Europa League
08/08/20202 reacties

Manchester United treft FC Kopenhagen in kwartfinale Europa League

Manchester United treft FC Kopenhagen in kwartfinale Europa League
In minder dan twee weken wordt het Europa League toernooi uitgespeeld. Na de achtste finales van afgelopen week vinden maandag al de kwartfinales plaats. Manchester United speelt daarin ‘thuis’ tegen FC Kopenhagen. Het duel vindt op neutraal terrein plaats: het RheinEnergie Stadion te Keulen. Wie plaatst zich voor de halve eindstrijd? De bookies zetten hun geld op Manchester. Wat voorspel jij?

Ole Gunnar Solskjaer: “We zijn klaar voor FC Kopenhagen”

Manchester United plaatste zich woensdag redelijk simpel voor de laatste acht. Na de 5-0 zege bij LASK Linz (in maart) werd er woensdag in Manchester met 2-1 gewonnen. Voor trainer Solskjaer was deze wedstrijd een opwarmertje voor de wedstrijd tegen FC Kopenhagen: “Dan gaat het voor ons echt beginnen. We hebben nu onze minuten op het veld gemaakt en zijn klaar om af te reizen naar Duitsland en het daar op te nemen tegen FC Kopenhagen”, zo vertelde hij aan de Engelse media.

“Ik kijk uit naar het duel tegen FC Kopenhagen”

De Noorse coach van United is geen onbekende in Denemarken en heeft de stad Kopenhagen meerdere keren bezocht: “Ik ken Ståle [Solbakken, hun manager, red.] heel goed. Hij is een goede vriend van mij. Ik heb mijn professionele trainerslicentiestudie bij hem gedaan in Kopenhagen, dus ik weet waarschijnlijk wat er te weten valt over Ståle. En hij weet waarschijnlijk wat er over mij te weten valt! Ik kijk er naar uit om tegen hem te spelen.”

Ståle Solbakken: “Alles moet meezitten tegen United”

Ook bij Ståle Solbakken zijn er weinig geheimen aangaande de werkwijze van Solskjaer, behalve dat ze samen de trainerscursus volgden, waren ze in het verleden ook ploeggenoten. De Deense coach van FC Kopenhagen richt zich echter vooral op de selectie waarmee United maandag naar Keulen komt: “Alles moet meezitten voor ons willen wij kans maken tegen dit United”, analyseert hij in de Deense media.

“De druk ligt bij United”

Solbakken hoopt te profiteren van de underdog positie waarin zijn elftal zit. “De twee teams die de meeste druk voelen om de Europa League te winnen zijn Inter Milaan en Manchester United. Zij moeten winnen om geen gezichtsverlies te lijden. Anderzijds is United via de Engelse competitie al verzekerd van Champions League voetbal volgend seizoen. Wellicht is bij ons de drang om in de Europa League mooie dingen te laten zien groter dan bij een club als Manchester waarvoor alleen de Champions League telt.”

Statistieken

Manchester United liet in de vorige ronde zien over een surplus aan kwaliteiten te beschikken. LASK Linz, dat het PSV eerder dit seizoen nog zo moeilijk maakte dat de ploeg uit Eindhoven kansloos het Europese strijdtoneel moest verlaten, was duidelijk een maatje te klein voor United. Uit werd er met 5-0 gewonnen en thuis kwam daar nog een 2-1 zege bovenop. Bij elkaar opgeteld wonnen The Red Devils met 7-1 van de Oostenrijkse formatie.FC Kopenhagen rekende in de vorige ronde af met de kersverse Turkse kampioen Basaksehir, waar onder meer Eljero Elia onder contract staat. Jonas Wind was de grote man aan Deense kant: hij opende in de vierde minuut de score en benutte na de thee een penalty. Rasmus Falk maakte het karwei vervolgens helemaal af, waardoor Kopenhagen zich met een 3-0 zege plaatste voor de kwartfinale. Daarmee zorgde het er overigens ook voor dat Ajax rechtstreeks geplaatst is voor de groepsfase van de Champions League in het komende seizoen. Dit komt omdat Basaksehir geen punten meer kan score voor Turkije en Nederland daardoor in de Top-10 blijft staan en de beste tien landen mogen hun kampioen inschrijven voor de groepsfase.

H2H

Maandag wordt de derde keer dat beide ploegen elkaar treffen in internationaal verband. In 2006 was er ook al een dubbele confrontatie in de Champions League. United won de heenwedstrijd overtuigend: 3-0 en liet de return ‘lopen’ waardoor FC Kopenhagen het thuispubliek kon trakteren op een 1-0 zege. Het duel van maandag kent overigens geen return: alles wordt in één wedstrijd beslist.

Huidige vorm Manchester United

The Mancunians wisten een goed slot aan het Engelse seizoen te breien door in de slotronde van de Premier League te winnen van Leicester City: 0-2. Deze overwinning was belangrijk, want hiermee pakte United het felbegeerde CL-ticket voor het seizoen 2020 – 2021. Daarna volgde de EL-wedstrijd tegen LASK en ook die werd winnend afgesloten: 2-1. In beide wedstrijden kwam onze landgenoot Fosu-Mensah in actie, tegen LASK zelfs als basisspeler.

Huidige vorm FC Kopenhagen

De Deense competitie werd eind juli beëindigd en FC Kopenhagen wist met twee zeges af te sluiten. Dit leverde de ploeg van trainer Solbakken een tweede plaats in de eindstand op. Midtjylland was allang kampioen, maar Kopenhagen moest nog wel afrekenen met de nummer drie: Aarhus en daarin slaagde het glansrijk. Ook de wedstrijd tegen Basaksehir verliep volgens plan: 3-0 winst en zorgde ervoor dat de Denen nu tegen United mogen aantreden.

Lappenmand

Centrale verdediger Axel Tuanzebe is de enige speler bij Manchester die zich in de lappenmand bevindt. Naast de 22-jarige Engelsman is iedereen fit bij de ploeg van trainer Solskjaer.Het is nog even afwachten of de wedstrijd tegen Basaksehir zijn tol gaat eisen in de wedstrijdselectie van Kopenhagen, maar op moment van schrijven zijn er geen blessuregevallen bekend bij de Deense formatie.

Prognose

Hoe graag we het Kopenhagen ook gunnen: United gaat deze pot volgens ons ‘gewoon’ winnen. Wij verwachten een 2-0 overwinning voor de Engelse voetbalgrootmacht. Benieuwt naar de bookmaker odds voor een weddenschap op een zege van United? Check onderstaand overzicht voor een indicatie van de gemiddelde quoteringen bij dit Europa League duel.

Quoteringen Manchester United – FC Kopenhagen

Bij de TOTO zetten ze hun geld ook op United: x 1,27 als ze de laatste acht bereiken. Draait het uit op een verlenging, dan is de uitkering fors hoger: x 5,35 keer je inleg. Maar het wordt pas echt kassa als FC Kopenhagen als winnaar van het veld stapt: x 9,25 keer het ingelegde speelbedrag is namelijk de gemiddelde uitkering in het 1x2 spelsysteem als die voorspelling uitkomt!
De Europa League wedstrijd Manchester United – FC Kopenhagen wordt gespeeld op maandag 10augustus en begint om 21:00 uur in het RheinEnergie Stadion van Keulen. Speel jij mee door een weddenschap te plaatsen via VoetbalGokken.nl? Check dan snel de actuele odds via onze bookmakerspagina en maak kans op mooie geldprijzen!

De beste Online Bookmakers