Europa League
29/08/2018

Hateboer en De Roon trekken met Atlanta naar FC Kopenhagen voor Europa League-deelname

Hateboer en De Roon trekken met Atlanta naar FC Kopenhagen voor Europa League-deelname
De Nederlanders bij Atlanta Bergamo kunnen zich donderdagavond plaatsen voor de groepsfase van de Europa League door te winnen in en van FC Kopenhagen. Geen gemakkelijke klus voor het team van Hans Hateboer en Marten de Roon, want de thuiswedstrijd afgelopen donderdag in Atlanta leverde met 0-0 gelijkspel geen voorsprong op. De kansen zijn dus nog relatief gelijk, maar de bookmakers houden hoop op een goede prestatie van de Nederlanders bij hun Italiaanse club. Wat voorspel jij?

Gian Piero Gasperini: “We wisten vooraf dat alles wordt besloten in Kopenhagen”

Afgelopen donderdag speelden Atalanta Bergamo met Marten de Roon en Hans Hateboer de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen in de play-off voor de Europa League. In deze wedstrijd werd er door beide teams niet gescoord en dus moeten De Roon en Hateboer komende donderdag de puntjes op de i gaan zetten in Kopenhagen. De mannen onder leiding van trainer Gian Piero Gasperini moeten flink aan de bak. De coach blikt op Sky Sport alvast vooruit op deze beslissende wedstrijd. “Het resultaat dat we thuis behaald hebben is niet goed, maar niet heel negatief. Ik moet de jongens toejuichen voor de goede test. We wisten dat alles zou worden besloten in Kopenhagen, we hoopten om er te komen met een kleine voorsprong, maar we kunnen het goed doen in Denemarken”, zo zegt Gasperini over het duel van donderdag in de Deense hoofdstad.

“Donderdag gaan we nog beter presteren”

Atlanta had afgelopen maandag nog een zware uitwedstrijd op het programma staan bij en tegen AS Roma. Volgens de coach hebben de spelers tijd genoeg om daarvan te herstellen en belemmerd dat de wedstrijd van donderdag niet. “Uiteraard is dit een zware week voor ons, maar dat is geen excuses. Ik geloof erin dat we aanstaande donderdag een betere conditie zullen hebben en beter zullen presteren dan dat we dat in de heenwedstrijd hebben gedaan. Alles is erop gericht om daar te winnen”, zo zegt de coach tegen de internationale sportzender.

Hateboer en De Roon basisklanten bij Atlanta

De Nederlanders Hans Hateboer en Marten de Roon zijn een vaste waarde in de selectie van Gian Piero Gasperini. Hateboer scoorde in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Frosinone en ook in de tweede voorronde van de Europa League was de Nederlandse verdediger goed voor een doelpunt; tegen Hapoel Haifa (1-4). Ook Marten de Roon is een vaste waarde in de kern van Atlanta. De middenvelder heeft dit seizoen nog niet gescoord. Beiden werden in de terugwedstrijd tegen Hapoel Haifa nog gespaard voor de competitie en de thuiswedstrijd tegen Kopenhagen. De Oranje-internationals worden op de voet gevolgd door bondscoach Ronald Koeman die afgelopen maandag het duel As Roma – Atalanta bezocht. Hateboer en De Roon zijn ook voorzien voor een basisplek in Kopenhagen.

FC Kopenhagen koploper in competitie en onverwoestbaar in Europa League

Bij FC Kopenhagen hebben het voordeel dat deze belangrijke wedstrijd in eigen stadion afgewerkt mag worden. Met de steun van de eigen supporters wordt beslist welk team er naar de loting van de groepsfase gaat. Kopenhagen maakte begin van deze week al een goed begin door thuis te winnen van Sonderjyske met 3-2 in de Deense competitie. Na zeven wedstrijd staat Kopenhagen met zestien punten op de eerste plek in de Deense SuperLiga. Midtjylland volgt met veertien punten. De Senegalese spits N’Doye Dame en de Deense aanvaller Viktor Fischer (ex-Ajax) scoren momenteel het meest voor de Deense koploper. De Denen hebben al drie voorrondes van de Europa League gespeeld en wonnen telkens overtuigend. De laatste club voordat het tegen Atlanta moest spelen was CSKA Sofia uit Bulgarije. Beide partijen werden met 2-1 gewonnen door Kopenhagen. De Denen zullen donderdag dan ook uiterst gedreven zijn om nu eindelijk wel een keer de groepsfase te halen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Kopenhagen vs. Atalanta

De bookmakers zijn niet voorzichtig geweest met het inschalen van de pre-wedstrijdquoteringen. De beloningen kunnen hoog oplopen bij de juiste voorspelling. Zo wordt op winst van Kopenhagen al x 4.55 keer je inleg uitgekeerd. Een gelijkspel wordt met x 3.95 keer je inleg niet veel minder hoog beloond. Ook een zege van Atalanta levert met x 1.74 keer het speelbedrag nog bijna het dubbele van je inleg op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De return in de play-off voor de Europa League tussen FC Kopenhagen - AtalantaBergoma wordt gespeeld op donderdag 30 augustus om 18:30 uur in het Telia Parken stadion te Kopenhagen. Kan het team van Hateboer en De Roon de Deense club kloppen en dat felbegeerde EL-ticket scoren voor de groepsfase? Laat de bookmakers vandaag nog weten wat jouw voorspelling is en sla je slag via VoetbalGokken![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers