Europa League
11/12/2019

PSV toch weer favoriet in Europa League bij de bookmakers

PSV toch weer favoriet in Europa League bij de bookmakers
Komende donderdag mag PSV proberen het Europa League avontuur van dit seizoen positief af te sluiten door thuis te winnen van het nog puntloze Rosenborg BK uit Noorwegen. Kan de ploeg van Mark van Bommel na de winst op Fortuna Sittard (5-0) ook in Europees verband weer van zich afbijten? Of was de overwinning van afgelopen weekend een korte opleving in een tot nu toe zeer matig seizoen? VoetbalGokken.nl blikt vooruit door alle statistieken rondom deze wedstrijd te openbaren en zocht ook naar uitspraken van beide trainers die jou kunnen helpen bij het bepalen van je weddenschap! 

Mark van Bommel: “Eén zwaluw maakt nog geen zomer”

De winst op Fortuna zorgde voor een zucht van verlichting bij de Eindhovense ploeg, maar trainer Mark van Bommel is ervaren genoeg om te weten dat dit niet direct het einde van de crisis betekent: “We moeten niet direct te hard van stapel lopen. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. We zijn niet in een situatie om te zeggen dat we overal zomaar kunnen winnen. Rosenborg staat bekend om het spelen van de lange bal, maar ze hebben veel meer kwaliteiten. Ze kunnen ook over de grond goed voetballen.”

“Eerst Rosenborg, dan Feyenoord”

Volgende week zondag wacht er opnieuw een belangrijke wedstrijd voor PSV. Het reist dan af naar Rotterdam voor een competitiewedstrijd tegen Feyenoord en daar staat in principe meer op het spel dan komende donderdag. Toch wil Van Bommel daar nu nog niet aan denken. “Wij spelen eerst nog tegen Rosenborg, dus daar concentreren we ons nu op”, benadrukte Van Bommel in het ED.

Eirik Horneland: “Beter doen tegen PSV”

In Noorwegen hangt de vlag allang halfstok als het om de Europa League gaat. Rosenborg kan absoluut geen vuist maken en staat na vijf duels nog altijd met lege handen. Coach Eirik Horneland kan dan ook niet anders dan constateren dat Rosenborg momenteel kwaliteit tekortkomt: “Realistisch gezien ben ik het ermee eens dat de Europa League het niveau van Rosenborg is, maar als we daar genoegen mee nemen, kunnen we het ook niet beter doen en dat willen we tegen PSV wel proberen”, zegt Horneland.

“Afsluiten met overwinning op PSV”

Horneland denkt echter dat er voor zijn team wel wat te halen valt in Eindhoven. “We spelen uit, maar toch moeten we de poulewedstrijd tegen PSV in Eindhoven kunnen winnen. Het zal mooi zijn als we de Europa League kunnen afsluiten met een overwinning op PSV.”

Statistieken

PSV staat met zeven punten uit vijf duels in Poule D op een derde plek, drie punten achter de nummer twee. Maar vanwege het onderlinge resultaat tegen LASK Linz kunnen de Eindhovenaren geen plaatsje meer stijgen. Zakken lukt ook niet meer, want tegenstander Rosenborg BK heeft nul punten en kan dus hooguit op drie punten komen. Kortom: het is een wedstrijd om de eer en glorie van de club.

Head 2 Head

PSV en Rosenborg troffen elkaar ook in 2004 tweemaal. Toen in het kader van de UEFA Champions League. De thuiswedstrijd in Eindhoven leverde destijds een 1-0 overwinning op. In dat jaar werd ook de uitwedstrijd gewonnen: 1-2. Dit jaar ging PSV ook al op bezoek bij Rosenborg. De uitslag daar was zo mogelijk nog overtuigender dan die van 2004. Het werd op 3 oktober jongstleden maar liefst 1-4 voor PSV.

Huidige vorm PSV

Lange tijd was het droefenis en ergernis bij de ploeg uit de Brabantse lichtstad. Echter afgelopen zaterdag zag het elftal van trainer Van Bommel dan toch echt weer licht aan het einde van de tunnel. De 5-0 overwinning op Fortuna Sittard geeft de Eindhovense burger weer moed. Het was namelijk pas de tweede overwinning in evenveel zoveel maanden. Tussen 7 oktober en nu won PSV alleen van SC Heerenveen (2-1) en nu dus ook thuis tegen Fortuna weer een keer drie punten erbij. In de Europa League begon de ploeg sterk, maar na twee zeges en een gelijkspel thuis tegen LASK Linz werd er alleen nog maar verloren.

Huidige vorm Rosenborg

Ook Rosenborg kent een weinig gelukkige Europese campagne. Er werd tot nu toe elke wedstrijd verloren en pas twee keer gescoord. Eén van die treffers komt uit de laatst gespeelde wedstrijd tegen LASK. Rosenborg kwam op 1-0, maar verloor uiteindelijk toch: 1-2. In de vaderlandse competitie gaat het de Noorse ploeg een stuk beter af. Af en toe speelt de ploeg gelijk, maar meestal wordt er toch gewoon gewonnen door RBK en dat gevoel hopen ze tegen PSV ook een keer te mogen ervaren in de Europa League.

Lappenmand

Steven Bergwijn viel zaterdag tegen Fortuna geblesseerd uit, maar het lijkt erop dat dit uit voorzorg was en dat de vinnige aanvaller donderdag gewoon kan meespelen. Sam Lammers is er nog altijd niet bij, Ibrahim Afellay is wel weer wedstrijdfit. Hij viel tegen Fortuna Sittard zelfs in en maakte daarmee zijn eerste minuten als profvoetballer sinds december 2017.Bij Rosenborg zit middenvelder Anders Konradsen in de lappenmand met een achillespeesblessure. Ook aanvaller Yann-Erik de Lanlay ontbreekt donderdagavond in Eindhoven. De 27-jarige spits was dit seizoen al goed voor twee treffers, maar kampt momenteel met een beenblessure die hem voor de wedstrijd tegen PSV aan de kant houdt.

Prognose

Wij zien een PSV dat het lek boven heeft en verwachten dat in eigen stadion de Eindhovenaren het Europese seizoen positief zullen afsluiten: 2-0. Rosenborg heeft moeite met scoren en niks meer om voor te voetballen, terwijl PSV juist veel te bewijzen heeft voor eigen publiek. Vandaar onze wedtip: een 1! Benieuwd naar de odds die horen bij een thuiszege of wil je juist een gokje wagen op een andere uitslag? Check dan onderstaand overzicht met quoteringen bij de bookmakers.

Quoteringen PSV – Rosenborg BK

Koning TOTO weet zelfs van deze ‘troostwedstrijd’ nog een feest te maken. De quoteringen prikkelen je vast en zeker om mee te spelen op dit duel in Eindhoven. Voor winst van de gasten uit Noorwegen keert de TOTO met x 8.00 keer je inleg de hoogste odd van dit duel uit.In het 1X2 spelsysteem wordt een gelijkspel in het Phillips Stadion aangestipt op x 4.50 keer het speelbedrag. Een thuiszege van trainer Van Bommel en zijn team kan jou x 1.40 keer de inleg opleveren.
De Europa League wedstrijd PSV Eindhoven – Rosenborg BK wordt gespeeld op donderdag 12 december om 18:55 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Gaan de Eindhovenaren de strijd in de poule nog aanwakkeren door ruimschoots te winnen van de Noorse ploeg of zakt de moed bij beide teams in de schoenen? Laat Koning TOTO jouw voorspelling in een beloning omzetten. Vul nu alvast de juiste uitkomst in van deze laatste Europa League wedstrijd voor de winterstop.

De beste Online Bookmakers