdammers verloren vorige week van Wolfsberger AC (4-1) en wisten ook uit bij Dinamo Zagreb niet tot winst te komen: 0-0.CSKA Moskou won dit seizoen ook nog niet. Vorige week werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Dinamo Zagreb en tegen Wolfsberger AC kwam het ook niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

H2H

Om nog een onderling duel te vinden van Feyenoord – CSKA Moskou moeten we twaalf jaar terug in de tijd. Ook toen kwamen beide ploegen elkaar in de Europa League tegen. Feyenoord verloor in de eigen Kuip met 1-3 en kon haar koffers pakken na deze gevoelige nederlaag.In 1996 – toen nog UEFA Cup genaamd – was er ook al een confrontatie geweest. Uit in Moskou greep Feyenoord de macht: 0-1. De ploeg deed ook in Rotterdam van zich spreken, door geen woorden maar daden te tonen: 1-1 was voldoende om CSKA Moskou de baas te blijven.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord worstelt de afgelopen weken wel wat met haar vorm. Wellicht is het drukke Europa League schema daar debet aan. Na een gelijkspel tegen RKC (2-2) en de 1-4 nederlaag tegen Wolfsberger AC werd het afgelopen weekeinde ternauwernood gewonnen in en van Emmen. Bannis schoot in de blessuretijd de Rotterdammers voorbij FC Emmen: 2-3.

Huidige vorm CSKA Moskou

Ook CSKA Moskou wisselt overwinningen af met gelijke spelen, al vinden die puntdelingen voorlopig alleen in de Europa League plaats. In de Russische competitie worden de duels (simpel) gewonnen. CSKA versloeg begin oktober in de stadsderby Dinamo Moskou met 3-1, won een week later met 5-1 van Arsenal Tula en afgelopen weekend won het uit bij Volgograd met 0-1.

Lappenmand

De medische staf van Feyenoord is dag in, dag uit bezig om de spelers weer fit te krijgen. Maar het lijkt vooralsnog vechten tegen de bierkaai. Na het al eerder uitvallen van onder meer Nicolai Jorgensen (lies), Leroy Fer (hamstring), Luis Sinisterra (knie) en doelman Justin Bijlow was het zondag de beurt aan sterspeler Steven Berghuis. Het kon het duel tegen FC Emmen niet uitspelen: “Ik verwacht dat zijn blessure meevalt en dat hij donderdag gewoon mee kon doen”, zei Advocaat daags na de wedstrijd tegen FC Emmen.Bij CSKA Moskou ontbreekt een viertal basisspelers: Kirill Nababkin (kruisband), Bruno Fuchs (pees), Georgi Schennikov (spierbleussre) en Vadim Karpov (neusbeen) ontbreken donderdag in Rotterdam.

Prognose

Onze wedtip voor Feyenoord Rotterdam – CSKA Moskou: 1-1. Wij hopen natuurlijk dat Feyenoord wint, maar CSKA maakte indruk in de afgelopen wedstrijden. Feyenoord daarentegen worstelt met de vorm waardoor wij kiezen voor een gelijkspel! Wat is jouw voorspelling?

Quoteringen Feyenoord Rotterdam – CSKA Moskou

De TOTO.nl betaalt als online bookmaker een quotering van x 2,70 keer je inleg uit als Feyenoord wint! Gaat CSKA Moskou donderdag met de zege lopen? Dan bedraagt de gemiddelde uitkering van bij TOTO x 2,46.De hoogste odd is te vinden bij een gelijkspel: x 3,30 als de punten worden gedeeld in de Rotterdamse Kuip!
De Europa League wedstrijd Feyenoord – CSKA Moskou in Groep K begint donderdag 5 november om 21:00 uur in de Rotterdamse Kuip! Zet in voordat de wedstrijd begint en profiteer van de hoogste odds! Komt je voorspelling uit, dan scoor jij de beste deals via VoetbalGokken.nl! Aarzel niet langer en speel mee voor fraaie bonussen!

De beste Online Bookmakers