Europa League
11/12/2019

Man United tegen AZ toetje voor reeds geplaatste Alkmaarders

Man United tegen AZ toetje voor reeds geplaatste Alkmaarders
Komende donderdag mag AZ zich gaan opmaken voor misschien wel de mooiste beloning van het goede spel tot nu toe: Het mag op Old Trafford aantreden tegen Manchester United. Het mooie aan deze trip is dat AZ al geplaatst is voor de knock-outfase, dus niets moet en alles mag. Ook Manchester is al geplaatst en dus zijn alle ingrediënten aanwezig om er een mooie open galavoorstelling van te maken. Anderzijds wachten er komend weekend ook toppers in de competitie en AZ zal absoluut geen schade willen oplopen met het oog op de ontmoeting tegen Ajax. Wie gaat er winnen of blijft het gelijk? Laat nu je voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl en speel mee!

Arne Slot: “Mooie week voor de boeg”

AZ-trainer Arne Slot kijkt enorm uit naar de wedstrijd in en tegen Manchester en daarna het treffen tegen Ajax. “Twee hele mooie tegenstanders om tegen te spelen. We hebben een hele mooi week voor de boeg, omdat we onszelf ook in de perfectie positie hebben gemanoeuvreerd om (vrijuit) tegen deze twee ploegen te kunnen gaan spelen.”

“Resultaat halen in Manchester”

Slot wil echter niet alleen maar genieten als hij met zijn elftal donderdag op het veld van United staat. “Dat is niet voldoende, we willen ook een resultaat halen dus dat gaan we donderdag in Manchester proberen te doen. Dat is voor ons een lastige uitwedstrijd, maar wij kennen geen angst”, zegt de AZ-trainer tegen de NOS. “De wedstrijd tegen United zal ongetwijfeld leven bij de spelers, ik kan me dat goed voorstellen. Ze kijken uit naar de wedstrijden tegen Manchester United en Ajax, maar het is vooral leuk om op Old Trafford te spelen als je daarvoor geen punten hebt verloren.”

Ole Gunnar Solskjaer: “Met vertrouwen toewerken naar AZ”

Bij United komt er langzaam maar zeker wat meer lijn in het spel en dat is ook terug te zien in de uitslagen. Trainer Ole Gunnar Solskjaer hoopt donderdag opnieuw een stijgende lijn te zien als AZ op bezoek komt in Manchester: “Er zijn heel veel dingen waar we ons aan vast kunnen houden en die me heel veel vertrouwen geven richting de wedstrijd tegen AZ. We kunnen het over de manier van spelen hebben, maar het is uiteindelijk het resultaat dat telt”, aldus Solskjaer. “We willen donderdag allebei winnen, dat is duidelijk”, aldus SolskjaerDit was de tweede overwinning in een week voor Manchester United. Op Tottenham Hotspur(2-1) thuis en Manchester City uit (1-2), en de Noor was vol lof over zijn trio van signeersessies in Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka en Daniel James. “We zijn heel blij met hoe zij en de rest van het team nu spelen. Dit is hoe wij het willen zien en hoe de club wil spelen, hopelijk komt dat er donderdag weer uit.”

Statistieken

AZ staat tweede in Groep L en kan overwintering in de Europa League niet meer mislopen. Nummer drie Partizan staat vier punten achter en met alleen nog dit duel voor de boeg zijn de Alkmaarders dus veilig. Manchester United staat eerste, maar moet wel winnen donderdag om als groepshoofd door te gaan. Een gelijkspel is ook voldoende, maar een nederlaag tegen AZ betekent dat ze de koppositie alsnog verspelen aan het team van trainer Slot.

Head 2 Head

Het zal niemand verbazen dat AZ en Manchester United nog niet vaak tegen elkaar hebben gespeeld. Sterker nog: de 0-0 in de vorige wedstrijd (in Den Haag) was de eerste ontmoeting tussen beide clubs. AZ liet daarin zien momenteel niet onder te hoeven doen voor de Engelse grootmacht. Het werd 0-0, maar de Alkmaarders hadden de beste kansen.

Huidige vorm Manchester United

Sinds die wedstrijd van 3 oktober is er echter wel een hoop veranderd bij de Mancunians. Ze spelen weer beter voetbal en halen ook weer overwinningen binnen. Afgelopen weekend werd er zelfs van stadsgenoot City gewonnen (1-2) en dat geeft de ploeg ongetwijfeld een enorme boost richting donderdag. Opvallend is wel de enige nederlaag die het elftal van Solskjaer leed in de afgelopen zeven duels in de Europa League was. FC Astana – door AZ zowel uit als thuis volledig van de mat geveegd – wist thuis te winnen met 2-1.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ is bijna niet te stoppen. De laatste nederlaag dateert alweer van 19 oktober, thuis tegen SC Heerenveen (2-4). Na deze totale offday pakte AZ direct de draad weer op en is inmiddels negen wedstrijden ongeslagen. Doelman Bizot kreeg al 566 minuten geen goal tegen en evenaart daarmee het record van Edwin van der Sar, de voormalig doelman van Ajax en – jawel – Manchester United. Afgelopen weekend werd er nog extra vertrouwen opgedaan door uit bij PEC Zwolle met 0-3 te winnen. Grote man was Oussama Idrissi. Stengs en hij werden bovendien voortijdig naar de kant gehaald door Slot zodat ze zich optimaal konden voorbereiden op de wedstrijd van donderdag.

Lappenmand

United treedt donderdagavond aan zonder de Portugese verdediger Diogo Dalot. De 20-jarige back heeft een liesblessure. Ook Marcos Rojo ontbreekt nog steeds in de defensie. Op het middenveld geen Matic en geen Pogba. Twee enorme aderlatingen voor Solskjaer. Voorin geen problemen, de Nederlander Tahith Chong zit dan normaal gesproken ook niet bij de basisopstelling. Maar wellicht geeft Solskjaer hem juist tegen een Nederlandse ploeg toch wat speeltijd.

Prognose

De verwachtingen zijn bij de meeste Nederlandse wedkantoren toch dat United groepswinst gaat veiligstellen door te winnen van AZ. Ook wij verwachten een Engelse zege: 2-1. Denk jij dat AZ toch meer gaat rapen in Manchester? Check dan onderstaande odds voor een gelijkspel en een reuzestunt van AZ!

Quoteringen Manchester United – AZ Alkmaar

De quoteringen lopen bij Koning TOTO hoog op voor de uitwedstrijd van AZ bij Manchester United. Mochten de mannen van Slot in deze slotwedstrijd van de poulefase winnen, dan kun je met een odd van x 4.20 keer de inleg een beste duit verdienen. Een overwinning van Manchester wordt met x 1.83 keer je inleg ook goed beloond. Een gelijkspel in het 1X2 spelsysteem is goed voor een quotering van x 3.60 keer je speelbedrag.
De Europa League wedstrijd Manchester United – AZ Alkmaar wordt gespeeld op 12 december om 21:00 uurin het Old Trafford stadion te Manchester. Bij de TOTO kun je nu al inzetten op deze knaller in Poule L. Sla je slag en voorspel wie de winnaar wordt van United – AZ.

De beste Online Bookmakers