Europa League
09/12/20203 reacties

Pakt Feyenoord haar laatste kans op overwintering in Europa League?

Pakt Feyenoord haar laatste kans op overwintering in Europa League?
Aanstaande donderdag krijgt Feyenoord nog de kans om als tweede in Groep K van de Europa League te eindigen en daarmee verzekerd is van de knock-outs. De ploeg van trainer Dick Advocaat moet dan wel winnen van Wolfsberger AC de huidige nummer twee in de poule. Grijpen de Rotterdammers deze kans en zien wij Feyenoord terug in de loting van de Europa League? Laat het VoetbalGokken.nl weten en voorspel dit duel bij de TOTO.

Ferdinand Feldhofer: “Kans op Europees voetbal niet missen”

De laatste weken verlopen wat stroef bij Wolfsberger AC, maar de trainer Ferdinand Feldhofer wil zich richten op de laatste Europa League thuiswedstrijd tegen Feyenoord dat donderdag gespeeld moet worden. Ook met een gelijkspel zal de Oostenrijkse ploeg voor het eerst in de clubgeschiedenis in de knock-outfase van de competitie staan. “We gaan Feyenoord voor donderdag opnieuw goed analyseren, want wij willen deze kans niet missen”, eist Feldhofer.

“Van Feyenoord winnen is allerbelangrijkste”

Bij veel teams lopen spelers op hun laatste energie en ook bij WAC is dat volgens trainer Feldhofer het geval. “Ik weet hoe vermoeiend de laatste dagen en weken zijn geweest. We zitten in de eindfase van het herfstseizoen. Van alle wedstrijden die we nog spelen dit kalenderjaar is de wedstrijd tegen Feyenoord de belangrijkste. Die pot moeten we winnen”, aldus de trainer van Wolfsberger.

Dick Advocaat: “Alles kan in Wolfsberger”

Donderdag kan Feyenoord zich plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. Om dat te bereiken moet de ploeg van trainer Dick Advocaat winnen bij Wolfsberger AC. Voor dat duel kan de trainer lang niet al zijn spelers meenemen. De trainer moet zeker vijf basisspelers missen. Waar houdt de trainer van Feyenoord zich dan aan vast? “Aan de werklust, maar ik denk niet dat dat genoeg is in Europa. Maar alles kan natuurlijk. Wij kunnen ook een keer een scheidsrechter mee hebben, zoals Wolfsberger AC hier in de Kuip had. Dat kan allemaal”, hoopt Advocaat.

“Ons uiterste best doen”

Trainer Advocaat voorspelt dan ook een moeilijke wedstrijd tegen WAC. “Een club als Feyenoord kan geen vier of vijf basisspelers missen. Dat is simpel. Dan kunnen we wel interessant doen allemaal, maar dat is gewoon zo. We gaan ons uiterste best doen donderdag”, besluit Advocaat.

Statistieken

Feyenoord heeft vijf punten en staat op de derde plek in Groep K. Om iets te bereiken moet de ploeg van trainer Advocaat winnen van Wolfsberger AC. De Oostenrijkse ploeg staat tweede met zeven punten.Dinamo Kiev staat eerste met elf punten en is al zeker van deelname aan de Europa League na de jaarwisseling. CSKA Moskou is de nummer vier met drie punten en strijdt donderdag tegen Zagreb alleen nog maar voor de eer.

Head 2 Head

Eind oktober speelden Feyenoord thuis in de Kuip tegen Wolfsberger. De Oostenrijkse ploeg was toen met 1-4 te sterk voor het team van trainer Advocaat. Vedette Michael Liendl was de gevaarlijkste man van de wedstrijd. De middenvelder van Wolfsberger scoorde driemaal in de Kuip. De Sloveen Dejan Joveljic wist er ook nog Ă©Ă©n te maken voor de Oostenrijkers. Het enige Feyenoord doelpunt kwam van de voet van niemand minder dan Steven Berghuis.

Huidige vorm Wolfsberger AC

Nadat Wolfsberger won in de Kuip van Feyenoord heeft het in de weken erna verschillende uitslagen geboekt. In de Europa League ging de uitwedstrijd bij Dinamo Zagreb met 1-0 verloren. Ook thuis tegen de Kroatische ploeg trainer Feldhofer niet 0-3.De wedstrijd bij CSKA Moskou werd dan wel weer gewonnen: 0-1. Afgelopen weekend ging het in de Oostenrijkse Tipico Bundesliga met 4-1 nog onderuit bij FC Tirol Innsbruck en dat biedt wellicht wat perspectief voor Feyenoord?

Huidige vorm Feyenoord

Hoewel: Feyenoord wint de laatste weken ook niets meer. Eind november werden er nog drie punten opgehaald bij Fortuna Sittard 1-3, maar sindsdien stokt de Rotterdamse machine.Bij CSKA Moskou werd er in de Europa League met 0-0 een gelijkspel uit het vuur gesleept en Dinamo Zagreb wist de ploeg van trainer Advocaat met 0-2 in Rotterdam te verslaan. Ook de gelijkgespeelde wedstrijden tegen FC Utrecht 1-1 en Heracles Almelo 0-0 doen Feyenoord niet overlopen van vertrouwen.

Lappenmand

Bij Wolfsberger AC zijn weinig geblesseerde spelers te melden. Centrumspits Cheikhou Dieng zal donderdag niet meespelen door gezondheidsredenen.Bij Feyenoord is die lijst wel wat langer. Zo zullen doelman Justin Bijlow (blessure), Christian Conteh (blessure), Robert Bozenik (voetblessure), Leroy Fer (hamstringblessure), Sven van Beek (enkeloperatie) en Luis Sinisterra (knieblessure) niet meereizen met trainer Advocaat naar Wolfsberger. Brain Linssen speelde afgelopen weekend tegen Heracles ook niet mee door een blessure en het is nog de vraag of Linssen daar voor donderdag van hersteld is.

Prognose

Wij vermoeden dat Feyenoord drie punten gaat rapen in deze laatste groepswedstrijd. Onze wedtip is een 0-1 voor de Rotterdamse formatie. Niet veel maar wel genoeg voor een ticket en een goede beloning bij TOTO.nl. Zien wat jouw voorspelling waard kan zijn? Neem onderstaand odd-overzicht alvast door voor de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren voor dit duel.

Quoteringen Wolfsberger AC – Feyenoord

Koning TOTO voert de spanning rondom de wedstrijd van Feyenoord bij Wolfsberger nog wat op het torenhoge quoteringen. De hoogste odd van dit duel x 3.60 keer de inleg wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in het Wörthersee Stadion.Een overwinning van Wolfsberger AC levert met x 2.85 keer je speelbedrag iets meer op dan een zege en dus ook een ticket voor de Rotterdammers. Wint Feyenoord, dan wordt er namelijk x 2.23 keer je inleg uitgekeerd. Houd de actuele quoteringen in het 1X2 spelsysteem goed in de gaten voor jij je voorspelling plaatst via VoetbalGokken.nl!
De UEFA Europa League wedstrijd Wolfsberger AC – Feyenoord Rotterdam wordt gespeeld op donderdag 10 december om 21:00 uur in het Wörthersee Stadion te Klagenfurt waar een beperkt aantal supporters aanwezig zullen zijn. Ga jij ervanuit dat Feyenoord wint? Of gok je op een zege van de Oostenrijkse ploeg? Bij Koning TOTO is geen voorspelling te gek, dus doe vandaag alvast mee.

De beste Online Bookmakers