Europa League
12/12/2018

Lazio Roma thuis tegen Eintracht Frankfurt in Europa League

Lazio Roma thuis tegen Eintracht Frankfurt in Europa League
Aankomende donderdag staan de laatste groepsduel in de Europa League op het programma. Net als in de Champions League vallen er op de laatste speeldag veel beslissingen. De Nederlanders Jetro Willems en Jonathan de Guzman zijn echter al zeker van Europees overwinteren. Zij wonnen met Eintracht Frankfurt alle groepsduels tot nu toe. Behalve Frankfurt kunnen alleen Chelsea en Salzburg datzelfde zeggen. De Duitse formatie kan uit bij Lazio Roma de kers op de taart plaatsen door de Romeinen – ook al zeker van de volgende ronde – te verslaan.

Jonathan de Guzman: “Dit zijn hele mooie wedstrijden”

De Guzman had het in het begin van dit seizoen even moeilijk bij Eintracht, maar inmiddels is de oud-Feyenoorder weer een vaste waarde in het elftal van de Duitse Bundesliga-club. Komende donderdag speelt hij met zijn elftal in Rome tegen Lazio. Een club met een grote naam en historie, weet ook De Guzman: “Dit zijn hele mooie wedstrijden in de Europa League. Ik heb Roma al een tijdje gemarkeerd in mijn agenda en ken ze nog uit mijn tijd bij Napoli. Ik wil daar heel graag goed zijn”, vertelt hij aan Fox Sports.

“Lazio heeft veel ervaring en tactisch sterk”

Ook trainer Adi Hütter heeft zin in het duel in Rome: “We hebben uitgekeken naar deze topwedstrijden. Er zal zeker een bepaalde mate van opwinding zijn als we het stadion in Rome betreden. We kennen Lazio als topploeg, maar wij willen graag zelf winnen om met zelfvertrouwen de winter in te gaan. Lazio is een elftal met veel ervaring, tactisch zeer gedisciplineerd en speelt bijna altijd in een 3-5-2-formatie. En dat is zeer lastig te bespelen voor ons. Het is gewoon een heel goed team met toppers zoals Ciro Immobile”, aldus Hütter op Eintracht.de.

Jetro Willems bankzitter

Terwijl De Guzman weer een vaste waarde is bij Eintracht lijkt Willems langzaam maar zeker op een zijspoor te belanden bij de Duitse equipe. De voormalige linksback van PSV en Oranje stond voor zijn vertrek naar de Bundesliga in de belangstelling van Lazio Roma, de tegenstander van donderdag. Maar of er nu opnieuw contacten zijn wil Willems niet zeggen: “Daar is het nu nog veel te vroeg voor. Dat zien we wel in januari”, was zijn korte maar duidelijke antwoord. Over de kansen van Eintracht komende donderdag is hij ook kort: “Ja, het team draait nu goed. Maar ik hoop dat ik snel mijn kans zal krijgen en dan moet ik zorgen dat ik er sta”, aldus Willems, die nog een verbintenis tot medio 2021 heeft bij Frankfurt.

Lazio-trainer Simone Inzaghi: “Geweldig affiche”

De Italiaanse trainer Simone Inzaghi verwacht dat zijn elftal in eigen stadion kan winnen van Eintracht Frankfurt. De Duitsers wonnen eerder dit seizoen met 4-1 toen Lazio naar Duitsland kwam. Inzaghi denkt dat de rollen dit keer weleens omgedraaid kunnen zijn: “Het is een geweldig affiche en mijn ploeg is gebrand om de 4-1 nederlaag weg te poetsen met een klinkende overwinning. Met onze fans op de tribune die ons steunen, verwacht ik dat wij die drie punten zullen pakken.”

Statistieken

De voorspelling van Inzaghi is gebaseerd op een uitstekende track-record van Lazio in Rome tegen Duitse ploegen. Vijf van de zes wedstrijden tegen elftallen uit Duitsland werden door Lazio gewonnen. Het zesde duel eindigde gelijk. Lazio versloeg onder meer Borussia Mönchengladbach en Stuttgart toen de club in 2013 de kwartfinale van de Europa League behaalde.Eintracht’s statistieken in Italië zijn bovendien ook niet heel sterk. De Duitsers speelden twee keer tegen een Italiaans team. In het seizoen 94/95 won het met 1-0 van Napoli, maar in datzelfde jaar werd het van het veld geveegd door Juventus: 3-0.De huidige vorm van de Lazio geeft Eintracht waarschijnlijk wat moed, want de formatie van Inzaghi won al vijf wedstrijden op rij niet. Ook het laatste EL-duel tegen Apollon ging verloren: 2-0. Afgelopen weekend eindigde Lazio – Sampdoria in 2-2.Helaas voor de Nederlanders bij Eintracht moeten ook de Duitsers het duel ingaan met slechte adelbrieven. Het team draait weliswaar zeer goed in de Europa League, in de Bundesliga laat men de laatste weken wat steken liggen. Na een prachtige zegereeks verloor het achtereenvolgens thuis van Wolfsburg (1-2) en uit bij Hertha BSC (1-0).

Opvallend

Milan Badelj (Lazio) en Ante Rebić (Eintracht) spelen donderdag tegen elkaar, maar zijn teamgenoten bij het Kroatische nationale elftal en speelden beiden ook mee tijdens het zo succesvol verlopen WK in Rusland, waar Kroatië de finale haalde. Bovendien speelde Badelj in het verleden in de Bundesliga (bij Hamburg) en was Rebić in het verleden actief in de Italiaanse Serie A (Verona en Fiorentina).

Pre-wedstrijdquoteringen voor Lazio Roma – Eintracht Frankfurt

De odds voor dit duel verraden weinig over een mogelijke favorietenrol. Zoals gebruikelijk ligt de pre-wedstrijdquotering voor de thuisploeg wat lager dan voor de bezoekers. Een zege van Lazio zorgt echter nog voor een ruime verdubbeling van de inleg: x 2,09. Pakt De Guzman met Eindtracht de zesde zege op rij in de Europa League? Dan keren de bookies x 3,25 het ingelegde speelbedrag uit. Een fraaie quotering, maar de hoogste odd vinden we bij een gelijkspel: x 3,70.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Europa League groepswedstrijd Lazio Roma – Eintracht Frankfurt wordt gespeeld op donderdag 13 december om 18:55 uurin Stadio Olimpico in Rome. Gaat Lazio de punten in Italië weten te houden of gooit Eintracht er een unieke reeks in door alle groepsduel winnend af te sluiten? Speel nu mee op voetbalgokken, voorspel de juiste eindstand en wordt een winnaar![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers