Europa League
08/08/20202 reacties

Kwartfinale Europa League: Inter Milaan versus Bayer Leverkusen

Kwartfinale Europa League: Inter Milaan versus Bayer Leverkusen
De kwartfinalewedstrijd Inter Milaan – Bayer Leverkusen kent een hoog Nederlands karakter. Natuurlijk omdat Stefan de Vrij bij Inter als basisspeler zal starten in het hart van de defensie, maar ook omdat Leverkusen wordt geleid door onze landgenoot Peter Bosz en Daley Sinkgraven basisspeler is. Eén van beide teams zal sneuvelen in deze kwartfinale. Op wie zet jij je geld?

Antonio Conte: “Gelukkig hebben we nog geen vakantie”

De Italiaanse competitie is ten einde en dus hoeft Inter zich nog maar op één ding te richten: de Europa League. Daarin treft het aanstaande maandag Bayer 04 Leverkusen. Trainer Antonio Conte is blij dat zijn mannen tegen Getafe hebben getoond nog fris en gretig te zijn: “Leverkusen wordt weer een totaal andere wedstrijd dan Getafe, maar ik ben blij met de inzet die mijn mannen hebben getoond. Gelukkig hebben we nog geen vakantie en gaat ons Europa League avontuur nog even door.”

“Goed voor onze ontwikkeling”

Conte denkt ook dat de wedstrijden die zijn elftal nu speelt goed zijn voor het Inter van de komende jaren: “Lang meedoen in Europa betekent dat je als elftal ervaring opdoet op het hoogste niveau. Daar worden spelers alleen maar beter van. Ik hoop dan ook dat dit toernooi nog lang gaat duren voor ons.”

Peter Bosz: “Tegen Inter wordt het een heel ander verhaal”

Bayer Leverkusen trainer Peter Bosz kon donderdag opgelucht ademhalen nadat het zijn ploeg was gelukt de volgende ronde te bereiken in het Europa League-toernooi. Maar Bosz weet dat de opdracht maandag nog een stuk moeilijker zal zijn dan die nu al was: “We zijn door, dat is het allerbelangrijkste, maar tegen Inter zal het een heel ander verhaal worden.”

“Vertrouwen in mijn mannen”

Bosz speelde op 27 juni al de laatste competitieronde in de Duitse Bundesliga en moest zijn mannen dus na de coronaonderbreking voor een tweede keer opladen na een lange pauze. “Het is erg lastig om een maand na het einde van de competitie weer Europa League voetbal te moeten spelen. Maar ik heb vertrouwen in mijn mannen, we hebben een goed elftal. Hopelijk kunnen we dat tegen Inter weer laten zien.”

Statistieken

De wedstrijd van maandag vindt plaats in de Merkur Spiel Arena in Düsseldorf, omdat alle duels in de kwartfinale op neutraal terrein afgewerkt dienen te worden. Inter speelt officieel thuis, maar Leverkusen hoeft beduidend minder ver te reizen dan de Milanese formatie.

Head 2 Head

In het seizoen 2002 – 2003 werden Internazionale Milan en Bayer Leverkusen ook al aan elkaar gekoppeld. Inter won beide duels: 3-2 in Milaan en 0-2 in Leverkusen. Deze confrontatie is tot nu toe de enige onderlinge ontmoeting.

Huidige vorm Inter Milaan

Inter rekende knap af met Getafe, dat Ajax in de eerste knock-out ronde nog naar huis had gestuurd. Ook in de Italiaanse competitie presteerde de ploeg van trainer Conte goed. De laatste drie duels werden winnend afgesloten: 0-3 winst op Genua, een 2-0 overwinning op SSC Napoli en een knappe 0-2 zege uit bij Atalanta Bergamo. Dankzij die laatste overwinning stelde Inter de tweede plaats, achter kampioen Juventus, veilig.

Huidige vorm Bayer 04 Leverkusen

Leverkusen kende een moeizaam einde van de Bundesliga. Maar wist door winst op FC Mainz in de laatste speelronde wel een ticket voor de groepsfase van de Europa League af te dwingen. Een week later speelde het in de bekerfinale tegen de kersverse Duitse kampioen Bayern München. Dat verliep minder florissant: Bayern won met 2-4. Dankzij de 1-0 zege op de Rangers in de achtste finale van de Europa League kunnen Bosz en zijn mannen toch met een goed gevoel afreizen naar Düsseldorf.

Lappenmand

Centrale middenveld Matias Vecino is de enige Inter-speler die onder behandeling van de medische staf staat. Vecino zal naar verwachting nog wel even in de lappenmand bivakkeren vanwege een begin vorige maand opgelopen knieblessure.Bayer Leverkusen kan maandag geen beroep doen op linksbuiten Paulinho. De vedette scheurde begin juli zijn kruisband. Nadiem Amiri ontbreekt vanwege een verplichte corona-quarantaine. De Chileense middenvelder Charles Aránguiz liep dankzij een gele kaart tegen Rangers FC tegen een schorsing aan, hij moet maandag dus ook toekijken.

Prognose

Wij voorspellen bij Toto.nl een spannende pot, waarbij de beslissing pas in de verlenging gaat vallen: 1-1 na 90 minuten. Wij vullen op ons TOTO-formulier dan ook een X in. Welke uitslag verwacht jij maandagavond bij dit Europa League duel? Check de gemiddelde odds bij dit duel in onderstaand overzicht.

Quoteringen Inter Milan – Bayer Leverkusen

De bookmakers zien Inter als favoriet, maar de kansen voor Leverkusen worden zeker niet uitgevlakt. Pakken de Italianen het ticket voor de halve eindstrijd? Dan ontvangen spelers die hierop vooraf hebben ingezet: x 2,12 keer hun inleg.Gaat Bosz nog een ronde door met Leverkusen? Dan is de uitkering nog hoger: x 3,15. Met een gelijkspel valt het meeste te verdienen: gemiddeld kom je dan uit op x 3,45 keer het ingelegde speelbedrag.
De Europa League kwartfinale tussen Internazionale Milaan - Bayer 04 Leverkusen wordt gespeeld op maandag 10 augustus en begint om 21:00 uurin het Merkur Spiel stadion van Düsseldorf. Doe jij ook mee en voorspel jij de uitslag van deze wedstrijd? Plaats jij de winnende weddenschap, dan win je mooie geldbonussen! Scoor via VoetbalGokken.nl en win geld met jouw voetbalkennis.

De beste Online Bookmakers